Вашата оценка

СЕВЕРНА ИСПАНИЯ – Пътят Камино де Сантяго – oт страната на баските до Галисия!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Испания




КРАЙНИ ПАКЕТНИ ЦЕНИ с включени летищни такси!



Програма
1 ден София – Барселона - Лерида
Редовен полет София – Барселона на BULGARIA AIR в 15.55 ч. Кацане на летище Ел Прат в 17.55 ч. Продължаване с автобус по маршрута и към град Лерида. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Лерида - Сарагоса - Памплона
Закуска. Начало на кратка туристическа програма в Лерида, която включва изкачване с автобус на хълма, където се намира Старият град с крепостта и Катедралата. Време за снимки от панорамната площадка. Продължава се с разходка из главните площади със сградите на Кметството и Театъра. Отпътуване за Сарагоса - столицата на провинция Арагон. Пристигане и начало на туристическата програма. Създаден още в дълбока древност, градът се развива бързо, благодарение на своето средищно местоположение, както и на своето пристанище на р. Ебро, една от най- големите испански реки. Сарагоса е и важно религиозно средище, тъй като тук се съхранява и свят образ на Дева Мария, според легендата предаден на Св. Яков от самата нея. Посещениe на Катедралата Нуестра Сеньора дел Пилар - базиликата, построена в бароков стил и изрисувана от испанския художник Гоя, и която се слави като първия храм, посветен на Дева Мария. Продължаване за Памплона в провинция Навара. Градът е прочут по цял свят, заради провеждащите се тук надбягвания с бикове по време на 9-дневния непрестанен празник Сан Фермин, започващ от 07 юли. Ден и нощ, риск и вълнение съжителстват с радост и забавление без ограничение. Но Памплона може да предложи много и на любителите на културни и природни забележителности. Сред историческите и архитектурни паметници на града изпъкват – Катедралата, църквата Сан Лоренцо и останките от мощната фортификация на града. Настаняване в хотел в Памплона. Нощувка.
3 ден Памплона – Сан Себастиан – Витория-Гастейс
Закуска. Отпътуване за Сан Себастиан – разположен на бреговете на Бискайския залив, градът е столица на провинция Гипускоа, която е част от териториите, населени с баско население. Кристално чистите води, бели пясъчни плажове и красиви сгради са привличали в годините богатите в търсене на слънце и изтънченост. Сан Себастиан привлича посетители, както заради живописното си местоположение - между залива на раковината и няколко невисоки планини, така и заради добре съхранения си исторически център. Сан Себастиан е сред едни от най- посещаваните туристически атракции в Испания, един от най - старите курорти в Испания и дом на Виктор Юго. Градът прилича на заспала сирена, излегнала се около митичния плаж Ла Конча (мидата). Това е най - красивият градски плаж в Европа, във водите на който се оглеждат най - елитните сгради на града и пресъздават на живо най - зашеметяващия образ на Сан Себастиян. На връх Ургул се издига статуята на Исус, наподобяваща легендарната си сродница в Рио де Жанейро. Начало на туристическа обиколка с разходка из старата част – Площадът на конституцията, църквата Дева Мария, Морският музей и мостът Света Каталина. Възможност да плажувате в залива Ла Конча, където се намира и известния едноименен плаж. Продължаване за Витория-Гастейс. Макар и да не държи първенство сред най-известните испански градове, Витория-Гастейс е град с огромно значение за баските. Градът не само е административната столица на баската област, но също така е обявен и за гастрономична столица на Испания, което от своя страна обещава на посетителите възможност да се насладят на вкусна, традиционна местна кухня. Често е наричан „градът на трите кули“, заради камбaнариите, доминиращи градския пейзаж. Известен е и като Европейска зелена столица за 2012 година и автентичен заради запазените си стари квартали. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден Витория-Гастейс - Билбао – Сантандер
Закуска. Отпътуване за Билбао. Пристигане и разглеждане на най - големия град в Северна Испания и главен град на баската област. Билбао съчетава добре съхранен исторически център, с тесни криволичещи улички, магазинчета и изкушаващи сетивата таверни. Освен със старата си част, сред които и внушителната сграда на Театър Ариага от края на XIX в., Билбао се гордее и с няколко шедьовъра на съвременната архитектура, а именно сградата на музея Гугенхайм и мостът Сибусури, дело на бележития Сантяго Калатрава. Продължаване за Сантандер – столицата на област Кантабрия. Разположен на огромен залив, Сантандер е едновременно курортен и пристанищен град, в който изискани бутици и заведения съществуват в съседство с типични бодегас и кафенета. Различни и колоритни са и неговите обитатели, представители на всички социални прослойки в испанското общество. Това, което предлага градът, е впечатляваща комбинация от плажове, пейзаж, природа, гастрономия и култура. Разходка из града -внушителните сгради на банка Испания и банка Сантандер, Казиното на Сантандер, сградата на Пощата – един от най – добрите примери на кантабрийския архитектурен стил от началото на XX в., типичен за планинските райони. Възможност да се потопите във водите на Бискайския залив. Настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден Сантандер - Сантиляна дел Мар - Овиедо
Закуска. Отпътуване за Сантиляна дел Мар – приказно градче, което сякаш е замръзнало в епохата на Средновековието. Калдъръмени улички, стари каменни къщи, красиви романски църкви, са причина посетителите на Сантиляна да са повече от жителите. Свободно време за закупуване на сувенири и за обяд. Пристигане в Овиедо – главен град на Княжество Астурия. Макар да не е най - привлекателният испански град, то той има своя чар и има какво да предложи на посетителите си. Овиедо се смята за най - стария християнски град и разполага с богато културно наследство. Настаняване в хотел. Разходка с водача на групата из главните площади на града. Нощувка.
6 ден Овиедо – Ла Коруня - Сантяго де Компостела
Закуска. Отпътуване за Сантяго де Компостела с попътна спирка в Ла Коруня. Градът е разположен живописно на полуостров, вдаден в Атлантическия океан. Обиколката предвижда посещение на площад Мария Пита със сградата на Кметството, както и крепостта Сан Антон и един от символите на града – фарът на Херкулес. Настаняване в хотел в района на Сантяго де Компостела/* в Ла Коруня – за група с дата на тръгване 17.08. Нощувка.
7 ден Сантяго де Компостела - Саламанка
Закуска. Този ден се предвижда посещение на Сантяго де Компостела – град с огромно историческо и религиозно значение, както за Испания, така и за целия християнски свят, 3-тият по важност поклоннически град след Рим и Йерусалим. Сантяго де Компостела е обявен през 1985 г. от ЮНЕСКО за културно наследство на човечеството, заради красивия си градски облик и своето монументално величие, към които се добавя ехото на неговото духовно значение като апостолско светилище и маршрут на най – важното религиозно и културно движение през Средновековието: поклонничество по пътя на Сантяго. В продължение на векове съхраняваните в Катедралата мощи на Св. Яков действат като магнит за поклонници от цяла Европа. Обиколката на града предвижда посещение на величествената Катедрала, строена в периода XI – XIII в. Романска архитектура, готика, платереск и барок се преплитат във фасадата на сградата, за да се слеят в един ненадминат шедьовър на творческия дух у човека. Разходката продължава с двореца Хелмирес, сградата на старата кралска болница и църквата Св. Херонимо. Свободно време. В следобедните часове отпътуване за Саламанка – административната столица на провинция Кастилия-Леон, град, известен със своята изисканост, класа и архитектурно разнообразие. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 ден Саламанка - Мадрид
Закуска. Разходка из старата част на Саламанка (UNESCO) – прелестния бароков площад Майор от ХVІІІ в., къщата с раковините от XV в., площад Колумб със статуята на великия мореплавател, най - стария Университет не само в Испания, но и в Европа, основан през 1218 г. от крал Алфонсо IX, сградите на старата и новата Катедрала. Продължаване за Мадрид. Настаняване в хотел. Вечерна разходка с водача на групата из централните площади на испанската столица /придвижването е пеша или с обществен транспорт/. Нощувка.
9 ден Мадрид – София
Закуска. Трансфер до летище Барахас. Полет Мадрид – София на BULGARIA AIR в 12.10 ч. Кацане на аерогара София в 16.25 ч.



Цената включва:
  • самолетен билет на BULGARIA AIR София – Барселона – Мадрид – София, летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 23 кг и 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см, 8 нощувки със закуски, от които 1 – в Лерида в хотел 4****, 1 – в Памплона в хотел 4****, 1 – във Витория-Гастейс в хотел 4****, 1 - в Сантандер в хотел 3***/4****, 1 – в района на Овиедо в хотел 4****, 1 - в района на Сантяго де Компостела в хотел 4****, 1 – в Саламанка в хотел 4****, 1 – в Мадрид в хотел 4****, транспорт с автобус за туристическата обиколка, водач от агенцията по време на цялото пътуване, туристическа програма на български език в определените градове и обекти по маршрута.
Цената не включва:
  • входните такси за туристическите обекти.
Други:
Доплащане за: медицинска застраховка на Групама Застраховане ЕАД с покритие 10 000 EUR – 9 лв., над 65 г. - 18 лв., над 75 г. – 36 лв.
единична стая – 540 лв. за дата 23.05., 610 лв. за дата 15.08.2020 г.
при недостигнат мин.брой от 40 туристи и при записани не по – малко от 35 тур. – 55 лв.
градска такса в хотелите – от 1.00-2.00 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията/.
Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни на допълнително легло – 100 лв.
3-ти възрастен на допълнително легло – 35 лв.
Предвидени хотели: хотел AA Ciudad de Lleida by Silken 4* (https://www.aa-hoteles.com/es/hotel-lleida/hotel-ciudad-de-lleida/inicio) или подобен в Лерида, хотел Tres Reyes 4* (http://hotel3reyes.com/es/) или подобен в Памплона, хотел Silken Ciudad de Vitoria 4* (https://www.hoteles-silken.com/es/hotel-ciudad-vitoria/) или подобен във Витория-Гастейс, хотел Sercotel Los Angeles 3* (https://www.hlosangeles.com/) или подобен в Сантандер, хотел AC Marriott Oviedo Forum 4* (https://www.marriott.com/hotels/travel/ovdfo-ac-hotel-oviedo-forum/?scid=bb1a189a-fec3-4d19-a255-54ba596febe2) или подобен в Овиедо, хотел Gran Hotel Los Abetos 4* или подобен в Сантяго де Компостела (http://www.granhotellosabetos.com/) БЕЗ ТОВА и хотел AC by Marriott A Coruna 4* или подобен в Ла Коруня (https://www.marriott.com/hotels/travel/lcgco-ac-hotel-a-coruna/?scid=bb1a189a-fec3-4d19-a255-54ba596febe2) , хотел Catalonia Plaza Mayor 4* (https://www.cataloniahotels.com/es/hotel/catalonia-plaza-mayor-salamanca?withoutDates=1) или подобен в Саламанка, хотел City House Florida Norte 4* (https://www.hotelfloridanorte.com/) или подобен в Мадрид.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой: 20 дни преди началната дата.
Начин на плащане: депозит – 700 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Използвани транспортни средства по програмата: самолет, автобус


Оферта № Е11584


Може да разгледате и други предложения за Испания
ИСПАНИЯ и ПОРТУГАЛИЯ - комбинирана екскурзия със самолет и автобус.
ИСПАНИЯ и ПОРТУГАЛИЯ - комбинирана екскурзия със самолет и автобус.
Маршрут: София – Мадрид – Толедо – Саламанка – Порто – Коимбра – Лисабон - Кабо да Рока – Синтра – Кашкайш – Ещорил - Лисабон – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2190.00 лв.
ИСПАНИЯ и
БАРСЕЛОНА през Априлската ваканция
ИСПАНИЯ и БАРСЕЛОНА през Априлската ваканция
Маршрут: София – Барселона – Лорет де Мар/ Коста Брава – Фигерас - Монсерат – Порт Авентура и Ферари Парк/ Коста Дорада – Барселона – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1360.00 лв.
ИСПАНИЯ - от Мадрид до Андалусия
ИСПАНИЯ - от Мадрид до Андалусия
Маршрут: София – Мадрид – Толедо – Кордоба – Севиля – Гранада – Малага – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1980.00 лв.
Майски празници в южна ИСПАНИЯ - обиколка на АНДАЛУСИЯ с почивка на Атлантическия океан и Коста де ла Лус
Майски празници в южна ИСПАНИЯ - обиколка на АНДАЛУСИЯ с почивка на Атлантическия океан и Коста де ла Лус
Маршрут: София – Малага – Коста Байена (Коста де ла Лус) - Херес де ла Фронтера – Аркос де ла Фронтера - Кадис – Гибралтар – Севиля - Кордоба – Гранада – Малага – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1870.00 лв.
Майски празници в ИСПАНИЯ КЛАСИЧЕСКИТЕ ГРАДОВЕ – МАДРИД, ТОЛЕДО, ВАЛЕНСИЯ, БАРСЕЛОНА И ПОЧИВКА НА ПОРТОКАЛОВИЯ БРЯГ - КОСТА АЗААР Четири екскурзии, включени в пакетната цена
Майски празници в ИСПАНИЯ КЛАСИЧЕСКИТЕ ГРАДОВЕ – МАДРИД, ТОЛЕДО, ВАЛЕНСИЯ, БАРСЕЛОНА И ПОЧИВКА НА ПОРТОКАЛОВИЯ БРЯГ - КОСТА АЗААР Четири екскурзии, включени в пакетната цена
Маршрут: София – Барселона - Пенискола/ Коста Азаар – Валенсия – Толедо - Мадрид – Авила - Сеговия - Мадрид – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2095.00 лв.
СЕВЕРНА ИСПАНИЯ – Пътят Камино де Сантяго – oт страната на баските до Галисия. Туристическа програма на български език
СЕВЕРНА ИСПАНИЯ – Пътят Камино де Сантяго – oт страната на баските до Галисия. Туристическа програма на български език
Маршрут: София – Барселона - Сарагоса – Олите - Памплона – Сан Себастиян - Билбао – Витория-Гастейс - Сантандер – Овиедо - Ла Коруня - Сантяго де Компостела – Понтеведра/ Виго - Саламанка - Мадрид - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2390.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах