ИТАЛИЯ - Вечният град Рим и лазурното крайбрежие на Неаполитанския залив (Соренто, Амалфи и Равело)

 

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА АПРИЛСКАТА ВАКАНЦИЯ 2019

 КОМБИНИРАНА ЕКСКУРЗИЯ СЪС САМОЛЕТ, АВТОБУС и ФЕРИБОТ


Програма
1 ден София – Рим - Ватикана
Полет на авиокомпания BULGARIA AIR от София в 07.40 ч. за Рим. Кацане на летище Фиумичино в 08.50 ч. Трансфер до града. Разглеждане на Ватикана (UNESCO) - столицата на християнството, най – малката държава в света. Разходка по площад Св. Петър, творба на Бернини. Посещение на църквата Свети Петър. *По желание организирано посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела - 45.00 EUR, за деца от 06-18 г. – 35.00 EUR, цената при мин. 25 туристи включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при сключване на договора за организирано пътуване и плащане с основния пакет /придвижването до Ватикана и обратно до хотела е градски транспорт/. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Рим - Ватикана
Закуска. Начало на пешеходна обиколка /~ 4 ч./ на Вечния град (Caput Mundi) с местен екскурзовод с посещение на Римските Форуми: Форо Романо, Форо ди Нерва, Форо ди Аугусто, Форо ди Траяно, Колизеума /без влизане, по желание през свободното време/, Пантеона /с влизане/, колоната на Траян, Капитолийски хълм (Campidoglio), площад Навона, Фонтана ди Треви, площад Испания, площад Венеция. Свободно време в Рим до 20.00 ч. Придружени от вашия водач посещение по желание на църквите Санта Мария Маджоре, Сан Пиетро ин Винколи, базиликата Сан Клементе. По желание вечерна автобусна обиколка на Рим с местен екскурзовод. Нощувка. Забележка: Придвижването в рамките на Рим е с градски транспорт - ~ 8 EUR дневна карта.
3 ден Рим – Помпей – Неапол - Соренто
Закуска. Отпътуване за Помпей. Посещение с местен екскурзовод на български език на останките на древния римски град, погребан при опустошителното изригване на вулкана Везувий. Продължаване за Неапол – столицата на областта Кампаня. Панорамна автобусна обиколка по крайбрежието на красивия Неаполски залив и пешеходна разходка из историческия център (UNESCO). Настаняване в хотел в едно от курортните селища на красивия Сорентински полуостров. Нощувка.
4 ден Соренто – остров Капри - Соренто
Закуска. Отпътуване с автобус до пристанището на Соренто, а оттам продължаване с корабче (не е включено в пакетната цена) до остров Капри, едно кътче от рая с типичните за него скални образувания фаралони. Пристигане и изкачване с лифт до панорамната тераса на главния площад Умберто, посещение на църквата Св. Стефан и разходка покрай Кортезиански манастир Св. Яков. По желание екскурзия с лодка до Синята пещера, най-популярната забележителност на острова, използвана от нимфите като храм според легендата. Връщане в Соренто. Свободно време за разходка и вечеря. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ден Соренто – Амалфи - Равело – Coренто
Закуска. Свободно време за разходка в Соренто. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане. Отпътуване за лазурното крайбрежието на Амалфи с местен автобус със спирка за разходка в едноименното селище и посещение на селището Равело (UNESCO). Връщане в Соренто. Нощувка.
6 ден Алберобело – Бари – ферибот - Игуменица
Закуска. Отпътуване за областта Пулия и очарователното селище Алберобело (UNESCO), в което голяма част от варосаните кръгли домове с конусовидни покриви, наречени трули и по форма наподобяващи шишарка или кошер, са строени според старинната традиция само от камъни. Свидетелствата сочат, че в района такива се строят още от XIII в., а като се разхожда по павираните улички между тях човек може да остане с впечатлението, че ненадейно се е озовал в приказка. Не малко от тези къщурки са превърнати в магазинчета за сувенири, в които може да се купи какво ли не - от пощенски картички до мънички моделчета на самите трули. Продължаване за Бари. По възможност посещение на Катедралата на Бари, в която в гробница под олтара се намират мощите на Св. Николай. Нощно пътуване на ферибот за Игуменица – настаняване във вътрешна каюта за 4-ма /включено в пакетната цена/, възможност за доплащане за настаняване в каюти за 2-ма и за 3-ма.
7 ден София
Сутринта акостиране на гръцкото пристанище Игуменица. Продължаване за София. Пристигане в следобедните часове.
 

Цената включва:
  • самолетен билет София – Рим на BULGARIA AIR, летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 20 кг, 1 брой ръчен багаж до 10 кг, транспорт с автобус по време на туристическата обиколка, 5 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 2 - в Рим, 3 – в района на Сорентинския полуостров, фериботни билети Бари – Игуменица – настаняване във вътрешна каюта за 4-ма, пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на бълг. език, посещение на Ватикана и площад Св. Петър, посещение на Помпей с местен екскурзовод на български език, панорамна и пешеходна обиколка на Неапол, посещение на Алберобело, медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“, водач от агенцията.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, организирано посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела, екскурзията до остров Капри и екскурзията до Амалфи и Равело.
Други:
Доплащане за: единична стая – 199 лв.
за настаняване на ферибота Бари – Игуменица в каюта: вътрешна/ душ, тоалетна с 2 легла – 78 лв., с 3 легла – 58 лв.; външна/ душ, тоалетна с 2 легла – 88 лв., с 3 легла – 66 лв. Забележка: Цените са на турист при условие, че всичките легла в каютата са заети. Изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване, която подлежи на допълнително препотвърждение според наличността на каютите, плащането е с основния пакет
организирано посещение на Ватикански музеи и Сикстинската капела – 45.00 EUR при мин. 25 туристи, за деца от 06-18 г. – 35.00 EUR, цената включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при сключване на договора за организирано пътуване и плащане с основния пакет/
градска такса в хотелите (заплаща се директно на рецепцията) – 4 EUR на турист на ден в хотел 3*** за Рим, 1 EUR на турист на ден в хотел 3*** за района на Соренто
остров Капри – корабче + местен екскурзовод на български език - ~ 45 EUR /в двете посоки/ при мин. 25 туристи, лифт – 3.20 ЕUR в двете посоки
екскурзия до Амалфи и Равело – 35 EUR при мин. 20 туристи, входна такса за градините Руфало в Равело – 5 EUR
за недостигнат минимален брой от 32 туристи и не по-малко от 27 туристи – 80 лв.
Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни на допълнително легло – 90 лв.
Мин бр.туристи за осъществяване на екскурзията: 32 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин.бр. туристи: 20 дни преди началната дата.
Необходими документи: ксерокопие на лична карта или валиден задграничен паспорт, за туристи ненавършили 18 г. – ксерокопие на задграничен паспорт и нотариално заварена декларация - съгласие за пътуване в чужбина, заверена от двамата родители (представя се при внасянето на втора и трета вноска), няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуването в Италия.
Забележка: Пътуването не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност!
Използвани транспортни средства по програмата: самолет, автобус, ферибот
Начин на плащане: депозит – 150 лв. до 29.10.2018 г., II – ра вноска от 350 лв. до 07.02.2019 г., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11250


ЕТИКЕТИ:
самолетни екскурзии 2019, комбинирани екскурзии 2019, пътуване с автобус, пътуване съсъ самолет, пътуване с ферибот, пътуване до неаполитански залив, пътуване до италия, италия екскурзии, италия 2019, автобусна екскурзия до италия, пътуване до рим, посещение на ватикана, неаполитански залив, екскурзия до южна италия, рим и помпей пътуване, екскурзия, автобус до рим и неапол, соренто, позитано, крайбрежието на амалфи, с ферибот до италия, пътуване с ферибот от итуменица, napolitanski zaliv, остров капри, ostrov capri, ферибот, feribot, игуменица, igumenica, неапол, neapol, соренто, sorento, амалфи, amalfi, равело, ravelo, рим, roma, ватикана, vatikana, помпей, pompei, сорентинско крайбрежие, sorentinsko kraibrejie, площад навона, plashad navona, plaza navona, кастел нуово, castel nuovo, ротонда, rotonda, колизеум, coluseo, kolizeum, ватикански музей, vatikanski muzei, пентеона, penteona, фонтана треви, fontana trevi, площад испания, ploshad ispania, plaza ispania, работно време, rabotno vreme
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах