Вашата оценка

НОВА ГОДИНА в ТУРЦИЯ - Чанаккале!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Турция




Чанаккале е административен център на Чанакалейската провинция. Той охранява най- издаденото място на пролива Дарданелите. Името на града показва че в миналото е бил център на грънчарството. Най видните антични паметници в Чанаккале са Стария музей представящ експонати открити в Троя и нейните околности. Интерес представлява фортификационното съоръжение “Султан Калеси” което датира от 15 век и е предназначено за контролиране на пролива. Ранно османската крепост “Килитбахир”, разположена на европейското крайбрежие на Дарданелите е 42 метровия мемориал построен в памет на 250 000 турски войници загинали по време на сражението за пролива по времето на Първата Световната война. Тук са разположени военните паметници и на австралийси, английски, френски и новозеландски военни части. Проливът Дарданели или на турски Чанаккале Богаз е разположен на 65 км, като най-тясното място е с ширина 1 км и 300м. В миналото този пролив е бил арена за многобройни борби.

Прикачен файл: 11487New Year 2020_ Canak Kale.docx

Програма
1 ден София – Чанаккале
Отпътуване от София в 06:30 ч., от храм-паметник "Св. Александър Невски", по маршрут София – Капитан Андреево - Чанаккале (540 км - магистрален път). Преминаване с ферибот от Ечеабат към Чанаккале ( 30 минути). Настаняване в Спа хотел Parion 5* разположен на 600 м от центъра на Чанаккале. Вечеря. Нощувка.
2 ден Чанаккале – Троя
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: * Екскурзия до Троя или * Комбинирано посещение на Асос и Троя. На 30 км. Южно от Чанаккале е разположен хълма Хисарлък, където се е развихрила знаменитата троянска война, която Омир е описал в своите епични поеми Илиада и Одисея. В Древността Троя бил малък град с характерна западноевропейска култура, рязко отличаваща се от централно анадолската. Троянската война се смята за първата международна война. След нея градът е завладяван много пъти, унищожаван от земетресения и отново построяван. В хода на археологическите разкопки са открити 9 основни слоеве на древната Троя. Първото троянско селище е било с диаметър 100 метра и е било доста примитивно от глинен керпич. То е съществувало между 3000 и 2600 г. пр.н.е. Според археологическите следи то е разрушено от пожар. От 2600 до 2300 год.пр.н.е. датира следващото селище, което е по развито и богато. През 1873 год немския археолог Шлиман открива знаменито троянско гробище в което са открити множество оръжия, медни съдове, части от скъпоценни украшения, златни съдове от доисторическия и ранноисторическия период. Той пренася безценните находки в Германия които за голямо съжаление изчезват по времето на Втората Световна война. Следващото селище датира от ІІІ, ІV, и V век.пр.н.е. този слой свидетелства за период на упадък в историята на древния град. Връщане в хотела. Свободно време за почивка и СПА процедури. Вечеря. Нощувка.
3 ден Чанаккале
Закуска. Свободно време за почивка, разходка в Чанаккале и разглеждане на забележителностите на града, шопинг и релакс в Спа центъра на хотела. Празнична Новогодишна Вечеря с включени алкохолни и безалкохолни напитки без лимит и Празнична програма. Нощувка
4 ден Чанаккале – София
Късна закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта

СПА Хотел Парион 5 *

www.parionhotel.com

На човек в
двойна стая

Трети
възрастен
в двойна стая

Единична стая

Дете от 0-6.99 г. с
двама възрастни в
двойна стая

Дете от 7-12.99 г. с
двама възрастни в
двойна стая

 

29.12.2019 - 01.01.2020

 

455 лв.

 

410 лв.

 

 665 лв.

 

 140 лв.

 

 290 лв.


Информация за хотел Parion 5* - www.parionhotel.com
Parion Hotel е в сърцето на Чанаккале на пешеходно разстояние от центъра и 12 минути пеша от плажа. Предлага на своите гости закрит басейн, както и СПА и уелнес център с турска баня. В цялата сграда има безплатен Wi-Fi достъп. Фитнес центърът на място е идеален за тренировки.
Елегантно обзаведени, всички стаи в хотел Parion са оборудвани с антибактериален климатик, сейф, минибар и плоскоекранен телевизор със сателитни канали. Самостоятелните бани включват душ, сешоар и безплатни тоалетни принадлежности.
Можете да започнете деня си с богата закуска на шведска маса и да се насладите на обяда и вечерята в а ла карт ресторанта. Можете също да опитате разнообразие от напитки и освежаващи питиета в бара на хотела.
Рецепцията е на разположение 24 часа в денонощието и предлага рум-сървиз, обмяна на валута и съхранение на багаж. Пране, химическо чистене и гладачни услуги се предоставят при поискване.

Хотелът е на 2 километра от автогарата на Чанаккале. Летище Canakkale е на 1 километър. На място има безплатен обществен паркинг.





Цената включва:
  • Транспорт с лицензиран туристически автобус
  • 3 нощувки със закуски
  • 2 стандартни вечери на богата блок маса без напитки
  • Празнична Новогодишна вечеря с програма
  • алкохолни и безалкохолни напитки без лимит по време на Празничната вечеря
  • безплатно ползване на басейни, фитнес, сауна, парна баня,
  • медицинска застраховка с асистанс на Булстрад с покритие 5000 евро
  • фериботни и пътни такси
  • екскурзовод / водач от фирмата организатор
Цената не включва:
  • Полудневна екскурзия до древна Троя – 25 евро с включени входни такси/ 13 евро дете от 07-12 г., дете до 7 г – Безплатно.
  • Целодневна екскурзия до Асос и Троя (комбинирана) – 40 евро с включени входни такси/ 20 евро дете от 07-12 г., дете до 7 г – Безплатно
  • разходи от личен характер
  • Забележка! Празничната новогодиншна вечеря на 31.12.2019г. в хотел "Parion" ще продължи до 03.00ч. на 01.01.2020г. като алкохолни и безалкохолни напитки ще се сервират безплатно до 01.00 часа.
  • Ако след посочения час туристите желаят да си поръчват напитки могат да го направят срещу допълнително заплащане.
Други:
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11487


Може да разгледате и други предложения за Турция
ЯПОНИЯ – любов завинаги… ЯПОНИЯ – незабравима
ЯПОНИЯ – любов завинаги… ЯПОНИЯ – незабравима
Маршрут: София – Варшава/*Истанбул - Токио – Нико – Камакура - планината Фуджи-сан – Хаконе – Ошино Хакай – Мацумото - Такаяма - Ширакава-го – Каназава - Киото - Нара – Осака – Токио – Варшава/*Истанбул - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 8490.00 лв.
ИНДИЯ - изяществото на Тадж Махал, пищните храмове на 
Каджураху и могъщите крепости на Раджастан
ИНДИЯ - изяществото на Тадж Махал, пищните храмове на Каджураху и могъщите крепости на Раджастан
Маршрут: София – Истанбул - Делхи – Джанси – Каджураху – Орча - Джанси - Агра - Фатехпур Сикри – Джайпур – Джодпур – Ранакпур – Удайпур – Делхи – Истанбул - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 4190.00 лв.
Почивка на остров ЛЕСБОС
Почивка на остров ЛЕСБОС
Маршрут: София - Айвалък - остров ЛЕСБОС - Чанаккале – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1025.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах