Екскурзии

Вход за агенти
  e-mail
  парола

Бюлетин
Aбонирай се за информационен бюлетин
име и фамилия
e-mail
Съгласен съм да получавам по мейл информация за промоционални оферти и туристически програми.

ГЕРМАНИЯ - Бавария и нейните замъци

Екскурзия ГЕРМАНИЯ - Бавария и нейните замъци  - 6 дни/ 5 нощувки / 5 закуски
ГЕРМАНИЯ - Бавария и нейните замъци
ГЕРМАНИЯ - Бавария и нейните замъци
ГЕРМАНИЯ - Бавария и нейните замъци
София – Загреб - Баварските Алпи – Баварските замъци Линдерхоф – Хоеншвангау – Нойшванщайн - Боденското Езеро – Мюнхен – Езерото Химзее – София

6 дни/ 5 нощувки / 5 закуски
от 585.00 лв.

 


   

Програма
1 ден София – Загреб
Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия. Пристигане в Загреб. Вечерна разходка из Стария град на хърватската столица. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Баварските Алпи – “Орловото гнездо на Хитлер”
Закуска. Отпътуване за Германия. Пристигане в Берхтесгаден – едно от селищата с най – красиво разположение в Баварските Алпи и района на Оберзалцберг, от което лъха привидно спокойствие, въпреки зловещотото му наследство на второ седалище на правителството на Третия райх. Хитлер, Химлер, Гьобелс и част от нацистката вихрушка оценили това място и построили домове тук. По желание оттук се продължава с малък автобус по “някогашния частен път на Хитлер”, много дръзко и скъпо изпълнение покрай дефилето Шарицкехлалм, удивително ждрело между скалите, в края на което се намира платформа, от където асаньор ви изкачва на 124 м, за да пристигнете в Келщайнхаус (1834 м) - сграда, построена по волята на Хитлер, известна днес под името “Адлерхорст” (Орловото гнездо). Забележка: Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия. В случай, че съоръженията не работят се отива до езерото Кьонигзее. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
3 ден Баварските замъци – Боденското езеро
Закуска. Екскурзия до най – известните замъци на Бавария. Първа спирка за посещение на Замъка Линдерхоф, фантастична сграда в стил барок – рококо, построена през 1870 – 74 г. от романтичния баварски владетел Лудвиг II. Интериорът е призрачен, но по – интересни са преди всичко градините, украсени със статуи, малки параклиси, фонтани, водни каскади. Продължаване за Замъците Хоеншвангау и Нойшванщайн. Първа спирка за разглеждане (отвън) на Замъка Хоеншвангау в неоготически стил, построен през 1833 – 37 г. върху останките на по - стар замък по заповед на Максимилиян II, който малко по – късно го приспособява в свое място за живеене. Неговият син, бъдещият крал Лудвиг II, като младеж развива тук онази любов към романтизма, която по – късно ще се изрази в изграждането на сгради, прекалено грандиозни. Посещение и на близкия Замък Нойшванщайн, много по – известен от предишно посетения. Това е едно изключително стойностно, фантастично и романтично сътворение отново в неоготически стил, построено в края на 1886 г. по нареждане на Лудвиг II Баварски, една негова вманиачена идея за творчество в двойни екземпляри, превърнала интериора на повечето зали в копия на сцени от опери на Вагнер. Продължаване за Боденското езеро. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
4 ден Меерсбург - Констанц – остров Майнау - Мюнхен
Закуска. Отпътуване за красивото селище Меерсбург, разположено на самото езеро Констанц (или Боденско езеро) с терасовидно разположени улици и средновековна атмосфера, а оттам с ферибот за селището Констанц. Посещение на неговата готическа катедрала. Продължаване с автобус за Майнау. *По желание и срещу допълнително заплащане екскурзията може да се осъществи с корабче. Неслучайно Майнау, със своите прекрасни градини и колекция от пеперуди, е известен като “Островът на цветята”. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на Бавария. Настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден Мюнхен - Замъкът Херенхимзее
Закуска. Пешеходен тур из старата част на Мюнхен – Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фраукирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе и накрая по халба бира в историческата бирария Хофбраухаус. Отпътуване за езерото Химзее - най – голямото в Бавария. По желание отиване с корабче до най – големия в езерото остров Херенинзел, върху който е построен изключителния замък Херенхимзее от Лудвиг II, плод на неговото възхищение от двореца Версай, чието очевидно копие е: 23 зали, от които 20 могат да се посетят, всичките тънещи в разкош, включително и спалнята, цялата от злато, залата на огледалата и трапезарията. Продължаване за Словения. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София след 23.00 ч.

 

Цената включва:
 • транспорт с автобус 3***, 5 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Загреб, 1 – в района на Баварските Алпи, 1 - в района на Боденското езеро, 1 – в Мюнхен, 1- в Словения, водач от агенцията, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута.
Цената не включва:
 • входните такси за посещаваните туристически обекти
Други:
  Доплащане за: медицинска застраховка – 6 лв., над 65 г. – 9 лв., над 70 г. – 12 лв.
  Доплащане за:единична стая общо за целия престой – 160 лв.
  Намаление за: дете до 18 год. с двама възрастни в тройна стая – 80 лв.
  Намаление за:дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая – 40 лв.
  Намаление за:3-ти възрастен в тройна стая – 50 лв.
  Минимален брой туристи: 35 туристи.
  Необходими документи: задграничен паспорт или лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
  Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.


Оферта № Е10081


 

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах