Вашата оценка

Майски празници на Ставрос и Атонските манастири!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Гърция




Четридневна екскурзия до Ставрос и Атонските манастири

HOTEL RIHIOS 3* 
hotelrihios.gr/
Програма
1 ден Кюстендил - Радомир - Перник - София - Дупница - Благоевград - Сандански -Ставрос
Отпътуване от Кюстендил в 04:00ч., от Радомир в 05:00ч., от Перник в 05:30 ч., от София, пл."Руски паметник" в 07.00 ч., от Дупница в 8.30 ч., от Благоевград в 09:00ч., от Сандански в 10:00ч. за Ставрос. Пристигане около обяд в Ставрос - градче в Егейска Македония, Гърция, център на дем Бешичко езеро в област Централна Македония с около 3000 жители. Ставрос е разположен в североизточната част на Халкидическия полуостров на западния бряг на Орфанския залив в подножието на планината Коляни. На склона е разположена старата част на Ставрос - Ано Ставрос (Горно Ставрос). Настаняване в хотел Rihios beach 3* Свободно време за разходка. Вечеря Нощувка.
2 ден Ставрос - Атон
Закуска. Свободен ден или По желание* Круиз около Атонските манастири – най- святото място в Гърция. Разглеждат се 8 манастира от западната страна с беседа на български език /от третия ръкав на Халкидики круизът е около 3 часа/. Свободно време в живописното селище Уранополис. Вечеря. Нощувка.
3 ден Ставрос – Стагира - Арнеа
Закуска. Свободено време за плаж или полудневна екскурзия до Стагира – посещение на Тематичния парк на Аристотел, в който са изложени част от неговите открития: телефон, телескоп, слънчев часовник и др. Посещение на селището Арнеа – типично гръцко селце, стара архитектура и прекрасни таверни, в които може да се опита традиционната гръцка кухня. Свободно време за разходка. Връщане в Ставрос. Вечеря. Нощувка.
4 ден Ставрос – София
Закуска. Около 11.30 ч. Oтпътуване за България. Пристигане в София около 21.00 ч.



Цената включва:
  • транспорт с лицензиран автобус 3*;
  • 3 нощувки със закуски, 3 вечери в хотел Rihios 3*hotelrihios.gr/в Ставрос;
  • водач по време на пътуването;
  • медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 65 г. на ЗК Уника
  • Забележка: От 01.01.2018 в Гърция се въвежда задължителна туристическа такса, която е в размер на 1,50 евро на стая на вечер за хотел 3*. Заплаща се на място в хотела, при настаняването
Цената не включва:
  • входните такси на посещаваните обекти
  • Круиз около Атонските манастири - полудневен, с беседа на български език – 20 € – възрастен; Деца до 2-12 год. – 50%
  • Посещение на Стагира и селището Арнеа – 10 € – възрастен; Деца до 2-12 год. – 7€
  • Входна такса за тематичния парк на Аристотел – 1€, деца от 2-12 год. безплатно;
  • ОТСТЪПКА ЗА ТУРИСТИ ЖЕЛАЕЩИ ДА ПЪТУВАТ СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ - 40 лв. от пакетната цена , не включва туристически програми и медицинска застраховка.
Други:
Доплащане за: медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица oт 65 до 70 г. -3 лв., от 70 до 75 – 5 лева, от 75 до 79 г. – 9 лв. Лица над 80 г. не се застраховат!
Описание на хотел Rihios /hotelrihios.gr/: Rihios Hotel се намира на Халкидическия полуостров, само на 20 метра от плажа на Ставрос, отличен с екологичната награда Син флаг. Предоставя басейн, бар на плажа, ресторант и заседателни зали. Стаите предлагат безплатен Wi-Fi и мебелиран балкон или вътрешен двор с изглед към Егейско море, планината Стратонико и градината.Всички климатизирани стаи в Rihios Hotel имат хладилник и телевизор. Всяка разполага със собствена баня със сешоар и тоалетни принадлежности. Гостите могат да се насладят на закуска на шведска маса в слънчевия ресторант на хотела. Обяд и вечеря също се сервират на базата на а-ла-карт меню. Напитки и кафе се предлагат на бара край басейна, като гостите могат също да им се насладят в атриума до градината. На терасата за слънчеви бани край басейна ще откриете безплатни шезлонги и чадъри. Детска площадка е на разположение за най-малките гости. Центърът на Ставрос с рибни таверни и различни магазини се намира на 5 минути пеша.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи
Срок за уведомление при недостиг на мин. брой: 5 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит 30% от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.
Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.


Оферта № Е11189


Може да разгледате и други предложения за Гърция
ГЪРЦИЯ - Великден на Йонийското крайбрежие
ГЪРЦИЯ - Великден на Йонийското крайбрежие
Маршрут: София – Парга - остров Лефкада – остров Кефалония – остров Итака – остров Меганиси – остров Скорпиос - Йоанина – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 585.00 лв.
Круиз Егейска панорама – Гърция и Турция с Родос
Круиз Егейска панорама – Гърция и Турция с Родос
Маршрут: Атина – Истанбул – Миконос – Родос – Крит – Санторини
Дати:
Вид транспорт: Ферибот Ферибот
Цена от 2830.00 лв.
Почивка на остров ЛЕСБОС
Почивка на остров ЛЕСБОС
Маршрут: София - Айвалък - остров ЛЕСБОС - Чанаккале – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1025.00 лв.
Великден на остров КОРФУ
Великден на остров КОРФУ
Маршрут: София - Кулата - Солун - Верия - Козани - Йоанина - Игуменица – Остров Корфу - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 585.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах