НОВА ГОДИНА В БАКУ! Азербайджан – Земята на вечния огън!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
29.12.2020 2866.00 лв. Резервирай


Азербайджан е известен като „земята на вечния огън”, заради природните огньове, които са се превърнали в неин символ, а местоположението ѝ на кръстопътя между Изтока и Запада, определя нейната бурна, но богата история. Това обяснява и странната смесица на култури, които съжителстват в изумителна хармония. Страната се намира на западния бряг на Каспийско море - най-голямото солено езеро на планетата. В последните десетилития столицата Баку бележи бум в развитието си, благодарение на нефтените запаси в Каспийско море. Някои сравняват Баку с Дубай и Доха – най-развитите градове в съвремието. Най-забележителни са природните пейзажи на държавата в Южен Кавказ и гостоприемството ѝ, така характерно за Ориента. Като част от Пътя на коприната в Азербайджан се намират следи от културите на много народи, архитектурата – кервансараите  и, разбира се, калните вулкани, газовите находища и легендарните огнени храмове, традициите в килимарството, винопроизводството... Все неща, които привличат туристи от цял свят. В наши дни Баку е още по-близо и по-достъпен за любознателните пътешественици, интересуващи се от история, традиции и неповторими преживявания. Така че нека стегнем багажа си и да се качим на самолета, за да посрещнем новата 2021 година в Земята на вечния огън по един неповторим начин! 

Прикачен файл: 11726NOVA GODINA V BAKU 2021.docx

Програма
1 ден София - Баку
В 21:25 полет от София, кацане в Истанбул в 23:50.
2 ден Истанбул - Баку
В 02:10 полет за Баку. Кацане в 06:05. Посрещане, трансфер и ранно настаняване в хотела. Закуска. След това започва нашата туристическа програма в столицата на Азербайджан. Името на Баку идва от персийски и се превежда като Град на ветровете. Това е най-големият град в страната с население над 2 млн. жители. Тук се сливат двата континента – Европа и Азия и културата на Изтока и Запада, което обуславя необичайното разнообразние на исторически паметници. По време на обиколката ще разгледаме стария Баку (обект на ЮНЕСКО) – „Ичери Шехер“ (вътрешен град), в който се намира цял комплекс от уникални древни съоръжения. Девичата кула от 12 век – една от най-големите забележителности на страната, чиито основи са дело на майстори от персийската империя (III – VII в.) - част от свещено зороастрийско място, най-вероятно храм. Има две легенди за името на кулата. Едната гласи, че девойка отказва да се омъжи насила и се хвърля от върха ѝ, а другата, че идва от факта, че кулата никога не е била превземана от врагове. След това ще видим кервансараите Мултани и Букхара от 14-15 век и музейния дворцов комплекс Ширваншах от 15 век (обект на ЮНЕСКО), разположен на един от хълмовете на Ичери Шехер. “Ширван шах“ е титла в средновековния ислямски свят, а самият комплекс се състои от няколко елемента: жилищна част, диванкане, мавзолей, джамия, хамам и мавзолей на Сеид Яхя Бакуви. Продължаваме към ул. Низами, стара търговска зона с много магазини и Площада на фонтаните, на който ще можете да се потопите в приказната новогодишна атмосфера на благотворителния панаир „Студени ръце, топли сърца“. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ден Баку
Закуска. Отправяме се към парка „Хайленд“ (Upland) и Алеята на мъчениците. В близост до алеята се намират Огнените кули – новата визитка на града. Известният комплекс се състои от 3 сгради. Според проучване на skyscrapercity.com, осветяването на кулите е признато за най-доброто в света. Фасадите на трите сгради са изцяло покрити с LED екрани, които отразяват различни визуални ефекти, видими почти от всяка част на града. От авеню Нефтчилар, което започва от площад Азнефт, ще наблюдаваме красивите светлини на сградите в Баку. А по време на разходката по булевард Баку, ще можете да видите Малката Венеция и Окото на Баку. След това се отправяме към Крайморския парк, за да посетим Музея на килимите – единственият в света, посветен на изкуството на тъкането. А след това отиваме в културния център Гайдар Алиев – една от най-удивителните сгради на 21 век и емблема на ново Баку. Центърът е едновременно конгресна зала, музей, културен и изложбен център. Самата ѝ архитектура е уникална с флуидните си форми и, въпреки че е на над 10 етажа и площ над 57 000 кв.м., отвън няма да ви направи впечатление с размерите си. Ще я разгледаме от всички страни, тъй като тя е напълно различна, откъдето и да я погледнем и е разположена сред голяма градина на върха на хълм. НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в Circle restaurant & Music Hall. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Нощувка.
4 ден Баку
Закуска. Свободно време. Нощувка.
5 ден Абшерон и Гобустан
Закуска. Отправяме към полустров Абшерон. Най-напред ще посетим Гобустанския държавен истори-ческо-художествен резерват. Гобустан (обект на ЮНЕСКО) е един от първите центрове на човешката цивилизация и е известен със своите петроглифи – скални рисунки и причудливи пейзажи, формирани от кални вулкани и газови камъни. Намира се на място, което е било обитавано от каменната епоха и съдър-жа свиделства за заселниците като скални изображения, надгробни паметници, сечива и др. Самите кални вулкани представляват малки могили, пръснати на стотина метра една от друга, а кратерите им са широки от два – три до десетина метра. В тях непрестанно клокочи лепкава сива субстанция, която образува мехури, които се пукат периодично на височина до половин – един метър. Съставът ѝ е богат на 30 микроелемента, минерали и органични вещества, изключително полезна за ставни и кожни болести. Посещението на Храма на Вечния огън – Атешгах. Намира се на 30 км от центъра на Баку в село Сурахани. Храмът е построен през 17-18 век и се свързана със сикхите. Огнените ритуали тук датират от поне 10 век. , а името идва от персийската дума за „дом на огъня“. Продължаваме към Огнената планина Янардаг, която се намира в близост до село Мамедли. Думата „янар“ означава „горящ“, а „даг“ - „планина“. И планината наистина гори – не метафорично, а буквално. Там от недрата на земята изригва горящ газ, чийто отблясък огрява склона на полуострова. От 5-ти век насам Янардаг се споменава в древни исторически книги като място, където огънят никога не е загасвал. Връщане в хотела. Нощувка.
6 ден Баку
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане: Майсторски клас по грънчарство, рисуване на национални орнаменти на чинии и дегустация на 4 вида азербайджански вина в Salavan Show Room. Нощувка.
7 ден Баку - София
Закуска. Трансфер до летището. В 13:45 полет от Баку. Пристигане в Истанбул в 16:15. В 20:10 Полет от Истанбул. Пристигане в София в 20:30.Цената включва:
  • Самолетни билети София – Истанбул – Баку – Истанбул - София с редовни полети на Турски авиолинии, включени летищни такси, и багаж до 23 кг ; Всички трансфери и транспорт с туристически автобус; 5 нощувки в хотел 4* в Баку; 5 закуски; Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата: целодневно разглеждане на Баку – стария и новия град, музея на килимите, кервансараите Мултани и Букхара, комплекс Ширваншах, парка „Хайленд“, крайморския парк, културния център Гайдар Алиев; целодневна екскурзия до Абшерон с посещение на Янардаг и зорооастрийския храм Атешгах; Новогодишна гала вечеря с музика на живо в ресторант Circle restaurant & Music Hall.; Местни екскурзоводи; Водач-преводач от фирмата;
Цената не включва:
  • Виза за Азербайджан – 60 лв.; Медицинска застраховка с покритие до 100 000 лв.: 33 лв; за лица над 66 г – 66 лв.; Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 70 лв.
  • Допълнителни услуги по желание: Посещения, екскурзии и спектакли, които се заплащат с доплащането: Майсторски клас по грънчарство и дегустация на четири вида вина – 140 лв.; Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ – от 2.7% до 1.5% от общата цена по договора.; Непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
Други:
Условия за резервация и плащане: Данни по лична карта, копие на паспортите на пътуващите, сключване на договор и заплащане на депозит:
Срокове и начин на плащане: 10% от пакетната цена до: 01.08.2020
50% от пакетната цена до: 29.09.2020
Пълно плащане до: 14.11.2020
Необходими документи: Задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването (29.06.2021) и 2 свободни страници;
За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Минимален брой туристи: 17
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи: до 20 дни преди тръгване: до дата: 20.12.2020
При недостигнат минимален брой туристи, но не по-малко от 10: доплащане 220 лв.
ЗАБЕЛЕЖКА: Цените са при курс 1 щ.д. = 1,76701 лв. и 1 евро = 1,95583 лв.
При промяна с повече от 5% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Визов режим: За български граждани е небходима виза за посещение на Азербайджан. Визата е електронна. При записване се предоставя формуляр, който да попълните, след което фирмата кандидатства от ваше име за виза. Лица, които са посещавали Нагорни Карабах или други територии на Азербайжан, окупирани от Република Армения след 1991 г. трябва да притежават специално разрешително от Министерство на външните работи на република Азербажан, в противен случай, ще им бъде отказано влизане в страната, независимо от това, че са получили виза.
Медицински изисквания: За посещение на Азербайджан не са необходими ваксинации.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
Преотстъпване на пътуването на друго лице: Потребителят има право да преотстъпи пътуването си при същите условия на друго лице в срок не по-късно от 30.09.2020, като заплаща административна такса 100 лв. и съобразно спецификата на дестинацията, само дължимите суми, свързани с тази промяна и анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор.
ЗАБЕЛЕЖКА: Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.
Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата: Потребителят има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, като Туроператорът възстановява платената сума за пътуването след заплащане на следните неустойки:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
до 121 дни преди тръгване се удържат 10% от пакетната цена (до 30.08.2020);
от 120 до 91 дни преди тръгване се удържат 40% от пакетната цена (до 29.09.2020)
от 90 до 65 дни преди тръгване се удържат 60% от пакетната цена (до 25.10.2020)
от 64 до 46 дни преди тръгване се удържат 80% от пакетната цена (до 13.11.2020)
под 45 дни до деня на отпътуване, или при неяваване се удържат 100 % (след 14.11.2020)
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи, включително транспортни, са за сметка на туриста.
Вид използван транспорт: самолет, автобус/бус
Полетно разписание: 29.12.2020 TK 1030 София, Т2 – Истанбул 21:25 – 23:50
30.12.2020 TK 338 Истанбул – Баку 02:10 – 06:05
04.01.2021 TK 333 Баку – Истанбул 13:45 – 16:50
04.01.2021 TK 1029 Истанбул – София, Т2 20:10 – 20:30
Информация: Точните часове на екскурзиите се определят на място.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за анулиране на полети, промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране; за дейности и събития, възникнали в резултата на форсмажор, за мероприятия и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия или член на неговото семейство или бизнес партньор, както и при немедицински причини като явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.


Оферта № Е11726


„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах