Вашата оценка

АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ - ШВЕЙЦАРИЯ - ИТАЛИЯ

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Германия




 ПРОГРАМА БЕЗ НОЩЕН ПРЕХОД

Програма
1 ден София - Любляна
Отпътуване в 06.30 ч. от София от пл. "Ал. Невски". Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Пристигане вечерта в словенската столица Любляна. Разходка из центъра на града. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
2 ден Любляна - Залцбург
Закуска. Отпътуване за Залцбург - градът на Моцарт. Начало на туристическата програма в Залцбург: историческият център (UNESCO), крепостта Хоензалцбург, Капителплац, Резиденцплац, Моцартплац, Гетрайдегасе с къщата на Моцарт, градините на Мирабел. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Залцбург – Мюнхен - Нюнберг
Закуска. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на провинция Бавария. Пристигане в късния следобед. Пешеходния тур из старата част на града – Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фрауенкирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе. Свободно време за разходка по търговската улица Театинерщрасе. В ранния следобед отпътуване за Нюрнберг – столицата на Франкония. Пристигане и разходка по Кьонигщрасе, която отвежда до живописната стара част и главния площад Хауптмаркт. Свободно време за вечеря. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден Нюрнберг – Хайделберг - Щутгарт
Закуска. Отпътуване за Хайделберг, известен с най – стария университет в Германия. Обиколката на Хайделберг започва от Марктплац пред сградата на Кметството. Разглеждане на града, спасил се от въздушните атаки по време на Втората световна война и запазил непокътнати сгради от Средновековието и ранния Ренесанс. Посещение на замъка Хайделберг - една от най – красивите готическо – ренесансови сгради в Германия. Продължаване за Щутгарт, главен град на Вюртемберг, от който произлиза едноименната династия, управлявала обединена Германия (императори Вилхем I и Вилхем II). Жителите на областта Вюртемберг са известни като „шваби”, за които са характерни пестеливостта и пристрастеността към домашния уют. Посещение на музея Мерцедес, открит на тържествена церемония през 2006 г., лично от германския канцлер Ангела Меркел, построен в чест на най – старата в света фабрика за автомобили, основана от Карл Бенц и Готлиб Даймлер. Изложени са над 75 исторически возила, както и първият от 1885 г. мотор и първият модел Мерцедес от 1902 г. Свободно време в центъра на града за разходка и магазини. Продължаване за хотела в едно от курортните селища в подножието на Шварцвалд. Вечеря. Нощувка.
5 ден екскурзия до Баден-Баден и Страсбург
Закуска. Отпътуване за Баден – Баден, първият и най – луксозен курорт с лековити минерални извори в Германия, главен град на подобласт Баден. Разглеждат се руините на римска баня, намиращи се на Рьомерплац, при желание може да се опита езплатно минералната вода от извора в богато украсената Тринкхале или да се направи разходка с влакче из курорта. Продължаване за Франция и Страсбург – столица на провинция Елзас, ябълката на раздора между Германия и Франция, минавала в територията ту на едната, ту на другата страна. Пешеходен тур из старата част на Страсбург (UNESCO) – Готическата катедрала Нотр Дам, Замъка на Руан. По желание разходка с корабче по река Ил, приток на р. Рейн до сградата на Европейския парламент и на Съвета на Европа. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ден екскурзия до Гутах - Фрайбург – Колмар
Закуска. Екскурзия до Гутах и посещение на Етнографския музей, в който могат да се видят стари къщи от различни векове, дворове, пълни с домашни животни, дъскорезници и стари занаятчийски машини, задвижвани от водата. Следваща спирка във Фрайбург – вратата към южен Шварцвалд. Това е славно място благодарение на голямата и процъфтяваща университетска общност в града. Централната архитектурна атракция на града е строената през XIII в. Катедрала, но истинският притегателен център на Фрайбург са неговите пълни с живот улици и кафенета. Свободно време за разходка и магазини. Продължаване за Франция и за китното градче Колмар, което се слави с характерната елзаска архитектура на по- старите си квартали и с традициите в производството на вино и елзаската кухня. Посещение на високата над 70 метра готическа катедрала Свети Мартин, Доминиканската църква от 13 век и величествената Францисканска църква с орган и изрисуван дървен таван. Разходка из калдаръмените улички на града и разглеждане на бюргерските къщи от Средновековието и Ренесанса с отлично запазен уникален вид. Акцент в панорамата са Адолфхаус ( 1350), митницата и удивителната къща със стоте глави (1609), поразяваща с фасадата си от човешки лица и маски. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ден екскурзия до Европа Парк
Закуска. Отпътуване за ЕВРОПА ПАРК. Пристигане и време за забавление в този вълнуващ фантастичен свят за малки и големи, представляващ обединения континент, един от най – посещаваните и един от най – големите увеселителни паркове в Германия с площ от 700 000 m². Повече от 100 атракции и 11 шоу-представления се намират в 15 тематични области, от които 11 с имена на държави от Европа. И така, Европа не е просто място на картата, тя оживява в сърцата на гостите. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8 ден Цюрих – Люцерн - Ломбардия
Закуска. Отпътуване за Цюрих – сърцето на Швейцария. Туристическа програма: Кейовете, Банховщрасе – считана за една от най – елегантните улици в цяла Европа, гордостта на нейните жители, църквата Св. Петър с най – големия часовников циферблат в Европа, църквата Фраумюнстер с интересни цветни витражи, Катедралата Гросмюнстер. Продължаване за Люцерн, малко очарователно градче, въплътило представите за Швейцария от приказките, разположено на западния бряг на езерото „Четирите Кантона". Обиколката започва от Площада на лебедите, продължава с покрития дървен мост Капелбрюке с водната кула и Шпойербрюке, с площад Хиршенплац и Монумента на Лъва. Настаняване в хотел в Ломбардия. Нощувка.
9 ден Верона – Загреб
Закуска. Пристигане във Верона – „Вратата на Италия”. Начало на пешеходната обиколка - площад Бра, свързан с елегантната и живописна улица Мацини, древноримският амфитеатър Арена ди Верона, площад Ербe с колоритния пазар, площад дей Сеньори, къщата на Жулиета. Отпътуване за Хърватска. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.
10 ден Загреб - София
Закуска.. Отпътуване за България. Пристигане в София около 20.00 ч. на втория ден ВЕЛИКДЕН.
 

Цената включва:
  • транспорт с автобус категория 3***, 9 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в района на Любляна, 1 – в Залцбург/ околности, 1 – в Нюнберг, 4 – в курортно селище в Шварцвалд, 1 – в Ломбардия, 1 – в Загреб, 4 вечери, водач от агенцията, туристическа програма, всички екскурзии, предвидени по маршрута, мед. застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма
Други:
За информация предоставяме следните музейни такси: Фрайбург: Катедралата – вход свободен, кулата – 2 EUR възрастен/ 1 евро ученици; Щутгарт: музея на Мерцедес – дневен билет за деца до 14 г. – безплатно, за групи над 10 ученици 15 г.- 17 г. – 4.00 ЕUR, възрастни – 10 EUR, Гутах – Етнографския музей – 5 EUR – цена за група от ученици до 17 г., доплащане за местен екскурзовод – 2.00 EUR, възрастни – 9 EUR, Страсбург – Катедралата – 4.40 EUR евро възрастни, 2.20 EUR деца (5-18), групи над 20 души – 3.30 EUR, безплатно всяка първа неделя на месеца, платформа на Катедралата – 5 EUR възрастен, 2.50 EUR деца, разходка по р. Ил – 10 EUR, Eвропа парк – 28.00 EUR – цена за ученическа група, Верона - Къщата на Жулиета – 6.00 EUR – възрастни, 4.50 EUR за групи от минимум 20 души, 5.00 EUR – деца, градска такса в хотела в курорта в Шварцвалд – 2.60 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепция/.
Доплащане за: единична стая: общо за целия престой – 395 лв.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой туристи: 7 дни преди началната дата
Необходими документи: ксерокопие на лична карта или валиден задграничен паспорт (предоставя се при внасянето на 2-ра и 3-та вноска), за деца под 18 г. - нотариално заварена декларация - съгласие за пътуване в чужбина, заверена от двамата родители (представя се при внасянето на 2-ра и 3-та вноска), няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Начин на плащане: I – ва вноска депозит – 200 лв. до 29.11.2017 г., II – ра вноска – 400 лв. до 10.02.2018 г., доплащане – до 09.03.2018 г.
Застраховка „Отказ от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, невъзможност за пътуване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.


Оферта № Е11046


Може да разгледате и други предложения за Германия
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
Маршрут: София – Кран - Ватенс - Инсбрук - Мюнхен - Щутгарт - Хайделберг - Шварцвалд - Гутах - Фрайбург - Колмар - Европа парк - Вадуц - Верона - Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1670.00 лв.
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски 
Алпи
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски Алпи
Маршрут: София – Постойна/Кран - Сирмионе - Бардолино - Зеефелд – Инсбрук – Ватенс – Гармиш Партенкирхен - Болцано – Мерано – Кортина д’Ампецо - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1270.00 лв.
ГЕРМАНИЯ - Долината на р. Рейн и Баварските замъци - автобусна програма
ГЕРМАНИЯ - Долината на р. Рейн и Баварските замъци - автобусна програма
Маршрут: София – Загреб - Мюнхен - Нюрнберг - Бамберг – Франкфурт – Кобленц – Бон - Кьолн - Долината на река Рейн - Хайделберг – Боденско езеро – Остров Майнау - Баварските замъци – Тирол - Блед - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1560.00 лв.
ГЕРМАНИЯ – Долината  на река Рейн – Комбинирано пътуване 
със самолет и автобус
ГЕРМАНИЯ – Долината на река Рейн – Комбинирано пътуване със самолет и автобус
Маршрут: София – Франкфурт – Кобленц - Бон - Кьолн - Долината на река Рейн – Хайделберг – Боденско езеро – остров Майнау - Баварските замъци – Тирол - Блед - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1680.00 лв.
ГЕРМАНИЯ - Бавария и нейните замъци
ГЕРМАНИЯ - Бавария и нейните замъци
Маршрут: София – Кран – Баварските Алпи – Тиролски Алпи – Баварските замъци Линдерхоф – Нойшванщайн – Боденското езеро – остров Майнау - Мюнхен – езерото Химзее – Кран – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1050.00 лв.
ГЕРМАНИЯ и АВСТРИЯ – Баварски замъци и величествен Тирол
ГЕРМАНИЯ и АВСТРИЯ – Баварски замъци и величествен Тирол
Маршрут: Пазарджик - София – Любляна – езерото Химзее – Мюнхен – Боденското езеро – остров Майнау – Баварските Алпи – Баварските замъци Нойшванщайн и Линдерхоф – Тиролски Алпи – Инсбрук – Ватенс – Загреб – София - Пазарджик
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 985.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах