Вашата оценка

ПЕРУ и БОЛИВИЯ

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
16.10.2024
има места
9350.00 лв. Резервирай



Макар да е изчезнала преди повече от 500 години, цивилизацията на инките продължава да възбужда фантазията на хора от целия свят…

Програма
1 ден София – Мадрид - Лима
Полет на BULGARIA AIR от летище София с в 06.55 ч. Кацане в Мадрид в 09.25 ч. Следващ полет за Лима на авиокомпания IBERIA в 13.20 ч. Кацане в 18.20 ч. местно време в Лима – столица на Перу и своеобразна порта към страната. Създаден от Франсиско Писаро през 1535 г., Лима се превръща бързо в столица на завоюваните от испанския конкистадор земи. Градът се разраства и не след дълго придобива славата на един от най- красивите градове в Латинска Америка. Лима днес се отличава с елегантни сгради в колониален стил, както и някои отлични музеи. Посрещане от местния партньор. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Лима - Арекипа
Закуска. Трансфер до летището и полет за Арекипа. Кацане и начало на полудневна обиколка на Арекипа. Наричан Белият град, заради къщите, изградени от бял вулканичен камък, градът впечатлява със своето живописно местоположение на височина от 2300 м в подножието на вулкана Ел Мисти. Обиколката включва площада и църквата Сан Франциско /отвън/, Катедралната църква, Площад де Армас /Площада на оръжията/ и други сгради в колониален стил. Задължителна част от обиколката на Арекипа е и посещението на грандиозния религиозен комплекс Санта Каталина, който до съвсем скоро е бил дом на 450 монахини. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ден Арекипа – Чивай
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване от Арекипа в посока Чивай. По време на пътуването ще се поеме по магистралата Юра, граничеща със снежните Чачани към пампата Каняхуас (Национален резерват Агуада Бланка и Салинас), местообитание на красивите южноамерикански камили - викуня. Във влажните зони на Токра можем да видим различни мигриращи птици, сред които и фламинго. Ще преминем през кратера на угаснал вулкан (Чукура). Ще спрем за фото-пауза към вулкана, която е и най-високата част на пътя (4910 м над морското равнище), откъдето ще се открие невероятна панорама към голяма част от западната планинска верига. Обяд в местен ресторант. След това сe спускаме към малкия град Чивай (3600 м.н.в.). Настаняване в хотел. Предстои свободно време и аклиматизация. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на минералните извори Ла Калера. Минералната вода тук е богата на сяра и желязо и е полезна за ревматични заболявания и такива на опорно-двигателната система. Нощувка.
4 ден Колка каньон – Пуно
Закуска и отпътуване към прочутия каньон Колка. С дълбочина от около 3200 м, той е от най - дълбоките в Перу, а и в света. Посещение на прочутия Cruz del Condor /Кръста на Кондорите/, място, прочуто със своите наблюдателни площадки, от които десетки туристи рано всяка сутрин наблюдават отблизо гнезденето на „кралете на въздуха” – южноамериканските кондори, обитаващи височини до 5000 м и реещи се в необятното небе. След незабравима разходка. Обяд в местен ресторант. Отпътуване с туристически автобус за Пуно. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден Езерото Титикака – плаващите острови Урос – Пуно
Закуска. Тръгване в посока пристанището, откъдето сe отпътува с лодка по водите на езерото Титикака, което е най - високото плавателно езеро в света. Според местните предания и легенди, сътворението на света започва именно оттук. Програмата предвижда посещение на „плаващите острови“ на племето Урос, които създават своите селища върху огромни сламени салове, плаващи във водите на езерото. Следва спирка на остров Амантани, чиито обитатели ще ви топло посрещнат и ще ви покажат своите домове. Според легендата първият инка Монко Капак, излязъл от езерото Титикака, за да научи хората да почитат слънцето. Предвиден е обяд в местен ресторант. Посещение на археологическите останки на Пачатата и Пачамама. След разходката, връщане в хотела в Пуно. Нощувка.
6 ден Пуно – Копакабана – Исла дел Сол - Ла Пас
Закуска. Сутринта трансфер от Пуно до светилището Копакабана и пресичане на границата между Перу и Боливия. Следва посещение на главното светилище и поклоннически център на Боливия, включително и на Базиликата, където се намира статуята на Девата от Копакабана - покровителка на боливийците. След това групата се качва на катамаран, за да се отплава до Исла дел Сол, родното място на империята на инките. На този легендарен остров ще се посети градината на инките, стълбите и фонтана. Маршрутът продължава с посещение на културния комплекс Инти Вата - главната туристическа атракция в Боливия, до която имат достъп само туристите, които посещават Острова на слънцето на борда на катамарани. Тази атракция включва подземния музей Екако, където са изложени археологически съкровища, изложба, занаятчийски център и ботаническа градина. По-късно на борда на катамарана връщайки се към Копакабана е предвиден вкусен обяд. Акостиране и продължаване по суша в посока град Ла Пас. Настаняване в хотел. Нощувка.
7 ден Ла Пас - Пуно
Закуска. Туристическа програма, започваща от главния площад Педро Мурильо и разглеждане на Катедралата, Конгреса и Двореца на Парламента (отвън). Разходка до южната част на града по централната улица Ел Прадо. Посещение на Лунната долина. Програмата завършва до Пазара на вещиците, известен с разнообразието от керамика и текстил. Отпътуване за Пуно. Пристигане, настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
8 ден Пуно – Ла Рая - Храма Виракоча – Синкстинската капела на Америка - Куско
Закуска. Трансфер до автобусната гара. В 07.15 ч. - отпътуване с туристически автобус в посока Куско. Автобусният преход продължава около 10 часа и е едно неповторимо изживяване. Пътят към столицата на инките минава през живописен маршрут, редуващ великолепни пейзажи. За да се разнообрази престоя в автобуса, са предвидени и попътни посещения, които дават възможност за разглеждане на забележителности като музея Пукара с експонати на монолити и каменни скулптури на културата Пукара, открити в намиращия се наблизо археологически комплекс - първото свидетелство за цивилизация на перуанското плато Алтиплано, прохода Ла Рая – най – високата част по трасето, където надморската височина достига 4312 м. Следва спирка за почивка и вкусен обяд в местен ресторант, след което пътят към Пуно продължава със спирки при храма на Виракоча, построен в чест на върховния бог на инките - Апу Кон Тики Виракоча и Андахуайлиляс - храм, наричан „Сикстинската капела“ на Америка, заради изображенията в него. Пристигане в Куско - най - магическия перуански град – столица на империята на инките от XV в. Настаняване в хотел. Нощувка.
9 ден Куско
Закуска. Начало на туристическата обиколка на Куско и неговите околности. Посещение на главния площад, Храма на Кориканча и Катедралата. Ще се разходим по улицата на занаятчиите, известния квартал Сан Блас и ще се спуснем по улица Хатун Румилок. Програмата продължава с цитаделата Саксайхуаман, изградена през XII в. от представители на народа килке, още преди инките да завоюват този район и останките в Кенко с амфитеатъра и залата за жертвоприношения, чието име произлиза най - вероятно от лабиринт, заради множеството подземни канали, издълбани в скалите на зигзаг. Следващата спирка е на впечатляващата Пука Пукара „Червената крепост“ и накрая на археологическия комплекс Тамбомачай. Връщане в хотела в Куско. Вечеря. Нощувка.
10 ден Свещената долина на инките - Агуас Калиентес
Закуска. Трансфер до жп гарата, откъдето с влак се отпътува за Агуас Калиентес. Свещената долина на инките ви приветства с „добре дошли“ в Чинчеро, в най-типичната и живописна част от Свещената долина. Този град е известен и със своите майстори-тъкачки. Групата ще направи кратка спирка в текстилен център, за да види красивите ръчноизработени тъкани и да се запознае с древните техники на инките за боядисване и предене с вълна от алпака. Продължаване към Moray, археологически комплекс на инките, състоящ се от кръгли и припокриващи се тераси, които са били използвани като „лаборатория" за селскостопански опити. Терасите възпроизвеждали климатичните условия в различни екологични зони в древната империя на инките. Следва почивка и обяд в местен ресторант. Накрая ще се посети археологическия комплекс Олантайтамбо. Настаняване в хотел в Агуас Калиентес. Нощувка.
11 ден Мачу Пикчу - Куско
Закуска. Сутринта групата се отправя към гарата, за да се качи на влака за град Агуас Калиентес. При пристигането вашият местен екскурзовод ще ви отведе до мястото, откъдето ще се качите на автобуса (25 мин.) до Мачу Пикчу - Изгубения град на инките. Туристическа програма /~2 часа/ за разглеждане на Мачу Пикчу - най - прочутите останки от времето на инките. Истинско чудо е как селището е било изградено на отдалечения планински хребет, висок 2400 м, но още по – голямо чудо е, че испанските конкистадори са го пощадили. Посещение на Главния площад, Кралските жилищни помещения, Храма на трите прозореца, Кръглите кули и Слънчевия часовник. Какъв е бил в действителност Мачу Пикчу – последно убежище, храмово селище или мястото, откъдето произхождат инките? Връщане в Агуас Калиентес, където е предвиден обяд в местен ресторант. Продължаване с влак и връщане в Олантайтамбо. Продължаване в посока Куско. Настаняване в хотел. Нощувка.
12 ден Куско – Лима
Закуска. Трансфер до летището. Вътрешен полет до Лимa. Кацане и начало на полудневна автобусна обиколка на столицата на Перу. Специално организираният за групата тур включва паметници от различни епохи. Първа спирка ще бъде Хуака Пуклана – пирамида, създадена като важен сакрален център още през XIV в. Обиколката продължава с паметници от колониалната епоха и основните площади на града – Парадния площад, Площад Сан Мартин, Двореца на архиепископа. Посещение на Катедралата и манастирския комплекс Св. Франциск – един от най- големите в Латинска Америка. След историческия център, турът продължава с минаване покрай Парка на любовта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
13 ден Лима – Наска – Ика
Закуска-сух пакет. Отпътуване с автобус по магистралата Panamericana за Наска. Разглеждане със самолет от птичи поглед на едноименната долина с мистериозни фигури на животни, птици и геометрични фигури (около 45 мин.). Продължаване за Ика. При пристигане посещение на Планетариума. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
14 ден Ика – Паракас - Лима
Закуска. Отпътуване за Паракас и разглеждане на островите Балестас, известно място за добиване на гуано, където могат да се наблюдават множество птици, тюлени и морски лъвове в естествената им среда. Обяд в местен ресторант. Продължаване за Лима. Настаняване в хотел. Нощувка.
15 ден Лима - Мадрид
Закуска. Трансфер за летището. Полет за Мадрид в 12.25 ч.
16 ден Мадрид - София
Кацане в 05.25 ч. Полет Мадрид - София с BULGARIA AIR в 10.45 ч. Кацане на аерогара София в 15.10 ч.



Цената включва:
  • самолетен билет София – Мадрид – София на BULGARIA AIR с 23 кг чекиран багаж + ръчен до 10 кг
  • самолетен билет на IBERIA Мадрид - Лима – Мадрид с 23 кг чекиран багаж + 10 кг ръчен багаж
  • самолетен билет за полет Лима – Арекипа с 20 кг чекиран багаж
  • самолетен билет за полет Куско - Лима с 20 кг чекиран багаж
  • 14 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 3 - в Лима, 1 – в Арекипа, 1 – в Чивай/Колка, 3 – в Пуно, 1 – в Ла Пас, 3 – в Куско, 1 – в Агуас Калиентес, 1 – в Ика
  • 8 обяда
  • 5 вечери
  • транспорт с автобус, влак, моторна лодка и катамаран по време на маршрута
  • всички трансфери по програмата
  • обиколка на Лима, Арекипа, Ла Пас, Куско
  • посещение на прочутия Кръст на Кондорите – Колка каньон
  • круиз с лодка по водите на езерото Титикака с плаващите острови Урос и остров Амантани
  • посещение на археологическите останки на Пачатата и Пачамама
  • посещение на светилището Копакабана
  • круиз до Исла дел Сол
  • посещение на музея Пукара, Храма Виракоча, Синкстинската капела на Америка
  • посещение на Свещената долина на инките, археологическия комплекс Олантайтамбо, Мачу Пикчу
  • полет над Наска с включена общинска такса
  • посещение на Планетариума в Ика
  • разглеждане на островите Балестас
  • местни екскурзоводи
  • водач – преводач от агенцията
  • медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR.
Други:
Доплащане за: единична стая – 1250 лв.
доплащане за медицинска застраховка за туристи над 70 до 80 г. – 80 лв.
виза за Боливия – ~100 USD /издава се и се заплаща се на място при влизане в страната/
бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 55 EUR /заплащат се с основния пакет/
Начин на плащане: депозит – 3000 лв., доплащане – до 40 дни преди отпътуване.
Предвидени хотели: Hotel Holiday Inn Miraflores или подобен в Лима, Casa Andida Select или подобен в Арекипа, Aranwa Charming Town of Colca или подобен в Колча, Hotel Las Dunas или подобен в Ика, Hotel Sonesta Cusco o Hilton Garden Inn или подобен в Куско, Hotel Mapi By Inkaterra или подобен в Агуас Калиентес, Hotel Jose Antonio или подобен в Пуно, Ritz Hotel или подобен в Ла Пас.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12563



ЕТИКЕТИ:
екскурзии, ekskurzii, перу, peru, лима, lima, инки, inki, древните инки, неразгадани тайни, екскурзии през октомври, ekskurzii prez oktomvri, октомври, oktomvri 2016, екскурзии октомври 2016, ekskurzii oktomvri 2016, паракас, parakas, наска, naska, арекипа, arekipa, чивай, chivai, колка каньон, kanion kolka, пуно, puno, езерото титикака, ezero titikaka, титикака, titikaka, куско, kusko, свещената долина на инките, агуас калиентес, aguas calientes, мачу пикчу, machu pikchu, куско, франсиско писаро, колониален стил, столицата на перу, паметници от различни епохи, хуака пуклана, huaka puklana, пирамида, piramida, парадният площад, площад сан мартин, катедралата и манастирският комплекс св. франциск, ploshtad san marin, ел оливар де сан исидро, el olivar de san isidro, парка мирафлорес, музея на златото на перу, muzei na zlatoto, muzei na zlatoto na peru, muzeq na zlatoto, музея на златото, балестови острови, balestovi ostrovi, наска, мистериозни фигури на животни, misteriozni figuri, плато наска, геоглифи, plato naska, geoglifi, ptichi pogled, птичи поглед, загадка за археолозите, zagadka za arheolozite, вторият по големина град в перу, край бреговете на тихия океан, белият град, бял вулканичен камък, vulkana el misti, в подножието на вулкан, вулкана ел мисти, църквата сан франциско, катедралната църква, площад де армас /площадът на оръжията/, площад де армас, ploshtad de armas, площадът на оръжията, религиозен комплекс санта катилина, комплекс санта катилина, santa katilina, 450 монахини, каньона колка, kolka, kaniona kolka, минералните извори ла калера, ла калера, la kalera, дълбочина от около 3200 м, най - дълбоките в перу, cruz del condor /кръстът на кондорите/, cruz del condor, кръстът на кондорите, krustut na kondorite, krystyt na kondorite, гнезденето на „кралете на въздуха”, „кралете на въздуха”, kralete na vyzduha, kondori, южноамериканските кондори, най-високото плавателно езеро в света, най-високото езеро в света, nai-visokoto ezero v sveta, местните предания и легенди, предания и легенди, плаващите острови, племето урос, plemeto uros, селища върху огромни сламени салове, селища върху салове, сламени салове, остров такиле, ostrov takile, монко капак, столицата на инките, музея пукара, muzeq pukara, pukara, културата пукара, пукара, археологически комплекс, перуанското плато алтиплано, altiplamo, алтиплано, проходът ла рая, la raq, la raya, ла рая, храмът на виракоча, virakocha, виракоча, bog na inkite, бог на инките, апу кон тики виракоча, андахуайлиляс, „сикстинската капела“ на америка, империята на инките от xv в, катедралата и къщата на адмирала, адмирал франциско малдонадо, франциско малдонадо, francisko maldonado, caza del almirante, цитаделата саксайхуаман, народа килке, археологически комплекс тамбомачай, тамбомачай, tambomachai, останките в килке, kilke, пука пукара, крепост, puka pukara, крепост пука пукара, свещената долина, р. урубамба, reka urubamba, олантайтамбо, olantaitambo, селището писак, писак, pisak, индиански пазар, археологическия комплекс олантайтамбо, чинчеро, chinchero, агуас калиентес, „изгубеният град на инките”, мачу пикчу, кралските жилищни помещения, храма на трите прозореца, кръглите кули, слънчевия часовник, последно убежище, ресторант pachapapa
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах