Вашата оценка

СКАНДИНАВИЯ - на разходка из европейския Север - STOP SALE

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Скандинавия




Програма
1 ден София – Мюнхен – Осло
Среща на летище София и в 06.15 ч. полет на авиокомпания LUFTHANSA за Мюнхен. Кацане в 07.10 ч. и в 08.40 ч. полет за Осло. В 10.50 ч. кацане в Осло. Начало на туристическата програма – сградата на Кметството, главната улица на града Карл Йохангате, отвеждаща до Кралския дворец. Свободно време за разходка в центъра на града. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Осло
Закуска. Разглеждането на Норвежката столица продължава с посещение на една от най –популярните забележителности на града – паркът Вигеланд. Събрал почти цялото творчество на бележития скулптор, паркът е превърнат в уникална открита галерия, която няма аналог в света. Подредбата на скулпторите пък разкрива в дълбочина светогледа на автора и вижданията му за живота. Денят продължава с посещение на острова на музеите Бигдьой, където желаещите могат да посетят музея на Викингите, прочутия музей Фрам и посветения на плаванията на Тур Хайердал музей Контики. Нощувка.
3 ден Осло – Зьогне фиорд – Берген
Закуска. Рано сутринта отпътуване с автобус към западното крайбрежие на Норвегия и втория по големина град в страната Берген. Пътят минава през района на един от най - големите фиорди в света - Зьогне фиорд. Предвижда се разходка с ферибот по тесните ръкави на фиорда, която ще ви предложи спиращи дъха гледки – величествени планински масиви и стръмни зелени склонове. Продължаване в посока Берген. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден Берген – Осло
Закуска. Начало на туристическа обиколка в центъра на Берген, която включва квартала на немските търговци Бриген, известен с дървените си къщи, рибния пазар, както и крепостта Бергенхус. Свободно време за разходка или по желание изкачване с железницата Фльойбанен до връх Флойен, откъдето се разкрива прекрасна гледка към намиращия се в ниското град. В ранния следобед отпътуване за Осло. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
5 ден Осло – Стокхолм
Закуска. Отпътуване за Стокхолм, кацнал върху 14 острова на езерото Меларен, което маркира началото на архипелаг от 24 000 острова. Туристическа програма в Стокхолм, включваща Стария град с Катедралата, Кралския дворец и музея на Алфред Нобел. Обиколката предвижда и спирка на по - големия остров Сьодермалм, от чийто възвишения се открива прекрасна панорамна към града. След кратка фотопауза, програмата продължава с преминаване край къщата на Алфред Нобел и разглеждане на Кметството на града, превърнало се в един от най - известните символи на Стокхолм. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Стокхолм – Хелзинки
Закуска. Свободно време за разходка в центъра на града, посещение на Кралския дворец или организирано посещение на Музея Ваза, съхранил възстановен кораб и Скансен – най - големият Етнографски музей на открито в Швеция. По желание разходка с корабче по каналите на града. В 17.00 ч. отпътуване с ферибот за Финландия. Нощувка във външна каюта с прозорец. На борда на елегантния кораб TALLINK SILJA LINE, ще имате възможност да направите едно интересно пътуване между Стокхолм и Хелзинки, да се докоснете до колоритна атмосфера и да се разходите под стъкления покрив на дългата 142-метрова корабна галерия, от двете страни, на която има магазини, кафенета и ресторанти. На разположение на пътуващите са конферентна зала, детски кът, нощен клуб, дискотека, казино, спа-център, сауна, джакузи и басейни, а между отделните нива има удобни асансьори. На борда на кораба има 896 каюти с общ капацитет 2852 пасажери, като всяка каюта разполага с гардероб, климатик, радио, собствен санитарен възел с баня и сешоар. Всичко това, съчетано с професионалното обслужване на любезния персонал, е отлична предпоставка за едно изживяване, което ще ви остави приятни спомени.
7 ден Хелзинки – Стокхолм
Пристигане във финландската столица Хелзинки, чиито жители са известни като едни от най -образованите, най - добре облечените, най-добре нахранените и най - добре живеещите в света. По време на туристическата програма ще видите сградата на Финския парламент и Руската православна катедрала. Свободно време. В 17.00 ч. отпътуване с ферибот обратно за Швеция. Нощувка във външна каюта с прозорец.
8 ден Стокхолм – Гьотеборг
Акустиране на пристанището в Стокхолм и отпътуване към Гьотеборг – втория по големина град в Швеция. Начало на обиколка на града, наричан „Врата към северна Европа”. Особено очарование му придават многото канали, паркове и цветни градини, а акцентът в обиколката пада върху сградата на Градската опера, най - старата сграда в града Кронхусет, Градския музей, Катедралата и булевард Кунгспортавенин. Настаняване в хотел. Нощувка.
9 ден Гьотеборг – Хелзингборг – Копенхаген
Закуска. Отпътуване за шведския град Хелзингборг – модерен град с древна история. Символът на града е високата кула Кернан /XI в./, един от най-важните средновековни паметници в Швеция, eдин от най-важните средновековни паметници в Швеция, чудесна гледка към цялата местност. Кратка туристическа програма и преминаване с ферибот на датска територия при Хелзингьор. Продължаване към датската столица. При възможност посещение на увеселителния парк Тиволи. Настаняване в хотел. Нощувка.
10 ден Копенхаген
Закуска. Туристическа програма в датската столица – „Малката Русалка”, мълчаливо приседнала, сякаш току- що излязла от приказката на Ханс Кристиан Андерсен, фонтанът Гефион, Кралският дворец, Националният музей, дворецът Кристиансборг, приютил Датския парламент, Старата фондова борса, Кралският театър. Следобед по свободно време или по желание посещение на бижуто сред дворците на датската монарси Розенборг. Дворецът е съхранява изключително богата колекция от предмети собственост на различни датски владетели. Нощувка.
11 ден Копенхаген – Франкфурт - София
Закуска. Трансфер до летището и полет в 12.05 ч. за Франкфурт. Кацане в 13.35 ч. Продължаване за София с полет в 15.05 ч. Кацане в 18.15 ч. на аерогара София.



Цената включва:
  • самолетен билет София–Мюнхен-Осло-Копенхаген.Франкфурт-София на авиокомпания LUFTHANSA, летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг (55x40x23 см), 8 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 3 - в Осло/околности, 1 – в района на Берген, 1 – в Стокхолм, 1 – в Гьотеборг, 2 – в Копенхаген, 2 нощувки в каюта за 4 - ма на ферибота Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм с TALLINK SILJA LINE, транспорт с автобус по време на туристическата обиколка, фериботни такси на предвидените пътувания с ферибот според програмата, екскурзията с ферибот по водите на Зьогне фиорд, трансфер летище – хотел – летище, туристическа програма на български език, водач от агенцията.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти, разходката с корабче по каналите на Стокхолм, Копенхаген и с железницата Фльойбанен до връх Флойен.
Други:
Доплащане за: медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 17.00 лв., над 65 г. – 25.50 лв., над 70 г. – 34.00 лв.
единична стая – 685 лв.
ползване на каюта за 2 - ма – 210 лв. на турист общо в двете посоки
двупосочен билет за железницата Фльойбанен до връх Флойен – ~35.00 лв. /заплаща се на място/
при недостигнат минимален брой от 40 туристи, но не по – малко от 35 тур. – доплащане от 90 лв.
Намаление за: дете до 11.99 год. с двама възрастни на допълнително легло – 230 лв.
3-ти възрастен на допълнително легло – 120 лв.
Минимален брой туристи: 40 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: депозит – 800 лв. до 28.03.2018 г., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.


Оферта № Е11182


Може да разгледате и други предложения за Скандинавия
Твоята СКАНДИНАВИЯ - четирите скандинавски столици и 
фиордите
Твоята СКАНДИНАВИЯ - четирите скандинавски столици и фиордите
Маршрут: София – Белград - Стокхолм - ферибот TALLINK SILJA LINE – Хелзинки – ферибот TALLINK SILJA LINE – Стокхолм – Осло - автобус и ферибот - Зьогне фиорд – Берген – Осло – Гьотеборг – Хелзингборг – Малмьо – Копенхаген – Хелзингьор – Кронборг – Копенхаген - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 3740.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах