Вашата оценка

България - Странджанска жарава

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии




Според древна легенда, когато Бог решил да сътвори Странджа, не изрекъл нито дума – само се усмихнал. От тази божествена усмивка се родила планината. И днес Странджа е такава – загадъчна като усмивка, съхранила за поколенията историческо и природно наследство, традиции и духовно богатство.

Предполага се, че старото име на селото –Ургари има прабългарски произход. За първи път е споменато в документ от 1454 г., което доказва, че е едно от най-старите странджански села. Според проф. Божидар Димитров, жителите му са наследници на прабългарски войници, заселени от първите ханове за охрана на южната ни граница.

Езическият ритуал за прихващането на нестинарите и танцът в транс върху огнената жарава, под звуците на нестинарски тъпан, се изпълнява всяка година, на 3-ти юни.


Програма
1 ден София - Кабиле - Малко Търново
Отпътуване в 7. 30 ч. за посещение на античния град Кабиле –археологически комплекс край Ямбол. Следва посещение на Исторически музей в Малко Търново– експозиция в 5 възрожденски къщи / беседа /, ц. „Успение Богородично” / 1830 г. /. Настаняване в хотел в Малко Търново. Вечеря. Нощувка.
2 ден Малко Търново - Граматиково
Закуска. Свободно време до обяд или по желание и допълнително заплащане – джип-екскурзия до тракийско светилище в м. „Мишкова нива” и пещерата под вх. Градище, свързана с легендата за египетската богиня Бастет.Отпътуване за с. Граматиково. Обяд. Настаняване в хотел/къщи за гости. 16.00 ч. – отпътуване за посещение на скално светилище “Камъка” в м. «Каменска бърчина». Връщане за вечеря. Среща с местен писател и изпълнител на автентичен фолклор. Нощувка.
3 ден Граматиково - Българи - Царево
Закуска. В 08.30 ч. -отпътуване за участие в празничното шествие до аязмо „Св. Костадин”- параклис с одърче, край с. Българи – по горски път, край който расте странджанска зеленика. Около обяд – отпътуване за Царево.Настаняване в хотел. Свободно време до 18.00ч. и връщане в с. Българи за празника на селото, нестинарски танци. Около 22.30 ч. – отпътуване към Царево. Нощувка.
4 ден Царево - Беглик Таш - с. Ясна - София
Закуска.Отпътуване за посещение на тракийско светилище Беглик Таш, край Приморско / беседа / и Музей на толстоистите в с. Ясна поляна/ беседа /. Отпътуване за София и пристигане вечерта.



Цената включва:
  • 3 нощувки със закуски от които - 1 нощувка в Малко Търново, 1 нощувка в Граматиково,1 нощувка в Царево, 1 обяд, 2 вечери, входни такси/ беседи за посещаваните обекти в Кабиле, Малко Търново, Граматиково, Приморско, Ясна поляна, туристическа застраховка,туристическа анимация и рекламни материали, водач, автобусен транспорт
Цената не включва:
  • разходи от личен характер,допълнителна екскурзия до Мишкова нива и пещерата под вх.Градище.
Други:
доплащане за: единична стая - 30 лв.
намаление за: дете до 11 г. - 30 лв.
пенсионери - 15 лв.
при тръгване от Пловдив - 20 лв.
при тръгване от Ямбол - 30 лв.
Начин на плащане: депозит 50% до 30 април и пълно плащане до 23 май
Mинимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 35
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой: 7 дни преди отпътуването.


Оферта № Е11451



„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах