САЩ – източно крайбрежие! Една магия, едно вълшебство в една реалност! Ню Йорк - Бостън, Ниагара и Чикаго!


 

Програма
1 ден София – Истанбул – Бостън
Полет от София на авиокомпания TURKISH AIRLINES в 10.00 ч. за Истанбул. Кацане в 11.25 ч. Полет за Бостън в 14.35 ч. Кацане в 18.30 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Бостън – елегантна американска мечта. Заради романтичното си присъствие и изискано благоденствие, годишно посреща милиони туристи. От незапомнени времена тук всички идват да търсят безпримерната красота на дръзкото американско присъствие. Нощувка.
2 ден Бостън – Ню Йорк
Закуска. Бостън - един от градовете, известен с подчертаната си индивидулност от кулинарно многобразие, известен като „кулинарния шедьовър" на източното крайбрежие. Той се смята за творческото и романтично сърце на света. Дали заради художниците, дали заради артистичните си кафенета, галерии, музеи и красиви сгради, този град не заспива. От която и точка на света да сте, тук винаги сте добре дошли! Сами разберете дали е така! Начало на 5-часов тур с автобус и с местен екскурзовод с превод от водача на групата, който включва историческия център, Куинси маркет, Харвардския университет, статуята на Джон Харвард, старата Катедрала Света Троица, сградата на MIT, Бостънския парк, Бъркли билдинг, Бостънската библиотека, Парка на езерото Сван. В късните следобедни часове трансфер до Ню Йорк със специално организиран за групата автобус. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Ню Йорк
Закуска. Начало на 6-часов обзорен тур на Манхатън с автобус и местен екскурзовод. Няма втори като него! Наричат го „мечтаната любовница", която никога не ти омръзва и винаги има с какво още да те изненада. Всичко, от малките красиви хлебопекарни на ъгъла до достолепните респектиращи полицаи по улиците, неповторимите артистични танцуващи музиканти на Манхатън, небрежно рошавите писатели, излезли за чаша кафе сутрин рано, шумните емблематични жълти таксита и романтичната обстановка на Сентръл парк, придават на Ню Йорк неописуема жизненост, колорит и пъстрота и го превръщат в един от най - незабравимите градове в света. Обиколката включва Паркът Батери, от където се разкрива гледка към един от символите на града, а и на САЩ – Статуята на свободата. Опознаването на града продължава с Катедралата Св. Патрик, която е сред най - старите църкви в града, финансовия район с Уол Стрийт, Нюйоркската стокова борса, Бруклинския мост, който свързва Манхатън с Бруклин и е сред най - старите висящи мостове в света. Задължителна част от всяка обиколка на мегаполиса са и Световният търговски център, китайският квартал, районът на Бродуей и прочутото Пето Авеню, както и сградите на Рокфелер център и най - големият музей за изобразително изкуство в Западното полукълбо – Метрополитън, чиято колекция надхвърля два милиона експоната /разглеждане отвън/. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
4 ден Ню Йорк – Статуята на свободата
Закуска. Придружени от вашия водач, по желание и срещу допълнително заплащане, 6-часов тур „Статуята на свободата и остров Елис“ с обществен транспорт /метро и ферибот / билети ~30 USD/ до острова на Свободата, където се намира и прочутата едноименна статуя и намиращия се наблизо остров Елис. Едва ли посещението на Ню Йорк ще бъде пълноценно, ако не бъде посетен и един от най- важните символи на града и Америка – Статуята на свободата. Създадена по проект на Фредерик Бартолди и с участието на Густав Айфел, Статуята на свободата е открита през октомври 1886 г. Тя е подарък от Франция, като знак на приятелството между двете държави. В продължение на дълги години статуята е първият американски символ, който милиони имигранти виждат при прекосяването на Атлантика в търсене на надежда и свобода в Новия свят. Програмата предвижда разглеждане на Острова на свободата и прочутата статуя /отвън/. За желаещите е възможно и изкачване до една от панорамните платформи, разположени върху статуята (с предварителна резервация мин. 2 месеца преди отпътуване, цена ~35 USD). След посещението на Острова на свободата, групата отново се качва не ферибот и продължава за намиращия се наблизо остров Елис. Тук именно милиони имигранти стъпват на американска земя за първи път, тъй като в продължение на 60 г. на острова се намира най-натоварената служба за инспекция на имигранти, влизащи в Съединените Щати. Точно поради тази причина на острова през 90-те години на миналия век е създаден музей на имиграцията, разказващ съдбите на хиляди хора, дошли да търсят щастието си в Новия Свят. След посещението – качване на ферибот и връщане обратно в хотела с обществен транспорт. Свободно време. Нощувка.
5 ден Ню Йорк – Ниагарски водопад
Закуска. Трансфер със специално организиран за групата автобус до Ниагарския водопад /продълж. ~10.00 часа/. Пристигане и начало на нощен пешеходен тур „Светлините на Ниагара“. Трансфер и настаняване в хотел в района на Ниагарския водопад. Нощувка.
6 ден Ниагарският водопад – Бъфало - Чикаго
Закуска. Начало на обзорната обиколка на Ниагарския водопад. Ще имате възможност да почувствате величието и мощта на природата, вдъхновила Алеко Константинов да създаде едно от най - силните описания на природна стихия в българската литературата. След края на тура – трансфер до летището на Бъфало и полет за Чикаго. Пристигане в Чикаго в полунощ, трансфер и настаняване в хотел. Чикаго - необуздан, магичен, неповторим, възхитителен, арогантен, шумен, възвестяващ, бездиханен и най - вече неповторим! Милиони хора, след като са го зърнали веднъж, са останали тук завинаги! Казват, че след като видиш Чикаго, никога повече не оставаш същият. Бурен град с изумителна архитектура, култура и изкуство. Горд и неспокоен. Град на новото време. Град на емигранти. Град на гордост и грях. Неговата сила е в неговото присъствие и пленителна магия. Нощувка.
7 ден Чикаго
Закуска. Начало на 6-часов тур на Чикаго, в който ще се докоснем до преобразения му силует. Златното време на небостъргачите може и да е отминало в Америка, но не и тук. Тук всичко е създадено със замах и с мащаб. Където и да попаднете в Чикаго, ще намерите всичко – от интересна архитектура до колоритни улични музиканти. Програмата предвижда известната Великолепна миля, зоната на Голд Коуст, минаване автобус покрай езерото Мичиган, Уилис Тауър, Института по изкуствата, Планетариум и Аквариум Шед. Пешеходна разходка из Гранд Парк. Нощувка.
8 ден Чикаго – Истанбул
Закуска. Свободно време за разходка и последни покупки. По желание разходка с корабче по езерото Мичиган. Трансфер до летището за полет до Истанбул в 21.40 ч.
9 ден Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 16.15 ч. Продължаване с полет за София в 19.25 ч. Кацане в 20.45 ч.Цената включва:
  • самолетен билет на TURKISH AIRLINES с включени летищни такси София – Истанбул – Бостън – Чикаго – Истанбул – София, самолетен билет с включени летищни такси за вътрешния полет Бъфало – Чикаго, 7 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Бостън, 3 - в Ню Йорк-Манхатън, 1 - в района на Ниагарския водопад, 2 - в Чикаго, туристическа програма – обиколка на Бостън, Ню Йорк, Чикаго, 4-часов тур в района на Ниагарския водопад, нощен тур „Светлините на Ниагара“, всички трансфери летище – хотел – летище, трансфер с организиран транспорт от Бостън до Ню Йорк, от Ню Йорк до Ниагара и от Ниагара до Бъфало, местни екскурзоводи с превод на български език, водач – преводач от агенцията.
  • Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.65 лв. При промяна на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Цената не включва:
  • медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД – 18 лв., за лица над 65 г. – 27 лв., над 70 г. – 36 лв.
  • доплащане за единична стая – 1585 лв.
  • входни такси за сградата на Рокфелер – 38 USD, за Импайър Стейт Билдинг – 40 USD, разходка с корабче по езерото Мичиган - ~27 USD / заплащат се на място/
  • такса за издаване на туристическа виза за САЩ - 160 USD + такса резервация подготовка на документи – 50 лв.
  • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 60 USD /заплащат се с основния пакет/
  • при недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по – малко от 12 тур. – доплащане от 220 лв.
Други:
Необходими документи за издаване на виза: копие от международен паспорт, предоставен при записване в агенцията, с валидност най-малко 6 месеца след крайната дата на пътуване, с най-малко 3 свободни страници за полагане на виза, дигитална цветна снимка, задължително направена в последните 6 месеца, без очила, забрадки и др. + 1 бр. цветна снимка с размери 50 х 50 мм на хартиен носител. Размери на снимката: снимката трябва да бъде с квадратна форма, което означава, че височината на снимката трябва да бъде същата като ширината й. Минималните размери за снимките са 600 пиксела x 600 пиксела (височина х широчина). Максималните размери са 1200 пиксела x 1200 пиксела (височина х широчина). За повече улеснение, клиентите могат да се обърнат към всяко фото студио, с молба да проявяване на снимки за американски визи, подробно попълнен въпросник за издаване на туристическа виза. Важно уточнение: моля да имате предвид, че Посолството на САЩ в София може да изиска допълнителни придружаващи документи за целите на издаване на Вашата туристическа виза, по преценка на провеждащия интервюто компетентен служител на Посолството. Такива могат да бъдат актове за раждане на деца, банкови референции, удостоверяващи наличност по Ваша банкова сметка, документи за имотно състояние, ако сте собственик или съдружник на ЕТ, АД, СД, ООД – фирмено решение и актуално състояние на фирмата, брачно свидетелство или други съпътстващи документи, единствено според преценка на служителя на Посолството на САЩ! При отказ от виза се удържа таксата за виза+50 лв. технически разходи.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Начин на плащане: депозит – 2000 лв., доплащане – до 40 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11423


„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах