Екскурзии

Вход за агенти
  e-mail
  парола

Бюлетин
Aбонирай се за информационен бюлетин
име и фамилия
e-mail
Съгласен съм да получавам по мейл информация за промоционални оферти и туристически програми.

ШРИ ЛАНКА – островът като сълза, богат на дива природа и останки от ранни цивилизации!

Екскурзия ШРИ ЛАНКА – островът като сълза, богат на дива 
природа и останки от ранни цивилизации! - 11 дни/ 10 нощувки / 9 закуски / 9 вечери
ШРИ ЛАНКА – островът като сълза, богат на дива 
природа и останки от ранни цивилизации!
ШРИ ЛАНКА – островът като сълза, богат на дива 
природа и останки от ранни цивилизации!
ШРИ ЛАНКА – островът като сълза, богат на дива 
природа и останки от ранни цивилизации!
ШРИ ЛАНКА – островът като сълза, богат на дива 
природа и останки от ранни цивилизации!
София - Доха - Коломбо – Анурадапура – Сигирия – Полонаруа – Дамбула – Канди – Пинавела – Вадува/ Бентота - Коломбо – Доха - София

11 дни/ 10 нощувки / 9 закуски / 9 вечери
от 3345.00 лв.

 


  Ранни записвания: отстъпка 130 лв. до 10.01.2017 г. с дата на тръгване 04.04. и до 21.03.2017 г. за дата на тръгване 11.10. 2017!

Прикачен файл: 10804SRI LANKA 2017.doc

Програма
1 ден София - Доха
Отпътуване от София в 20.40 ч. с редовен полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в Доха в 01.20 ч. и настаняване в хотел – за група с тръгване 04.04. Нощувка.
2 ден Коломбо
Излитане за Коломбо в 10.30 ч./*за група с тръгване 11.10. в 02.15 ч. и кацане в 17.40 ч./* в 09.35 ч. на летището в Коломбо. Посрещане от местния партньор и начало на обзорна вечерна/*дневна обиколка, която предвижда минаване покрай английския форт, служил дълго като седалище на английската администрация на острова, крайбрежната улица, както и площада на Независимостта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ден Коломбо – Анурадапура - Сигирия
Закуска. Отпътуване за Анурдапура (UNESCO) и начало на туристическата програма. Градът е един от най - големите и най - древни градски средища на острова. Още през IV в.пр.н.е. се превръща в столица на местно кралство и запазва този си статут в продължение на 15 века. В този период градът се налага като един от най - значимите градски центрове в Южна Азия. През вековете се развива до важен будистки център, като най - голям интерес за туристите представлява ступата Руванели, както и считаното за едно от най - старите дървета в света Шри Маха Бодхи, което според легендата е клонка, пренасяна от дървото, под което Буда получава просветление. Настаняване в хотел в района на Сигирия. Вечеря. Нощувка.
4 ден Сигирия - Полонаруа
Закуска. Рано сутринта се предвижда посещение на Сигирия - древен археологически комплекс, където са намерени останки от дворец, датиран от V в. Сигирия впечатлява и с 200-метровия скален блок, който се издига над комплекса и е създаден от магмата на застинал вулкан. За ентусиастите предстои изкачване по стръмни стълби, които отвеждат до върха на скалата, от която се разкрива красива гледка. Продължаване за Полунаруа – втория по значение археологически комплекс в Шри Ланка. Древен градски център, създаден още през XVI в. и превърнат във важен селскостопански и търговски център. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден Дамбула – Канди
Закуска. Посещение на Скалния храм в Дамбула (UNESCO). Храмът, вграден в скалата, е създаден още през III в. и е едно от най – значимите будистки светилища в Шри Ланка. Отпътуване за Канди. Предвиждат се попътни посещения на градина за екзотични подправки, в която се отглеждат канела, кардамон, черен пипер и др., както и на фабрика за батик – древен способ за оцветяване на тъкани и други материи, при който се използват восък и различни органични багрила и накрая разходка из Кралската Ботаническа Градина. Пристигане във втория по големина град на острова. Вечерна разходка в Канди (UNESCO) - последната столица на синхалските крале, която през 1815 г. преминава в английски ръце. Градът е важно религиозно средище, в което се намира една от най - важните будистки реликви – Храмът на зъба на Буда. По време на церемонии, когато зъбът се излага на показ, е поставян върху златен лотос, защото според преданието е открит в Индия върху лотосов цвят. Посещение на бижутерийна галерия и на шоу-представление с традиционни танци. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6 ден Канди – Пинавела – Вадува/Бентота
Закуска. Отпътуване за Вадува/Бентота с попътна спирка в приюта за слонове в Пинавела. Резерватът за осиротели слончета е създаден през 1975 г. с цел да приютява изоставени или ранени слонове. В момента на територията на резервата живеят около 100 слона, от които 25 са новородени. Пристигане в района на Вадува/Бентота и настаняване в хотел. Бентота се намира на юг от столицата Коломбо, в югозападната част на острова и е считана за най- красивия курортен район на страната. Плажовете с бял пясък, тропическата растителност и тюркоазено сините води на Индийския океан са гаранция за едно незабравимо изживяване. Вечеря. Нощувка.
7 ден Вадува /Бентота – Балапития - Гол (екскурзия по желание)
Закуска. Свободно време за релакс в хотела или възможност за еднодневна екскурзия и опознаване на югозапазното крайбрежие. Отпътуване за Балапития – крайбрежен град, намиращ се в южната част на острова, където с лодка ще можете да се насладите на красивата река Маду Ганга и ще минете през приказни селца, както и през някои от 23-те острова в реката, преди да се върнете обратно, за да продължите към Гол. По пътя ще имате възможност да посетите фабрика за дървени маски, носени по време на ритуалните фолклорни танци в миналото, а днес използвани за декорация. Пристигане в Гол и туристическа обиколка на града, включваща Холандското пристанище, старата Холандска къща, Морския музей и др. Връщане в Бентота. Вечеря. Нощувка.
8 ден Вадува - Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
9 ден Вадува - Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
10 ден Вадува - Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
11 ден Вадува – Бентота – Доха - София
Закуска. Трансфер за полет до Доха в 10.50 ч. Кацане в Доха в 13.05 ч. Полет за София в 14.30 ч. Кацане на аерогара София в 19.40 ч.

 

Цената включва:
 • международен самолетен билет София – Доха - Коломбо – Доха - София, летищни такси, 10/*9 нощувки в хотели 4****, от които, 1 – в Доха – за дата на тръгване 04.04., 1 – в Коломбо, 2 – в района на Сигирия, 1 – в Канди, 5 - Вадува /Бентота, 9 закуски, 9 вечери, всички трансфери по програмата, местни екскурзоводи с превод на български от водача на групата, всички входни такси за посочените обекти, туристическа програма на български език, посещение на резервата за слонове в Пинавала, кралската ботаническа градина в Канди, бижутерийна галерия и традиционно представление в Канди, водач - преводач от агенцията, придружаващ групата до 9-я ден.
Цената не включва:
 • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 30 EUR, бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите, eднодневна екскурзия до Балапития и Гол – 65 EUR при мин. 10 тур. /групата се придружава от българския водач/, такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в обектите.
Други:
  Доплащане за: единична стая – 439 EUR
  медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR – 22 лв., за лица над 65 г. – 31 лв., над 70 г. – 44 лв.
  при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 10 тур. – 90 EUR
  виза за Шри Ланка – 35 USD (полага се на място при влизане в страната)
  Примерни хотели, предвидени по програмата: hotel Colombo Ozo – 4* (www.ozohotels.com/colombo-srilanka) или подобен в Коломбо, hotel Aliya Resort -4* (www.aliya-resort-and-spa-sigiriya-sri-lanka.ww.lk/) или подобен в района на Сигирия/Дамбула, Topaz Hotel– 4* (http://www.hotel-topaz-kandy-sri-lanka.en.ww.lk) или подобен в Канди, hotel Citrus Waskaduwa – 4* (www.citrusleisure.com/ourhotels-en.html) или подобен в Вадува.
  Мин. брой туристи: 15 туристи – за основния тур до 9-я ден, минимален брой за продължението на тура след 9-я ден – 2 туристи.
  Срок за уведомление при недостигнат мин. брой: 10 дни преди началната дата
  Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди
  Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е10804


 

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах