Вашата оценка

Филипините - Нова Година на остров Боракай

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Филипини




Новогодишната екскурзия до Филипините ще Ви отведе до едно късче земя сред водите на Тихия океан, състоящо се от хиляди малки и големи острови, обградени от красиви пясъчни плажове с тюркоазени води и коралови рифове. Ще посетим няколко острова, приютили най-важните исторически и природни забележителности: столиицата Манила, удивителният Бохол и природното чудо Шоколадовите хълмове. Ще видим филипинския дългопет – най-малкият бозайник в света, който обитава само тези земи. Ще разгледаме Себу - най-старият град в страната, откъдето започва разпространението на християнството.
Ще посрещнем Новата година на малкия остров Боракай с известния „Уайт Бийч“
един от 10-те топ плажа в света.

Прикачен файл: 11242PHILLIPINES - New Year 2019.docx

Програма
1 ден София/ 26.12.2018 г.
Среща на летище София и в 22:40 ч. полет QR 226 за Доха.
2 ден Доха - Манила/ 27.12.2018 г.
В 04:35 ч. кацане в Доха. В 09:00 ч. полет QR 928 от Доха (8ч40). Кацане в Манила в 22:40 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка. Манила – столицата на Република Филипини, е вторият по големина град на страната след Кисон, в който живеят около 12 млн. души, а в агломерацията – 24,5 млн., което го нарежда сред 20-те най-големи метрополиса и от най-гъсто населените градове в света. Разположен е на остров Лусон, там, където река Пасиг се влива в Манилския залив на Южнокитайско море. Поради стратегическото си положение и процъфтяваща корабна търговия Манила се превръща във важен търговски център, а днес, и в културен център с няколко университета. Манила е преживяла много войни и голяма част от архитектурните и културни паметници на града са разрушени.
3 ден Манила - о-в Бохол/ 28.12.2018 г.
Закуска. Начало на Обзорна обиколка на Манила – среща с миналото и настоящето. Обиколката започва с финансовото сърце на града – Макати, новите жилищни и бизнес райони, мемориала на американските войници – най-големият и красив мемориал извън САЩ, парка Ризал, където са погребани тленните останки на националния герой д-р Хосе Ризал – революционер, реформатор, учен, поет и художник; изискания булевард Роксас. Продължаваме към най-старата част на града – Интрамурос, основан от испанските колонизатори. Въпреки че по време на II-та Световна война той е бил частично разрушен, в него има запазени образци от старата испанска архитектура – крепостната стена, чийто строеж е започнат на 09.06.1571 г. Тогава тук идват мисионери и монаси от различни ордени – францисканци, доминиканци, йезуити и други, и започва християнизацията на местното население, а през 1595 г. Манила става столица на целия Филипински архипелаг. Открита е духовна семинария, първият университет в Азия, построена е катедралата Свети Августин (ЮНЕСКО) – най-старата каменна църква в страната, една от 4-те барокови църкви на Филипините с прекрасни каменни фризове, стъклени мозайки и розови прозорци. Отправяме се към форт Сантяго, охранявал входа към река Пасиг с подземен затвор и зала за мъчения, където политическите затворници от Испания и Япония били измъчвани и екзекутирани, мястото, където националният герой на Филипините д-р Хосе Ризал е прекарал последните дни от живота си и написал романа „Последно сбогом”. Трансфер до летището. Полет за Тагбиларан - столица на провинция Бохол, известен като „Градът на мира и дружбата”. Кацане на летището в Бохол около 1ч15. Трансфер до хотела, разположен на най-добрия плаж на остров Панглао с фин бял пясък и кристално чиста вода. Нощувка.
4 ден О-в Бохол
Закуска. Целодневна екскурзия с обяд на Бохол и живописните околности. Денят е изпълнен с разнообразни впечатления – среща с историята, културата и невероятната природа. Тръгваме за Баклайон, където ще посетим паметника на „кървавата битка”, издигнат в чест на историческото събитие от 16.03.1565 г., когато е подписано споразумението за примирие и дружба между Изтока и Запада от местния вожд Дагу Сикагуна и представителя на Краля на Испания Дон Мигел Лопез де Легазпи. Паметникът изобразява двете исторически личности и няколко свидетели на събитието, известно като „договор за дружба” между кафявата и бялата раса. Ще разгледаме църквата Баклайон (ЮНЕСКО) – национално съкровище на Филипините. Тя е най-старата християнска църква на острова, построена от коралов камък и притежава колекция от произведения на средновековното религиозно изкуство, включващи и либрето на църковна музика, написана на латински върху животински кожи. Ще разгледаме музея на Бохол – в миналото дом на бившия президент Карлос Гарсия и семейството му. След това се отправяме през тучни махагонови гори и зелени ливади към Шоколадовите хълмове. В гората Билар ще посетим ферма за пеперуди, после ще изкачим 100 стъпала до наблюдателната площадка на един от хълмовете, за да съзерцаваме уникалната панорама към конусовидните Шоколадови хълмове – символ на Бохол. Наречени са така, защото погледнати отдалеч 1268 хълма с височина от 40 до 120 м, изглеждат като огромни шоколадови капки, които сменят цвета си според сезона, а през лятото се покриват от изсъхнала тъмнокафява растителност. Връщаме се в Лобок за 50-минутен круиз с катамаран по река Нипа. На борда ни очаква обяд барбекю, релаксация и наслаждаване на удивителната природа с палми, изникващи от водата. В края (или началото) екскурзията ще посетим селището Корела, убежище на филипинския дългопет (Tarsier) - най-малкият бозайник в света, който живее само по тези земи. Дългопетът е нещо средно между лемур и маймунка, чиито очи са по-големи от мозъка, главата и тялото са между 10 и 15 см, а опашката му е дълга 25 см. Ще наблюдаваме този интересен вид в естествената му среда и ще способността му да извърта главата си почти на 360’. Преди да се върнем в хотела ще направим кратка спирка, за да се запознаем със занаятчийските умения на местното население в селището Лоай. Нощувка.
5 ден О-в Бохол – Себу/ 30.12.2018 г.
Закуска. Трансфер до пристанището на о-в Бохол и отплаване с ферибот за о-в Себу (около 2 ч.). Себу е най-старият град на Филипините, втори по население и един от трите образователни центъра на страната. Градът е административен център на остров Себу - главният остров на едноименната провинция. Себу е открит от европейците през 1521 г. от Фернандо Магелан, който скоро след това е убит от вожда на съседния остров Лапу Лапу. На остров Макатан са паметниците на Магелан и вожда Лапу Лапу. Още с пристигането ще направим обзорна екскурзия на Себу с обяд. Ще посетим форта Сан Педро – най-старият и най-малък форт на Филипините, построен от испанците през 1565 г. за защита от набезите на мюсюлманските пирати; Магелановия кръст – мястото, където великият португало-испански мореплавател Магелан е поставил първия християнски кръст на 14.04.1521 г. Днес той е символ на град Себу и на католицизма на Филипините и се съхранява в параклис до базилика Миноре – най-старата църква на Филипините. Следва улица Колон – най-старата и оживена търговска улица; пазара Карбон, известен с евтините стоки, където може да се купи всичко. Продължаваме към великолепния даоисткия храм – единственият китайски храм, отворен за хора с различно вероизповедание. Радост за сетивата е удивителната природа, парка Осменя, носещ името на великия филипинец – президента Серджо Осменя, и приказните градини на Бевърли Хилс – кварталът на богатите филипинци. Всички тези места показват уникалната култура на Филипините, съзидателно асимилирала чуждото влияние и подчинила го на местната чувствителност. Настаняване в хотела. Нощувка.
6 ден Себу - о-в Боракай/ 31.12.2018 г.
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Полетът за Боракай е около 45м. -1ч. Кацане в град Катиклан, разположен на остров Панай в провинция Аклан. Трансфер до пристанището и отплаване с лодка за Боракай. След около 20 мин. пристигане на острова Боракай и трансфер до хотела, разположен на известния „Уайт Бийч”. Свободно време. „Уайт Бийч” (Бeлият плаж) е най-голямата атракция в Боракай. Дълъг е 4 км и е разположен в западната част на острова. Финият бял пясък и тюркоазената вода правят това уникално място празник за очите. Леко наклоненото морско дъно е идеално за плуване и гмуркане с шнорхел, предлага се голям избор от водни спортове. На крайбрежната алея, успоредна на плажа, се намират многобройни магазини за дрехи, студиа за масажи, ресторанти и барове, а достъп до интернет е на разположение в целия Уайт Бийч. Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
7 ден О-в Боракай/ 01.01.2019 г.
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Боракай е чудесно място за забавления и отдих - дали ще се излегнете на пясъка, ще се повозите на бананова лодка или ще танцувате цяла нощ на някое плажно парти – изборът е Ваш! Нощувка.
8 ден О-в Боракай/ 02.01.2019 г.
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка. *По желание, с доплащане – обиколка с лодка на островите около Боракай и обяд-пикник. Трансфер до корабчето, с което ще направим обиколка на малкия архипелаг Боракай. Отправяме се към Крокодилския остров, наречен така, не защото там има крокодили, а защото формата му наподобява крокодил. Ще имаме около 30 мин. за шнорхелинг и хранене на риби под водата, а после отплаваме към плажа Пука за релаксация, снимки или плуване. Продължаваме към остров Тамбисан, където ни очаква обяд-пикник, а след това към о-в Маджик или о-в Кристал Коув, където ще разполагате с около час и половина за гмуркане от скалите. Накрая отплаваме обратно до мястото, откъдето е започнала обиколката. *Някои от островите могат да бъдат сменени с други.
9 ден О-в Боракай - Манила/ 03.01.2019 г.
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Трансфер до пристанището и отплаване с лодка за Катаклан, трансфер до летището. Полет за Манила около 1ч. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
10 ден Манила/ 04.01.2019 г.
Закуска. Свобдно време. Стаите се освобождават до обяд. *По желание – доплащане за късно освобождаване. Преди отпътуване ни очаква вечеря – типчни филипински ястия и деликатеси, след което ще видим танци от различни части на Филипините: символични церемониални танци, типични за северните планински племена, романтични танци, повлияни от испанската култура и изразителни племенни танци от мюсюлманския юг. Трансфер до летището.
11 ден Манила - Доха - София/ 05.01.2019 г.
Трансфер до летището и в 00.10 ч. полет QR 929 за Доха. Кацане в Доха в 05.15 ч. И в 06.55 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София в 11.25 ч.



Цената включва:
  • Самолетни билети: София-Доха-Манила-Доха-София с Qatar Airways, включени такси, чекиран багаж 30 кг. и ръчен 7 кг.; Манила - Бохол, Тагбиларан с Phillipine Airlines, включени такси, чекиран багаж 20 кг. и ръчен 7 кг.; Себу - Боракай със Cebu Pacific или Phillipine Airlines, включени такси, чекиран багаж 10 кг. и ръчен 7 кг.; Боракай - Манила със Cebu Pacific или Phillipine Airlines, включени такси, чекиран багаж 10 кг. и ръчен 7 кг.
  • Билети за ферибота Бохол – Себу
  • Трансфери по суша и вода: летище Манила – хотел Манила / хотел Манила – летище Манила; летище Бохол, Тагбиларан – хотел Бохол / хотел Бохол – ферибот Бохол; ферибот Себу – хотел Себу / хотел Себу – летище Себу; летище Боракай, Катиклан – пристанище Кагбан – лодка – пристанище Боракай – хотел Боракай; пристанищна такса и такса околна среда в Кагбан; хотел Боракай – пристанище – лодка – Кагбан – летище Боракай, Катиклан; летище Манила – хотел Манила / хотел Манила – летище Манила
  • Настаняване за 8 нощувки: 2 в Манила, 2 в Бохол, 1 в Себу, 3 в Боракай
  • Хранене: 8 закуски в хотелите, 2 обяда по време на екскурзиите, Новогодишна вечеря-бюфет в хотела в Боракай, не включва напитки; вечеря с програма в традиционен ресторант в Манила в деня на отпътуване, не включва напитки
  • Екскурзии с местни екскурзоводи и включени такси: Обзорна екскурзия на Манила с посещение на мемориала на американските войници, парка Ризал, форт Сантяго, църквата Свети Августин и катедралата на Манила; разглеждане на Бохол и околностите, посещение на ферма за пеперуди, Шоколадовите хълмове, круиз по река Нипа с обяд и посещение на Корела – убежище на дългопета; Обзорна екскурзия на Себу с посещение на форт Сан Педро, Магелановия кръст, базилика Миноре и даоисткия храм
  • Водач-преводач от фирмата
  • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15,000 щ.д.
Цената не включва:
  • Лица на възраст над 70 г. доплащат за медицинска застраховка 18 лв.
  • По желание: обиколка с лодка на островите около Боракай с обяд-пикник – 122 лв.; доплащане за късно освобождаване на стаята в деня на отпътуване - на човек: двойна стая - 82 лв., в единична стая – 157 лв.; в тройна стая – 76 лв.; допълнителни 10 кг. багаж за полета Боракай - Манила (заплащат се на място) – USD 20; такси на летищата за 3-те вътрешни полета – общо PHP 600; застраховка „Отмяна на пътуване“ – стойността ѝ е от 2,7% до 1,5% от крайната цена по договора.
  • Бакшиши за шофьори, екскурзоводи и друг обслужващ персонал: 35 щ.д. (заплащат се предварително в България, отделно от основния туристически пакет)
Други:
Доплащане за: Единична стая: 883 лв.
Намаление за тройна стая: Тройна стая: 163 лв.
Начин на плащане: Аванс 1600 лв. – при записване
Доплащане 2000 лв. – до 27.09.2018
Пълно плащане – до 09.11.2018
Необходими документи при записване: Лична карта и цветно копие на международния паспорт с 2 свободни страници и валидност 6 месеца след датата на пътуването (след 05.07.2019)
За непълнолетни, пътуващи само с единия родител, се представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение от непътуващия родител (оригинал и копие).
Анулации и неустойки по програмата в случай на отказ от туристическо пътуване заплатената сума се възстановява при следните удръжки: до 7 дни след записване - без неустойка
до 26.09.2018 се удържат 10% от общата цена
от 27.09.2018 до 09.11.2018 се удържат 50% от общата цена
от 10.11.2018 до деня на отпътуване, или при неявяване в деня на тръгване се удържат 100%
Потребителят има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 26.09.2018 г., като се задължава да заплати на Туроператора само дължимите суми, свързани с тази промяна;
Минимален брой участници: 20
Срок за уведомяване при недостигнат мин.бр. туристи: 09.11.2018
При недостигнат мин.бр. от 20 туристи, но не по-малко от 15: доплащане 237 лв.
При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на самолетните билети: разликата се добавя към пакетната цена.
За български граждани, пътуващи до Филипините: не се изисква виза, няма допълнителни медицински и санитарни изисквания, ваксинации не са необходими.
Последователността на посещаваните обекти в туровете по програмата: подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
Замяната на хотел с подобен от същата категория: не се счита за промяна.
За туристи, които пътуват сами: фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Валута: 1 USD = 53.51 PHP (филипинско песо) към 16.07.2018
Часово време: България - 12:00 ч., Филипини - 18:00 ч.
Примерни хотели по програмата: Манила – хотел Golden Phoenix 4* , Бохол – хотел Bohol Beach Club 4*, Себу – хотел Quest Hotel 4*, Боракай – хотел Henan Regency Resort 4*
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11242



„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах