Вашата оценка

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Корея




 
Тази екскурзия ще Ви отведе в две от страните, наречени „Четирите азиатски тигъра“: Южна Корея и Тайван. Маршрутът, който Ви предлагаме, представя Сеул – „Чудото на река Хан” и Тайпе – „перлата на Далечния изток”, както и нейните най-интересните природни, исторически и културни забележителности. Сеул, столицата на Южна Корея, е град не само с отлично съхранени паметници на културата, но и командният център на една от най-стабилните икономики в света. Сеул - модерен и традиционен, ще Ви въведе в културното битие на страната – ще се разходим из града, за да разгледаме богатствата, завещани от дългата му история, и ще се потопим в духа на Сеул, отличен като столица за градски дизайн. В близост ще посетим граничната Демилитаризирана зона, за да узнаем повече за разделението на Корейския полуостров. Тайпе е класически мегаполис с космическа визия, убийствен трафик, невероятни нощни пазари, екзотична кухня и най-вежливите хора на света. Малко известно е, че семейство Кайши превръща бившата колония в просперираща икономика. В добре уредения и проспериращ Тайван приветливостта, редът и доброто възпитание сякаш са вродени, идват от заветите на г-жа Кайши за задължителна любезност, която е станала органична. Генералисимусът и съпругата му са внушили на няколко поколения тайванци да бъдат патриоти, да са учтиви в отношенията си и да спазват правилата. И това им дава сигурност в настоящето и увереност в бъдещето. Затова в островната държава Мейлин Каиши - майката на Тайван, има специално място в Мемориалната зала на Бащата на нацията.
Програма
1 ден София - Истанбул
В 16:05 ч. полет TK 1032 от София. Кацане в Истанбул в 17:25 ч. В 20:45 ч. полет TK 88 от Истанбул.
2 ден Сеул
В 12:55 ч. кацане в Сеул. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Сеул е един от водещите глобални градове, най-важни финансови и търговски центрове в световен мащаб, шестият най-силен и стабилен град в света. Южнокорейската столица е призната от ЮНЕСКО за Световна столица по градски дизайн. Сеул е дом на много паметници на културата, които са запазили духа на своето време - четири от които са обекти на ЮНЕСКО. По-късно, круиз по река Хан – един от най-добрите начини да се насладим на пейзажа около реката, която протича през града, и да видим околните острови, парка Жолдусан, емблематичната сградата „63 Сити”, кулата Намсан, спортния комплекс Жамсил и осветените мостове на Сеул. Нощувка.
3 ден Сеул– Паджу – Демилитаризираната зона (DMZ) – Сеул (закуска)
Екскурзия до границата със Северна Корея и DMZ. Зоната е с дължина 156 км, ширина 4 км и нейната ос е Военната демаркационна линия. Официално е обявена със сключено примирие и съгласие на двете страни на 27.07.1953 г. Демилитаризираната зона е вероятно най-строго охраняваната граница в света с хиляди войници от двете страни и ограниченият достъп до нея я е превърнал в природен резерват с необезпокоявана флора и фауна. Посещение на парка Имджингак – зона, разрешена за туристи, разположена на 7 км от Военната демаркационна линия и на 54 км от Сеул. Предстои Ви да влезете в 3-ия тунел, един от 4-те тунела, прокопани под DMZ от Северна Корея. Открит е на 17.10.1978 г. по информация на избягал севернокореец. Тунелът е на 73 м под земята, дълъг е 1,635 м, широк е около 2 м. и ако е бил завършен, през него са можели да преминат около 30,000 въоръжени севернокорейски войници само за 1 час. Днес тунелът е превърнат в основна туристическа атракция. Продължаваме към обсерваторията Дора, откъдето с далекогледи може да наблюдавате отсрещното гранично селище в Северна Корея – Киджонг донг. То се намира само на 6 км, но се виждат само силуети на сгради, комини, улици и природният пейзаж около тях. Наблизо е гарата Дорасан, най-северната и последна гара в Южна Корея. Връщане в Сеул. Посещение на Националния музей на Корея – най-големият музей в страната, който представя културното наследство на Корея и разказва нейната история от древни времена до днес. *По желание с доплащане – представление в „Корейската къща”, съчетаващо традиционни културни елементи с красиви сценични ефекти, музика, танци и завладяващ сюжет. Нощувка.
4 ден Сеул
Закуска. Панорамна обиколка и разглеждане на Сеул. Минаваме по широкия булевард, водещ до двореца, който носи името на крал Седжонг, чиято статуя се издига насред пешеходната зона. Крал Седжонг краси с лика си банкнотата от 10 000 вона. Преди 6 века той положил основите на хангул – корейската писмена система, която заменя сложната ханджа (китайската писмена система). Ще наблюдаваме церемонията по смяна на караула пред портата на площад Гвангвамун. Всъщност това е възстановка на оригиналния ритуал, в който са участвали кралските гвардейци на династията Чосон (1392-1910). Разглеждане на кралския дворец Кьонбокгунг – главният, най-големият и най-красивият от 5-те големи двореца на династията Чосон. Завършен е през 1394 г. и е служил за основен дворец на династията Чосон до войната с Япония 1592-8 г, когато е бил разрушен. През 19 век по време на управлението на крал Годжонг са възстановени над 7700 зали и 500 сгради. В началото на 20 век дворецът отново е разрушен от японците, а пълното му възстановяване продължава и до днес. Разположен е в сърцето на корейската столица. Комплексът е заобиколен от високи стени, издигащи се на фона на очертанията на планинския масив Букхан. Ще видите тронната зала, банкетната зала, кралските покои, сградата с покоите на кралицата и градината Амсан, сградата с покоите на кралицата-майка, библиотеката на крал Годжнг и сградата, която е служила за главен офис по времето на династията Чосон. В най-задната част на двореца се намира живописен павилион, обграден от зеленина. След това ще посетим Националния фолклорен музей, представящ културното богатство на страната и храма Джогеса – главният храм на ордена Джогйе на Корейските дзен будисти. Ще се разходим по улица Инсадонг, известна с многобройните си галерии с картини, антики и изделия на майсторите на традиционното корейско изкуство. В края на деня ще посетим кулата Намсан (кулата на Сеул), където от 480 м височина ще се насладите на панорамата към целия град. Самата кула е висока 236.7 м и е разположена на 243 м върху планината Намсан. Построена е през 1969 г. като радиотелевизионна кула, но след 40 г. е отворена за посещения и сега е един от символите на Сеул. *По желание, с доплащане – посещение на комедийния спектакъл „Готварското шоу Нанта“. Нощувка.
5 ден Сеул – Тайпе
Закуска. Трансфер до летището. Полет до Тайпе – столицата на Тайван, най-големият град, полити-чески, търговски, медиен, образователен и културен център на острова. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.
6 ден Тайпе – Сън Мун Лейк
Закуска. Отпътуване за езерото Сън Мун (Слънце и Луна) – най-красивото място в Тайван, богато дарено с природна красота, история и самобитната култура на местното аборигенско население. Сън Мун е най-голямото езеро в Тайван с площ над 100 кв. км. Разположено е в подножието на централната планинска верига и е заобиколено от зелени върхове. Езерото обгръща малкия остров Лалу, който го разделя на две части - северната има формата на слънце, а южната – на лунен сърп. Ще направим автобусна обиколка на острова с посещение на внушителния храм Уен У на северния бряг на езерото, построен в стила на дворцовата архитектура на Северен Китай, с три отделни зали. Едната зала е посветена на първия прародител Кайджи и бога на литературата, другата – на бога на войната Гуан Гонг и бога войн Ю Фей, и третата на Конфуций. Интересна особеност са 366 стъпала към храма, символизиращи 366 дни в годината. Наричат ги „Годината на стъпките“, като на първото стъпало, което представлява първия ден на всеки месец, има платформа, където хората могат да спрат и да си починат. Информация за 24-те слънчеви периода, също е изсечена в стъпките, изобразени са животните от китайския зодиак, има вятърни камбанки за измолване на желания и тук може да научим много за китайската народна култура. Отправяме се към 9-етажната пагода Си Ен в типичен китайски стил. Тя е построена през 1971 година от Чан Кай Ши в памет на неговата майка. Пагодата се издига на 954 над морското равнище, а със своите 46 метра височина се извисява 1000 метра над езерото, като се превръща в неговата най-известната забележителност. От последният ѝ етаж се разкрива великолепна гледка към езерото и околните планини. Накрая ще посетим селцето Итa Тао на най-малката от местните аборигенски групи на Тайван (малко над 500 души). Настаняване в хотел в района на езерото. Нощувка.
7 ден Сън Мун Лейк – Каосюнг
Закуска. Круиз по езерото Сън Мун. Отпътуване на юг към град Каосюнг – вторият по големина град в Тайван. След около 4 ч. пристигане в района Дашу, където на левия бряг на река Каопинг се намира огромният будистки комплекс Фо Гуанг Шан, създаден от майстор Хин Юн и неговите ученици. Ще посетим музея на Фу Гуан Шан – културен, религиозен и образователен център на Махаяна, който е свързан с най-голямата благотворителна организация в Тайван. В музея се пази ценна реликва – зъб на Сакиамуни Буда, основател на будистката вяра, а в югоизточната част на планината се намира най-голямата забележителност на района – огромната златна статуя на Буда Амитаба, която е с размери около 120 метра. Продължаваме към езерото „Лотос“, живописно разположено между две планини. То е известно с гледката към залеза и отражението на планината в него, лотосите и многобройните красиви храмове, които го заобикалят – повече от 20. Ще посетим храма Тигър и Дракон, който се състои от две пагоди и в него се влиза през дракона, а се излиза през тигъра. От върха на храма се вижда комплексът на павилионите на пролетта и есента, заобиколени от вода, в която те се отразяват при залез слънце. После се отправяме към река Любов (Love River) – гръбнакът на града, която играе подобна роля на Темза за Лондон. Реката, която всъщност е изкуствен канал, протича 12 км. през целия град, играе важна роля в неговата икономика и култура. Край бреговете й често се провеждат събития и фестивали, тук е разположен и паркът на река Любов. В него има нощен пазар и открити кафенета, в които често гастролират групи, а по реката лодки разхождат посетителите, за да се насладят на градския пейзаж, подсилван от атрактивните сгради в близост като катедралата „Свети Розарий“, моста Каосюнг и Районния съд. Накрая ще посетим нощния пазар Лиухе – един от най-популярните в Тайван. Ако пропуснете нощния пазар, все едно не сте посетили Каосюнг. Тук се продават вкусна храна, морски дарове, студени напитки, занаятчийски изделия, дрехи, ножове, камери, живи животни и какво ли още не. Не пропускайте да опитате местните специалитети - млякото от папая и солени скариди. Настаняване в хотела. Нощувка.
8 ден Каосюнг – Тайнан – Тайпе
Закуска. Тръгваме за Тайнан – най-старият град на острова и негова бивша столица, днес един от четирите най-големи града в Тайван. През 1624 г. за първи път тук идват холандците, а 38 години по-късно, през 1662 г. Чжен Ченгун избира Тайнан, носещ по това време името Анпин, за своя столица. Заради древната си история Тайнан е богат на исторически места и културни традиции, а множеството храмове му дават името „град на стоте храма“, които всъщност са 220. Всяко посещение тук започва със старата крепост. Анпинг Форт е построен върху основите на холандската крепост, наречена Форт Зееландия. Именно на това място са възникнали ранните селища на холандците и китайците, а голяма част от историята на селището е в старите улици на Анпинг, които го обграждат. Ще видим Къщата Дърво на Анпинг, наречена така заради живите корени на баняновото дърво и клоните, които покриват сградата. След като правителството на Цин подписва договора от Тиенцин през юни 1858 г., Анпинг е едно от пристанищата в Тайван, което е отворено за международна търговия. Търговската фирма Tait & Company построява търговска къща и склад през 1867 г. Компанията участва в износа на гранулирана захар и камфор. През 1911 г. търговската къща и склада са превърнати в офис и склад на Японската солна компания. След като складът е изоставен, баняновото дърво започва да разпространява клоните и корените си около сградата. Отворен е за обществеността през 2004 г. като Къщата Дърво на Анпинг. Ще разгледаме изумителния храм Луермен Мацу, посветен на морската богиня Мацу. Отпътуване и след около 4 часа пристигане в Тайпе. Нощувка.
9 ден Тайпе – Йелиу – Джиуфен – Шифен – Тайпе
След закуска се отправяме към северното крайбрежие, където на около 40 км от Тайпе се намира едно от най-известните места в света – Националния геопарк Йелиу, който предлага зашеметяващи геоложки пейзажи. Разположен върху нос Йелиу, който се врязва на около 1700 метра в океана, той е покрит от естествени скални образувания, създадени от различни геоложки и климатични сили в течение на милиони години. Многообразните форми вдъхновяват техните имена, като най-известна е „Главата на кралицата“, емблематичен образ в Тайван и неофициална емблема за град Уанли. Продължаваме към Джиуфен, някога център за добив на злато в Тайван. Златото е изчезнало, но старинните селища, построени от плътно прилепнали към стръмните склоновете къщи, продължават да предлагат приказни пейзажи и поглед към начина на живот от миналото. По време на Втората световна война в селото е създаден лагер за военнопленици, които са работили в златните мини, след края на войната дейностите по добива на злато спадат, мината е затворена през 1971 година и градът изпада забвение. През 1989 г. тук е заснет филмът „Градът на тъгата“, който възражда популярността на Джиуфен. Носталгичният пейзаж очарова много хора и в началото на 90-те години, градът преживява възход, който го оформя като туристическа атракция. Продължаваме към историческия град Шифен, за да посетим романтичната Старинна улица, разположена в и около клона Пингси на железопътната линия, построена първоначално за транспортиране на въглища. Тогава работещите в този отдалечен планински район, изправени пред риск да бъдат ограбени или убити, използвали фенери, за да информират семействата си, че са в безопасност. Днес фенерите вече не функционират като сигнални, а се използват като символи на мира и щастието. Романтичната красота на пейзажа и носталгичната атмосфера правят мястото популярно за заснемане на реклами и атракция за посетителите. Най-известното събитие, което се провежда тук, е годишният фестивал на небесните фенери. В края на деня ще се присъединим към вековната китайска традиция, като напишем желанията си върху фенер, запалим свещ в основата му и гледаме как той се отдалечава. Връщане в Тайпе. Нощувка.
10 ден Тайпе
Закуска. Днес ще разгледаме Тайпе. Ще посетим Музея на Националния Императорски дворец – музей от световна класа, който отразява достиженията на материалната култура на Китай. Той води началото си от Пекинския императорски дворец „Гугун“ – хранилище на съкровищата на династията Цин. Създаден е с мотото „Поднебесната принадлежи на всички“. След окупацията на Северен Китай от Япония най-ценните експонати са опаковани, а по време на гражданската война в Китай, Чан Кай Ши, за да запази уникалните имперски артефакти и произведения на изкуството, ги изпраща в Тайван. Обширната му колекция обхваща 696,000 експоната, събирани от китайските императори на 4 династии: Сун, Юан, Мин и Цин и представя художествените постижения на китайското изкуство от неолита до модерното. Продължаваме към Мемориалната зала на Чан Кай Ши – впечатляващ архитектурен комплекс, посветен на бившия министър-председател и президент на Република Китай (Тайван) генарлисимус Чан Кай Ши, един от най-дълго управлявалите държавници в света (умира на 5.4.1975 г). Чан Кай Ши е причисляван към държавниците от „Голямата четворка“ от Втората световна война заедно със Сталин, Рузвелт и Чърчил. Величествената сграда е построена през 1980 г. като част от огромен градски парк с площ от над 25 хектара озеленени градини, изящни павилиони и езера и представлява осмоъгълник, покрит от блестящ бял мрамор, който се извисява на 75 м височина. После ще посетим двата най-значими религиозни обекта в Тайпе – храма Паоан и храма на Конфуций. Храмът Паоан е построен преди повече от 230 години. Той датира от 1760 г., когато имигранти от южен Китай построили оригиналния дървен храм. Целият дървен материал и камъкът, използвани в построяването на храма, са донесени от Китай. Построен е според каноните на китайската храмова архитектура, върху каменните колони са изобразени свирепи извиващи се дракони, а таваните са украсени с дърворезби на лъвове, цветя и фигури от китайската митология. Много тайванци се молят тук за здраве и благополучие, особено бременните жени. Храмът е обявен за национално наследство, а през 2003 година получава наградата на ЮНЕСКО за опазване на световното културно наследство в Азиатско-Тихоокеански регион. В съседство е храмът на Конфуций. Първоначалната сграда е построена през 1854 г., създадена по подобие на оригиналния храм на Конфуций в родния му град Кофу, провинция Шандун, Китай. В съответствие със строгите принципи на конфуцианството, всичко в и около сградата е спокойно и в рязък контраст с традиционните будистки и даоистки храмове. Няма статуи, фенери, цветни декорации, нито маси за хранене, нито текстове от куплети, характерни за другите храмове. Счита се, че това е така, защото би било грубо и неприлично да се покаже писано от някой друг в храм, посветен на мъдреца. Отправяме се към най-високата сграда в Тайван – кулата „Тайпе 101“, символ на просперитета на Тайван. Със своите 101 етажа, издигащи се на 508 м височина, той е първият небостъргач, надминал височина от половин километър. В него се намират едни от най-бързите асансьори в света (от 1-ия до 89-етаж се изкачват за 39 сек, със скорост 63 км/час), влезли в Книгата за рекордите на Гинес. По изчисления на инженерите сградата може да издържи на трус до 8 по Рихтер, както и на външни влияния и колебания 2500 години. На долните 5 етажа има множество магазини, включващи най-добрите марки като Луи Вутон, Диор, Селин и други. *По желание с доплащане можете да посетите обсерваторията на 85-я етаж, за да видите Тайпе от птичи поглед. Трансфер до летището. Полет TK 25 от Тайпе в 22:10 ч.
11 ден Истанбул - София
В 06:00 ч. кацане в Истанбул. В 08:35 полет TK 1027 от Истанбул. Кацане в София в 08:55 ч. Хотели


Оферта № Е11463



„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах