Вашата оценка

КЕНИЯ - от двете страни на екватора!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Кения




Кения е едва сред 13-те страни в света, през които минава екваторът, и предлага някои от най-впечатляващите пейзажи и дива природа на земята. Това пътешествие ще Ви отведе в най-известните зони за сафари. Със заснежените върхове на планината Кения като фон, Вашето сафари ще бъде колкото красиво, толкова и разнообразно - ще имате възможност да посетите в един и същи ден както Северното, така и Южното полукълбо.
 Започваме от подножието на планината Кения, около която има няколко растителни пояса, а централната ѝ част е превърната в национален парк под закрилата на ЮНЕСКО. Тук се срещат уникални растителни и животински видове, приспособили се към големите температурни амплитуди. Резерватът „Суитуотърс“ предлага безопасно убежище на спасени от конфликти шимпанзета, тук е и най-големият резерват за черни носорози в Източна Африка. Продължаваме към горите Абърдеър, където хребети и речни долини добавят към красотата на планинските пейзажи, а дивите животни лесно се виждат по време на сафари. Спускаме се към долината на Големия разлом и езерото Найваша – птичият рай. Ако имате късмет, може да видите фламинго и бял носорог. Сафарито завършва в Масай Мара – един от най-големите природни резервати в света.


Програма
1 ден София - Доха
В 22:30 ч. полет QR 226 от София за Доха.
2 ден Доха - Найроби
В 03:20 ч. пристигане в Доха. В 08:15 ч. полет QR 1335 от Доха, пристигане в Найроби в 13:50 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.
3 ден Найроби – Суийтуотърс
Закуска. Отпътуване към планината Кения и Суийтуотърс (330км/5ч). При Нанюки прекосяваме екватора, който разделя Кения почти през средата. Тук може да се снимате стъпили с едния крак в северното, с другия – в южното полукълбо. Докато сме на екватора и над главите ни грее ярко слънце, пред нас е покритата със сняг планина Кения – невероятна гледка в тропиците. Пристигане и настаняване в лоджа. Обяд. Следобед излизаме на сафари. Ще видим черния носорог Морани и ще посетим приюта за шимпанзета. Резерватът Суийтуотърс е разположен на екватора, на 1810 м., в подножието на планината Кения и през него протича река Уасо Ниеро (кафява вода). Тук е единственият по рода си приют за шимпанзета, спасени от конфликти в района на големите езера. В момента в резервата живеят 35 шимпанзета, за които се полага 24-часова ветеринарна грижа. Те имат определени часове за хранене, прекарват времето си през деня в проучване, катерене, общуване и разходки, а през нощта се връщат в закритите си заграждения. Когато са готови, шимпанзетата се въвеждат в една от двете големи групи, които живеят в резервата, разделен от река Уасо Ниеро. Тя преминава през северните резервати, създавайки оазис от зеленина, а водите й привличат дивите животни към бреговете: огромни стада слонове, които през сухия период копаят с хоботите си дълбоки дупки по брега на реката, търсейки вода; лъвове; леопарди; жирафи; зебри; камили; кози и др. Тук се срещат видове, които населяват само сухите части на северна Кения (н.р. антилопа геренук, която се изправя на задните си крака, за да се храни). Вечеря и нощувка.
4 ден Суийтуотърс – Абърдеър
Рано сутринта сафари. Връщане в лоджа за закуска. Тръгване за Абърдеър (90км/2ч). Планинската верига Абърдеър започва от Найроби, простира се на 160 км. до най-източната част на Големия разлом, а най-високата ѝ част е 3998 м. Абърдеър е национален парк под закрилата на ЮНЕСКО. Територията на парка съществува на картите от 1953 г., когато принцеса Елизабет става Кралица на Англия докато е на сафари тук. Целогодишно климатът е влажен, а природата е омагьосваща – красиви водопади, древни гори, леденостудени потоци и блатисти местности ‒ дом на застрашения от изчезване черен носорог. Много от видовете не се срещат другаде. Тук може да се видят 52 от общо 67 вида редки животни, които обитават африканските тропически планини като антилопата бонго, гигантското африканско диво прасе, африканската златна котка, има редки птици и влечуги. Павианът и маймуните колобус и сайкс също обитават тези места. Има хиени, биволи, слонове и гепарди, които излизат на лов вечер. Пътят, по който минаваме, е разположен на 3350 м. и ще видим странни растения – мутанти, характерни само за тези места. Пристигане за обяд в Outspan Hotel. Трансфер и настаняване в историческия Treetops Lodge, който всъщност е наколен хотел. Treetops е известен с това, че „за първи път в историята на света, младо момиче се изкачва на едно дърво един ден като принцеса, и след това, което тя описва като най-вълнуващо преживяване, слиза от дървото на следващия ден като кралица“ - Джим Корбет. Именно тук, принцеса Елизабет се изкачва на 05.02 и слиза на следващия ден като Нейно Величество кралица Елизабет II. Сафарито тук е необикновено – дивите животни се наблюдават от терасата на лоджа. Вечеря и нощувка.
5 ден Абърдеър – езерото Накуру/Найваша
Закуска. Отпътуване към долината на езерата (200км/3ч), разположена около Големият разлом, видим от Луната. Този природен феномен е едно от геологическите чудеса на планетата ни и представлява огромна цепнатина, образувана преди повече от 35 млн. години, която се простира от Сирия в Югоза-падна Азия и преминава през Мозамбик в Източна Африка надолу по Африканския континент. Най-красивата ѝ част е в Кения и е заобиколена от спящи вулкани и езера, които привличат милиони птици и животни. Минаване покрай Маунт Лонгонот ‒ кратер на спящ вулкан, обграден от вулканич-ни каньони. Кратък престой на красивия водопад Томсън. Пристигане за обяд в лоджа на езерото Накуру ‒ рай за любителите на птици. Срещат се около 450 вида, сред които фламинго, корморани, пеликани, сини рибарчета, щъркели, орли и други птици, хранещи се с риба. Ако имаме късмет, ще наблюдаваме уникален спектакъл, изпъстрен с феерия от багри ‒ стотици фламинго, които като пулсиращ розов килим покриват езерото - един от най-популярните изгледи от Кения. Екологичното разнообразие е огромно – има 56 вида бозайници, включително редкия бял носорог, хипопотами, павиани, глигани, диви прасета, зебри, биволи, застрашения Ротшилдски жираф и др. Този район предлага една от най-добрите възможности да се види гепард, готвещ се да улови плячката си при залез слънце, има и няколко огромни лъва. В късния следобед – сафари. Вечеря и нощувка.
6 ден езерото Накуру/Найваша – Масай Мара
Закуска. Отпътуване за Масай Мара (330 км/6 ч). Пристигане за обяд в лоджа на националния резерват Масай Мара ‒ най-големият резерват в Африка с площ от 1519 кв. км. Той е разположен в югозападната част на Кения и се явява естествено продължение на долината Серенгети в Танзания. Покрит е от савана, открити равнини и крайречни гори, обитавани от 80 вида млекопитаещи: зебри, жирафи, газели, антилопи, хиени, чакали, пантери, маймуни и хиляди птици. Най-голям интерес представлява “Голямата петорка” – слон, лъв, бивол, хипопотам и носорог, а най-грандиозният природен спектакъл е “голямата миграция от Серенгети”. Два пъти в годината стотици хиляди антилопи, газели, зебри, слонове, биволи и други стадни видове мигрират на север през юни и обратно на юг през октомври. Тези придвижвания са известни като Великото преселение и представляват впечатляваща гледка – хоризонтът се покрива от зебри, над 1.3 млн. антилопи гну и други животни. Голяма част от тях стават жертва на лъвове, хиени и крокодили. В късния следобед – сафари. Вечеря и нощувка.
7 ден Масай Мара
*По желание, сафари с балон над Масай Мара (включва: трансфер, 1-часов полет с балон, след полета – шампанско, английска закуска в буша и сертификат). Рано сутринта сафари. Късна закуска. Почивка. Обяд. В късния следобед – отново сафари. Вечеря и нощувка.
8 ден Масай Мара – Найроби
Закуска. Отпътуване за Найроби (280 км/5ч). Попътен престой за обяд (заплаща се на място). Следобед пристигане, кратка обиколка на Найроби и спиране на място, откъдето се открива красива панорама към целия град. Настаняване в хотела. Нощувка.
9 ден Найроби - Доха
Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до Центъра за жирафи, основан с цел да се защити застрашения Ротшилдски жираф, който се среща само в Източна Африка. Той е създаден през 1979 г. от Джок Лесли Мевил, внукът на шотландския граф Кений и съпругата му, които довеждат в имението си Лангата две бебета жирафи и започват програма за отглеждане на жирафи, която има огромен успех. Няколко розмножаващи се двойки са изпратени в кенийските национални паркове. Основната атракция тук е храненето на жирафи от повдигната платформа, но може и да ги погалите, или даже целунете. Обяд в ресторант Карнивор с богат избор от различни видове меса на шиш, салати, сосове, местния коктейл "дава". Трансфер до летището. В 17:20 ч. полет QR 1336 от Найроби, пристигане в Доха в 23:25 ч.
10 ден Доха - София
В 06:50 ч. полет QR 227 от Доха, пристигане в София в 12:00 ч.



Цената включва:
  • Самолетни билети София – Доха – Найроби – Доха – София с редовен полет на Катарските авиолинии, включени такси, багаж до 30 кг. и ръчен до 7 кг; 7 нощувки в хотели и лоджове 4*/5*: 2 със закуски в Найроби; 5 пълни пансиона (закуска, обяд и вечеря) в дните на сафари; 1 обяд в ресторант „Карнивор“ в деня на отпътуване; Трансфери при пристигане и отпътуване, Пътуване между населените места с джипове 4х4 и опитен шофьор-екскурзовод; Всички описани сафарита, входни такси за националните паркове и резервати, разрешителни за шофьора, джипа и държавни такси; По 1 бутилка вода на човек всеки ден; Кратка обиколка на Найроби; Екскурзия до Центъра за жирафи; Водач-преводач от фирмата; Медицинска застраховка с асистанс и покритие 20,000 щ.д. (за лица 70–85 г. с покритие 5,000 щ.д.)
Цената не включва:
  • Такса обслужване на местните шофьори – 80 лв.
Други:
Цената не включва допълнителни услуги по желание: Сафари с балон над Масай Мара – 850 лв.
Доброволна застраховка „Flying Doctor” ( транспортиране с хеликоптер до най-близката болница) – 50 лв.
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване” – от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора
Условия за резервация:Данни по лична карта, копие на паспорта, сключване на договор и заплащане на депозит:
Срокове и начин на плащане: 10% от пакетната цена до: 25.01.2020 г.;
50% от пакетната цена до: 24.03.2020 г.;
Пълно плащане до: 09.05.2020 г.
Заплащането се извършва в брой или по банков път.
Необходими документи: Задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването – 02.01.2021 г. и 2 свободни страници;
За лица под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Минимален брой туристи: 14
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи: до 20 дни преди тръгване: до 03.06.2020 г.
При недостигнат минимален брой: от 14 туристи, но не по-малко от 11 – се доплащат 279 лв.
Цените са при курс: 1 щ.д. = 1,76701 лв. и 1 евро = 1,95583 лв.
При промяна с повече: от 5% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Визов режим: Пътуващите в Кения български граждани се нуждаят от виза, която могат да получат в посолството на Кения в Берлин или при пристигане на летището в страната. На летището се подава попълнен визов формуляр с 1 снимка (3,5 x 4,5 см) и се заплаща такса 50 щ.д.
Медицински изисквания: При влизане в страната от европейските държави не се изисква документ за задължителни ваксини. Препоръчителни са характерните ваксини за държавите от Източна Африка (жълта треска, коремен тиф, тетанус, дифтерия и хапчета против малария).
Преотстъпване на пътуването на друго лице: Потребителят има право да преотстъпи пътуването си при същите условия на друго лице в срок не по-късно от 25.03.2020 г., като заплаща административна такса 100 лв. и съобразно спецификата на дестинацията, само дължимите суми, свързани с тази промяна и анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор.
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.
Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата: Потребителят има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, като Туроператорът възстановява платената сума за пътуването след заплащане на следните неустойки:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
до 121 дни (до 23.02.2020 г.) преди тръгване се удържат 10% от пакетната цена;
от 120 до 91 дни (от 24.02.2020 г. до 24.03.2020 г.) преди тръгване се удържат 40% от пакетната цена
от 90 до 65 дни (от 25.03.2020 г. до 19.04.2020 г.) преди тръгване се удържат 60% от пакетната цена
от 64 до 46 дни (от 20.04.2020 г. до 08.05.2020 г.) преди тръгване се удържат 80% от пакетната цена
под 45 дни до деня на отпътуване, или при неяваване се удържат 100 %
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи, включително транспортни, са за сметка на туриста.
Вид използван транспорт: самолет, 4х4 Land Cruiser
Полетно разписание: 23.06.2020 QR 226 София, Т2 – Доха 16:00 – 18:20
24.06.2020 QR 1335 Доха – Найроби 08:15 – 14:10
01.07.2020 QR1336 Найроби – Доха 17:20 – 23:25
02.07.2020 QR 227 Доха – София, Т2 06:50 – 12:00
Информация: Точните часове на екскурзиите се определят на място.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за анулиране на полети, промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране; за дейности и събития, възникнали в резултата на форсмажор, за мероприятия и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия или член на неговото семейство или бизнес партньор, както и при немедицински причини като явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.


Оферта № Е11645



„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах