Вашата оценка

АНГЛИЯ и ШОТЛАНДИЯ - Суровата красота на шотландските езера!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Великобритания




Ранни записвания: отстъпка от 100 лв. от пакетната цена за записвания до 28.02.2017 г.


Програма
1 ден София – Оксфорд – Стратфорд на Ейвън – Честър – Ливърпул
Излитане в 06.35 ч. с полет на BULGARIA AIR за Лондон. Кацане на летище Хийтроу в 07.55 ч. Отпътуване с автобус към Оксфорд – градът на знанието. Обиколката на един от най - старите и престижни университетски центрове включва кулата Карфакс, църквата Дева Мария /XIII в./, най – престижния колеж – Крайст Чърч със своя параклис, който е и Катедрала на университетския град. След Оксфорд отпътуване за родното място на най - великия английски драматург - Уилям Шекспир. Китното градче Стратфорд на Ейвън впечатлява със старата си архитектура и красиви гледки по бреговете на лъкатушещия през града Ейвън. Туристическата обиколка през родното място на английския бард включва някои от най – забележителните паметници на малкото градче – родната къща на Шекспир, църквата Св. Троица, в която е погребан, Харвард хаус и музея на Вещерството. Продължаване и посещение на Честър, града с най – добре съхранените крепостни стени във Великобритания, с обща дължина над 3 км. Разходка из историческия център на града и разглеждане на Катедралата, крепостните стени, сградата на Кметството и руините на древния римски амфитеатър, запазени от времето, когато градът носи името Дева и една от най - могъщите римски крепости на острова. Пристигане вечерта в Ливърпул – градът на легендата Бийтълс. Настаняване в хотел.
2 ден Уиндърмиър - Кезуик – Глазгоу
Закуска. Отпътуване за Националния парк Йоркшир Дейлс към старинните селца и очарованието на Езерната област. Продължаване по бреговете на пленяващото езеро Уиндърмиър, където ще направим кратка спирка за разходка в китното едноименно градче. По желание разходка с лодка по водите на езерото. Покрай бреговете на езерото пътят минава през китното градче Кезуик, където често вдъхновение е черпил един от най - прославените английски поети Уилям Уърдсуърт. Свободно време за разходка по главната улица и по брега на красивото езеро Дервент. След кратък престой пътят продължава през Южната планинска област. Пристигане в Глазгоу и кратка спирка в центъра на града за вечерна разходка. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Глазгоу – езерото Лох Нес - Инвернес
Закуска. След първата нощувка на шотландска територия отпътуване към района, който винаги се е свързвал с несломимия шотландски дух. Планинският район е мястото, където шотландските традиции живеят и днес. Пътят на север минава покрай бреговете на красивото езеро Лох Ломонд, където автобусът ще спре за кратка фотопауза и ще имате възможност да се насладите на прелестния пейзаж. Оттам пътят отвежда до една от най - величествените долини на Шотландия – Глен Коу. Долината е възпята от най – известните шотландски творци, а в исторически план си е спечелила печална слава, като лобното място на клана Макдоналд. След спирка за обяд в района на градчето Форт Уилям пътят продължава към Голямата долина, разположена в подножието на най - високия връх на острова - Бен Невис. Оттам покрай бреговете на прочутото езеро Лох Нес се достига до замъка Уркохарт. По желание възможност за разходка с лодка по водите на езерото или посещение на замъка. Отпътуване към Инвернес. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден Инвернес – Питлохри - Стърлинг - Единбург
Закуска. Обиколка на „Северната столица“ на Шотландия и отпътуване за Глазгоу. Пътят пресича красивите Грампиански планини и гората Атол. Следобедна спирка във Викторианския спа курорт Питлохри. Тук ще имате възможност да се потопите в атмосферата на викторианската епоха, когато курортът е бил посещаван от представителите на английската аристокрация. Отпътуване към едно от най - значимите за шотландците местности – Стърлинг. Едноименният замък, който се издига на вулканична скала над околията, е тясно свързан с историята на страната и борбите на шотландския народ за независимост от англичаните. След внушителната крепост продължаване към политическото сърце на страната столицата Единбург. Градът ще остане завинаги в съзнанието ви. Разделен на стара и нова част Единбург ще ви грабне със суровата красота на стария град, сякаш изникващ направо от вулканичната скала, с изисканите викториански и грегориански сгради на новата част и една неповторима атмосфера резултат от срещата на историята с новото време, на шотландските традиции и модерните течения на един космополитен град. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
5 ден Единбург
Закуска. Автобусната обиколка с местен екскурзовод, включва Принцес Стрийт, известната улица Кралската миля, двореца Холи Рууд (отвън), Единбургския замък. След обиколката свободно време, в което туристите сами могат да открият някои от очарованията на шотландската столица или възможност за запознаване с процеса за производство на шотландската национална напитка в Уиски център или за посещение на някои от магазините за туид или карирани платове. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
6 ден Единбург – Джетбург – Дърам - Йорк – Харогейт
Закуска. Отпътуване от Единбург в южна посока към граничния град Джетбург. В продължение на векове градът е арена на кървави сблъсъци между англичани и шотландци. Тук известно време прекарва и кралица Мери Стюарт, която известно време живее във фортифицирания дом на рода Кер. Къщата може да бъде видяна и днес редом с руините на някога могъщото джетбургско абатство и джетбургския замък и е една от основните туристически атракции на неголемия град. След обиколката пътят на юг към Дърам продължава през живописния природен парк Нортъмбърленд. Попътна спирка в Дърам, където групата ще види два обекта, вписани в листата за културно и историческо наследство на Юнеско – мощната Дърамска крепост и започнатата още през XI в. внушителна романска катедрала. Пристигане в Йорк. В продължение на векове градът е едно от най - значимите урбанистични ядра в Северна Англия. Неговите могъщи крепостни стени и днес опасват целия периметър на стария град. Обиколката на града отвежда при един от най - значимите исторически и архитектурни паметници в цяла Англия – Йоркската катедрала, шедьовърът на английската готика. Разходка по тесните улички на Стария град, покрай изкушаващи туристите дюкянчета, предлагащи всякакви вкусотии и средновековни домове, които макар и променили формата си под неумолимия натиск на времето, стоят на своите места повече от 5 века. Обиколката ще завърши на улица Шамбълс – най старата и най известна в града. За по - любопитните, ще има възможност да се посетят и музея на викингите, и кулата Клифърд – фортификация, построена още по времето на Уилям Завоевателя. Настаняване в хотел в района на Харогейт/Лийдс. Нощувка.
7 ден Харогейт – Kеймбридж - Лондон
Закуска. Отпътуване за Лондон с попътна спирка в Кеймбридж – седалището на втория най – стар англоезичен университет в света. Обиколката ще ви отведе сред внушителните сгради на университетските колежи. Продължаване за Лондон. Пристигане в Лондон. Начало на панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод (~ 3 ч.). Обиколката включва шедьовъра на сър Кристофър Рен - Катедралата Сейнт Пол, зловещия затвор Тауър и Тауър Бридж, Трафалгарския площад с колоната на един от най - почитаните английски герои адмирал Нелсън, Уестминстърското абатство, Парламента и Елизабет Тауър, Оксфорд и Риджънт стрийт, Пикадили, Бъкингамския дворец и паметника на кралица Виктория, казармите на Кралската гвардия, Хайд парк. Настаняване в хотел.
8 ден Лондон - – Уиндзор – Стоунхендж (екскурзия по желание)
Закуска. Свободно време в Лондон или еднодневна екскурзия по желание срещу допълнително заплащане, която включва: най - внушителната кралска резиденция, в която са събрани богатствата на една велика империя – Уиндзор и мистериозният каменен комплекс Стоунхендж в графство Уилтшир. Връщане в Лондон. Нощувка.
9 ден Лондон – София
Закуска. Трансфер от хотела до летище Хийтроу. Полет до София в 08.40 ч. Кацане в 13.50 ч.
 

Цената включва:
  • самолетен билет на BULGARIA AIR, летищни такси, транспорт с автобус по време на туристическата обиколка, всички трансфери, 8 нощувки със закуски в хотели 3***, водач - преводач от агенцията, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута на български език, екскурзията до Лох Нес, местен екскурзовод за обиколката на Лондон и Единбург с превод на български език от водача на групата.
  • Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 GBP = 2.58 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма, разходки с лодка и екскурзията до Уиндзор – Стоунхендж – 185 лв. при мин. 15 туристи (цената включва организиран транспорт с автобус, водач, не включва входните такси, такса за аудио гид).
Други:
Доплащане за: единична стая – 645 лв.
медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 10 лв., над 65 г. – 15 лв., над 70 г. – 20 лв.
Намаления за: 3-ти възрастен в тройна стая – 60 лв.
дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая – 80 лв.
дете до 18 год. с двама възрастни в тройна стая – 120 лв.
Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 GBP = 2.58 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Мин. брой туристи: 25 туристи
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой: 7 дни преди началната дата
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Начин на плащане: депозит – 800 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е10828


Може да разгледате и други предложения за Великобритания
Обиколка на цяла ВЕЛИКОБРИТАНИЯ – най-значимото от АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС
Обиколка на цяла ВЕЛИКОБРИТАНИЯ – най-значимото от АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС
Маршрут: София – Лондон – Оксфорд - Стратфорд на Ейвън – Лийдс - Йорк – Глазгоу - Единбург – Кейрнраян – ферибот – Дъблин – имението Пауърскорт – Килкени – Уотърфорд/ Трамор – Рослеър – ферибот – Пембрук – замъка Пембрук - Кардиф – Нюпорт/ Бристол – Стоунхендж – Уиндзор – Лондон - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 3950.00 лв.
АНГЛИЯ - ФРАНЦИЯ -
Консервативният Лондон и Романтичният Париж – пътуване 
с EUROSTAR под Ла Манш
АНГЛИЯ - ФРАНЦИЯ - Консервативният Лондон и Романтичният Париж – пътуване с EUROSTAR под Ла Манш
Маршрут: София – Лондон - Париж - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2790.00 лв.
Непознатата ШОТЛАНДИЯ – мистичната земя на Албиона,
истории за келтско начало, „красиви умове‛ и безгранично свободолюбие
Непознатата ШОТЛАНДИЯ – мистичната земя на Албиона, истории за келтско начало, „красиви умове“ и безгранично свободолюбие
Маршрут: София – Единбург – Фолкърк – Монумента на Уилям Уолъс – Сейнт Андрюс – Дъндий – двореца Балморал – замъка Дънотр – Абърдийн – Инвърнес – езерото Лох Нес – замъка Ъркърт – Форт Уилям – замъка Ейлиън Донан - остров Скай – Гленфинан – Гленко – Лох Ломонд – Глазгоу – параклис Рослин – Единбург – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 3790.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах