СЪРБИЯ - ВЕЛИКДЕНСКИ И СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ В БЕЛГРАД!

Програма
1 ден София – Топола - Белград
Отпътуване от София в 08.00 ч. от пл. Ал. Невски по маршрут: София - Калотина – Топола - Белград. Попътно разглеждане на Топола – едно от съкровищата на старите владетели, град в сърцето на район Шумадия, неизменно свързан с династията Караджорджевич. Бившата лятна резиденция на Караджорджевич е превърната в музей, в която са изложени негови лични вещи и оръжия. За славното минало на града напомнят църквата Св. Богородица, скромна отвън, но отвътре с пищен иконостас и внушителна статуя на Караджорджевич. Разположен високо над Топола на връх Oпленач, се намира семейният мавзолей на Караджорджевич и църквата Св. Георги, като комплексът е една от най - историческите забележителности в тази част на Шумадия. Църквата е с пет впечатлителни купола и е облицована отвън с бял мрамор. Богатият интериор зашеметява със стенописи и мозайки от 6-те сръбски манастира. Притежава 725 композиции и 1500 фигури от 40 милионен мозаечен фаянс в 15 000 нюанса. Тук ще намерите гробниците на Караджорджевич и Петър Първи I (1903-1921 г.) в централната част на църквата, като Крал Петър I проектира църквата, което отнема години докато се построи. В криптата на църквата се намират гробове на 22 члена на кралското семейство. Княз Александър и крал Александър I, са също погребани тук. Този регион е синоним на добро грозде и хубаво вино. Според историческите данни, лозята тук произвеждат такава изобилна реколта по времето на принц Милош, че не е имало достатъчно място за съхранение на гроздето. Днес, гроздето и виното са символи на всяко село в региона. Най – известната изба е Кралската, на чиито два подземни етажа са разположени 99 бъчви при постоянна температура от 8°C, като всяка съдържа по 4 000 л вино. По желание и срещу допълнително заплащане – дегустация на местни марки вина. Продължаване за Белград - столицата на Сърбия. Настаняване в хотел 3*** - централно разположен. Нощувка.
2 ден Белград
Закуска. Панорамна и пешеходна обиколка на Белград - Скупщината, площад Теразие, Националното събрание (Скупщината), площада на Републиката, Студентски площад, Варуш капия, Нови Белград, Топчидерско бърдо, площад Освобождение, площад Славия, площад Николу Рашица, Катедралният храм Св. Сава. Свободно време в центъра на града и разходка по главната пешеходна търговска улица Кнеза Михайлова, достигаща до крепостта Калемегдан. По желание и срещу допълнително доплащане разходка с корабче с включена напитка, кафе и сладки. Празнична вечеря с жива музика и включена напитка за „добре дошли“. Нощувка.
3 ден Белград - Нови Сад - Белград
Закуска. Свободно време или по желание еднодневна екскурзия срещу допълнително доплащане до Нови Сад – вторият по големина град в Сърбия. Пешеходна обиколка в централната част на града с Големия площад, Кметството, Катедралата Дева Мария – католически храм в готическа архитектура, православната църква Свети Георги. Нови Сад е вторият по големина град в Сърбия, разположен на река Дунав с една почертана европейска атмосфера, наричан още „градът на падащите мостове“. Свободно време за разходка из града. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден Белград - София
Закуска. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.Цената включва:
  • транспорт с автобус, 3 нощувки със закуски в хотел SRBIJA 3*** - централно разположен (http://hotelsrbija.com/sr/), 1 празнична вечеря с жива музика и включена напитка за „добре дошли“, водач от агенцията, туристическа програма в Топола, панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Белград, медицинска застраховка с покритие 5000 EUR на ЗД „Евроинс“, градска такса в хотела в Белград.
Цената не включва:
  • входните музейни такси (входна такса от 300 DIN в историческия комплекс в Топола се заплаща отделно и на място, дегустация на местни марки вина - 7 EUR), екскурзията до Нови Сад – 19 EUR , за деца до 12 г. – 10.00 EUR, разходка с корабче на р. Дунав с включена напитка, кафе, сладки и трансфер от/до хотела – 14 EUR, за дете до 12 г. – 10 EUR.
Други:
Доплащане за: единична стая - 55 лв.
Намаление за: 3-ти възрастен в стая - 30 лв.
дете от 02-6.99 г. на допълнително легло с 2-ма възрастни – 65 лв., без ползване на доп. легло – 120 лв.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой : 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.
Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена при приемане на офертата, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
Парична единица на Сърбия: DIN – Сръбски динар (1 EUR ~ 120 DIN)


Оферта № Е11179


„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах