Вашата оценка

ИСПАНСКИ СТРАСТИ - Мадрид, Коста дел Сол и Андалусия!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Испания




 

 

Коста дел Сол е район в Южна Испания, получил световна известност, като туристическа дестинация през втората половина на 20 в.  Тази красива част от испанското крайбрежие привлича туристи от цял свят благодарение на природните си прелести, стотици широки пясъчни плажове и близо 320 слънчеви дни в годината, което прави района едно от най – слънчевите места в Европа. Климатът и природата са станали причина районът на Коста дел Сол да е населен още от древността. Различни народи са обитавали тези земи, но най - траен белег са оставили маврите, чиято архитектура днес е характерна за много от градовете и селищата на областта.  Най – големият град на крайбрежието е Малага. Окъпана от лъчите на средиземноморското слънце, Малага може да ви предложи красиви плажове, неповторим нощен живот, гастрономически наслади и много история. 


Андалусия, разположена  в Южна Испания  е най- големият автономен регион по население и втори по територия след Кастилия и Леон. Регионът е разположен в южна Испания. Андалусия има богата история, която датира от хилядолетия. Владяна от финикийци, римляни, вестготи, маври и испанци, Андалусия е културна съкровищница съхранила безброй паметници от различни цивилизации. В градове като Кордоба, Севиля и Гранада могат да се видят някои от бижутата на арабската архитектура и културна традиция. Освен паметници като Алхамбра, джамията Мескита, и Алкасар  териториите на  Андалусия са осеяни със стотици, замъци и крепости, които придават на региона изключително очарование. Днес Андалусия е богата област в която се съчетават силно развита индустрия и туризъм с обичаите и традициите от древността. Андалусия е мястото където са родени някои от символите на Испания като бикоборството и фламенкото.  


Програма
1 ден София – Мадрид - Малага
Полет София – Мадрид на авиокомпания BULGARIA AIR в 08.35 ч. Кацане на летище Барахас в 11.10 ч. Трансфер и панорамна автобусна обиколка на Мадрид /включена в пакетната цена/ – главните търговски и административни артерии Гран Виа и Кастеляна с площад Колумб, площад Испания – сърцето на града с градините Сабатини. Следва пешеходна обиколка - площад Пуерта дел Сол, площад Майор, площад Ориенте с новата Катедрала, посветена на Мадоната от Алмодена. Свободно време за разходка и обяд. В следобедни часове трансфер до гара Аточа за Малага с високоскоростен влак AVE (продълж. 2.35 ч.). Ренфе е Испанската железопътна компания. Тя е създадена през 1941 г. и отговоря за поддръжката на испанската железопътна мрежа, включително и супер бързите влакове от клас AVE. Влаковете в този клас достигат скорост от 310 км в час и са едно от най - предпочитаните средства за транспорт на пътници на дълги разстояния, въпреки, че цените на билетите за тези влакове конкурират цените на самолетните билети. Абревиатурата AVE идва от испанското „Alta Velocidad Española“, което ще рече „Високоскоростна испанска железница“, но думата AVE означава и птица. Влаковете от този клас изминават разстоянието от 552 км между Мадрид и Малага за 2 ч.и 35 мин. Пристигане в Малага – столица на провинция Андалусия и административен център на Коста дел Сол. Настаняване в хотел 4**** в курортното селище Торемолинос/Беналмадена. Вечеря. Нощувка. Коста дел Сол - Малага Крайбрежието на Малага е чудесен пример за хармония между туризъм, култура и история. Посетителите ще открият прекрасни пясъчни плажове и истински Средиземноморски климат, голямо разнообразие от културни и развлекателни дейности. Магазини, водни паркове, атракции, изложби, състезания, зоопарк, ресторанти, СПА, автентични пейзажи, църкви, руини... Крайбрежието на Малага е синоним на забавление, отдих и място, където посетителите могат да изживеят втора младост. Веднъж посетите ли това място със сигурност ще се върнете.
2 ден Кордоба
Закуска. Свободно време. По желание екскурзия до Кордоба, бившата столица на Арабския халифат. Туристическа програма включва историческия център (UNESCO), римския мост, кулата Калаора, Еврейския квартал със Синагогата и старата джамия Ла Мескита. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден Севиля
Закуска. Свободно време. По желание екскурзия до Севиля, столицата на автономната област Андалусия. Обиколката на града включва Катедралата (UNESCO), която е една от последните испански готически катедрали. Нейните впечатляващи размери я правят третата най-голяма християнска църква след Свети Петър във Ватикана и Сейнт Пол в Лондон. Друга забележителност, която можем да видим е Златната кула, намираща се на брега на река Гуадалкивир, кула в мавритански стил, която някога е формирала част от стените на града. В оживения стар град се намира основната пазарна зона с разнообразни стилни магазинчета. В района на площад Нуева и пешеходната зона на улиците Сиерпес и Тетуан има множество магазинчета за сувенири, кожени изделия, фламенко носии и украса. Разходка из квартала Санта Крус. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден Гранада
Закуска. Свободно време. По желание екскурзия до Гранада. Туристическа програма – дворецът Алхамбра, един от върховете в ислямското изкуство, градините на Женералифе (UNESCO). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден Гибралтар - Малага - София
Закуска. Освобождаване на хотела до 11.00 ч. /можете да оставите куфарите си в багажното отделение на хотела/. Свободно време или екскурзия до малкото късче английска земя на Иберийския полуостров и много известна безмитна зона Гибралтар. Свободно време с възможност за разходка и покупки (билетът за автобус - ~3.30 EUR се заплаща на място). Гибралтар представлява едно от най - скъпите военни укрепления в Европа, което обхваща повече от 1200 години мавританска, испанска и британска история. Връщане в хотела. Трансфер до летището на Малага с попътна спирка за разходка в центъра на Малага /включена в пакетната цена/. Полет Малага – София в 21.30 ч. Кацане на аерогара София в 02.00 ч.

Хотел на Коста дел Сол/ Категория

На турист в двойна стая

Доплащане за

единична стая

 

Хотел SMY COSTA DEL SOL **** или подобен www.puentereal.com

ТОРЕМОЛИНОС

https://www.smyhotels.com/es/espana/torremolinos/smy-costa-del-sol

1275 лв.

185 лв.



Цената включва:
  • самолетен билет София – Мадрид - Малага – София на авиокомпания BULGARIA AIR, летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 23 кг и 1 ръчен до 10 кг, 4 нощувки със закуски и 4 вечери в хотел Smy Costa del Sol 4**** https://www.smyhotels.com/es/espana/torremolinos/smy-costa-del-sol или подобен в Торемолинос/Беналмадена, билет за високоскоростен влак Мадрид – Малага, всички трансфери, посочени в програмата, водач по време на цялото пътуване, панорамна и пешеходна обиколка на Мадрид, разходка в Малага, медицинска застраховка с покритие 5000 EUR на Групама Застраховане ЕАД.
Цената не включва:
  • входните музейни такси по време на посещението на Мадрид и Малага, допълнителните мероприятия. Допълнителни екскурзии при мин. 20 туристи, заявяват се предварително и се заплащат с основния пакет, не включват входните музейни такси, ако изрично не са упоменати в описанието на екскурзията. Обиколките на градовете са обзорни и при желание останалите входни такси, туристите могат да ги заплатят на място: Гранада – 85 ЕUR / включва входната такса за двореца Алхамбра/, Севиля - 60 EUR /включва входната такса за Катедралата/, Кордоба – 67 EUR /включва входната такса за Джамията/, Гибралтар – целодневна – 65 EUR /включва входната такса за пещерата Сан Мигел/
Други:
Доплащане за: единична стая – 185 лв.
Намаление за: дете до 12 г. с 2-ма възрастни на допълнително легло – 195 лв.
Мин. брой туристи: 32 туристи
Начин на плащане: депозит - 500 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой: 7 дни преди началната дата
Начин на плащане: депозит – 500 лв, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Използвани транспортни средства по програмата: самолет, автобус, високоскоростен влак.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11544


Може да разгледате и други предложения за Испания
ИСПАНИЯ и ПОРТУГАЛИЯ - комбинирана екскурзия със самолет и автобус.
ИСПАНИЯ и ПОРТУГАЛИЯ - комбинирана екскурзия със самолет и автобус.
Маршрут: София – Мадрид – Толедо – Саламанка – Порто – Коимбра – Лисабон - Кабо да Рока – Синтра – Кашкайш – Ещорил - Лисабон – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2190.00 лв.
ИСПАНИЯ и
БАРСЕЛОНА през Априлската ваканция
ИСПАНИЯ и БАРСЕЛОНА през Априлската ваканция
Маршрут: София – Барселона – Лорет де Мар/ Коста Брава – Фигерас - Монсерат – Порт Авентура и Ферари Парк/ Коста Дорада – Барселона – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1360.00 лв.
ИСПАНИЯ - от Мадрид до Андалусия
ИСПАНИЯ - от Мадрид до Андалусия
Маршрут: София – Мадрид – Толедо – Кордоба – Севиля – Гранада – Малага – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1980.00 лв.
Майски празници в южна ИСПАНИЯ - обиколка на АНДАЛУСИЯ с почивка на Атлантическия океан и Коста де ла Лус
Майски празници в южна ИСПАНИЯ - обиколка на АНДАЛУСИЯ с почивка на Атлантическия океан и Коста де ла Лус
Маршрут: София – Малага – Коста Байена (Коста де ла Лус) - Херес де ла Фронтера – Аркос де ла Фронтера - Кадис – Гибралтар – Севиля - Кордоба – Гранада – Малага – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1870.00 лв.
Майски празници в ИСПАНИЯ КЛАСИЧЕСКИТЕ ГРАДОВЕ – МАДРИД, ТОЛЕДО, ВАЛЕНСИЯ, БАРСЕЛОНА И ПОЧИВКА НА ПОРТОКАЛОВИЯ БРЯГ - КОСТА АЗААР Четири екскурзии, включени в пакетната цена
Майски празници в ИСПАНИЯ КЛАСИЧЕСКИТЕ ГРАДОВЕ – МАДРИД, ТОЛЕДО, ВАЛЕНСИЯ, БАРСЕЛОНА И ПОЧИВКА НА ПОРТОКАЛОВИЯ БРЯГ - КОСТА АЗААР Четири екскурзии, включени в пакетната цена
Маршрут: София – Барселона - Пенискола/ Коста Азаар – Валенсия – Толедо - Мадрид – Авила - Сеговия - Мадрид – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2095.00 лв.
СЕВЕРНА ИСПАНИЯ – Пътят Камино де Сантяго – oт страната на баските до Галисия. Туристическа програма на български език
СЕВЕРНА ИСПАНИЯ – Пътят Камино де Сантяго – oт страната на баските до Галисия. Туристическа програма на български език
Маршрут: София – Барселона - Сарагоса – Олите - Памплона – Сан Себастиян - Билбао – Витория-Гастейс - Сантандер – Овиедо - Ла Коруня - Сантяго де Компостела – Понтеведра/ Виго - Саламанка - Мадрид - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2390.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах