Екскурзии

Вход за агенти
    e-mail
    парола

Бюлетин
Aбонирай се за информационен бюлетин
име и фамилия
e-mail

Перу - Eкскурзии и почивки от mondel-travel.com

Перу

Перу

ПЕРУ

Перу е държава в северозападната част на Южна Америка, известна е с едни от най-зрелищните природни гледки в Южна Америка и културна антропология като планинската верига на Андите, най-голямото планинско плавателно езеро Титикака, Колка – най-дълбокият каньон в Света, долината Урабанба, крепостта Мачу Пикчу и много други обекти. На територията и се е зародила империята на инките.
Един от най-вълнуващите паметници на световното историческо наследство е градът крепост Мачу Пикчу, известен е като „изгубеният град на инките”, построен е от тях през 15 век. Мачу Пикчу е високопланински град с каменни стъпала, който е открит през 1912 г. от северноамериканския историк Хайрам Бингъм. Градът е изграден на планински хребет висок 2400 м,  заобиколен е от дълбоки клисури и високи върхове като острия Вайна Пикчу (млад връх). Мачу Пикчу се вижда за първи път от Инти Пунку – портата на Слънцето. Панорамата е зашеметяваща. Градът е построен терасовидно върху планинско било с размери 800 х 500 м, което от трите страни се спуска стръмно към долината. Днешният главен вход към града се намира на средното ниво, което разделя града на долен (вдясно) и горе (вляво).

В Мачу Пикчу свършва Камино Инка (пътят на инките). Макар да е изчезнала преди повече от 500 г., цивилизацията на инките тя продължава да възбужда фантазията и интереса на хора от целия свят. Желаещите да опознаят цивилизацията им, непреманно посещават малкото селището Мачу Пикчу, намиращо се в обитаемите области на Андите в днешно Перу. Империята на инките се е простирала от днешния Еквадор на север до Северно Чили на юг. Според легенда първият инка, Монко Капак, излязъл от езерото Титикака, за да научи хората да почитат Слънцето. Според открития инките с различни сечива от дърво, камък и бронз заравняват терена, изграждат мрежа от отводнителни канали и издигат от наличните материали опорни стени.

Най-впечатляващата постройка между запазените в селището почти 200 четириъгълни сгради е тореонът, който се намира на последната тераса. Полукръглата зидария обхваща цялата скална издатина, върху която се издига сградата. Вътре се вижда малки жертвени маси и олтарна пластика, изсечени в скалата. Все повече находки сочат, че Мачу Пикчу е бил нещо като автономно имение, разполагащо с обработваема земя, занаятчийски работилници и многобройни храмове за култови церемонии. Едно от техническите постижения на Мачу Пикчу е каналът Аманаваси, който минава от владетелския дом до долния град, който е разделен на занаятчийски квартал и квартал на трите порти, за който са характерни малки къщи, подредени под прав ъгъл, чиято функция е неизвестна. Пред квартала се намира храмът на кондора, наречен така по пластиката, изсечена от камък. На височината на храма започва главният площад, от него излиза път, който отива на запад към сакрален площад, заобиколен от три храма. От храмовете започва стълба, която извежда на високата скала, доминираща целия град.


Полезно е да знаете
Календар

Новини
26 Октомври 2017 г.
ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА ЗА 2 МЕСТА С ОТСТЪПКА 200 лв. ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА по програмата ни УСМИХНАТА НОВА ГОДИНА - БАНКОК И ОСТРОВ КО САМУИ!

Уважаеми клиенти и колеги, Бихме желали да ви информираме, че ОБЯВЯВАМЕ ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА ЗА 2 МЕСТА С ОТСТЪПКА 200 лв. ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА  по програмата ни  УСМИХНАТА НОВА ГОДИНА - БАНКОК И ОСТРОВ КО САМУИ! Дата: от 29 декември до 8...

28 Септември 2017 г.
НОВА ГОДИНА 2018 С МОНДЕЛ ТРАВЕЛ!!!

Новата Година чука на вратата и вие отново се чудите какво да организирате, къде да направите резервации или по- лошо, какво да сготвите…. Скъпи приятели, нищо от това не е необходимо, защото ние в Мoндел Травел сме организирали всичко за вас....

26 Юли 2017 г.
ЮЖНА КОРЕЯ! ЧУДЕСНА ВЪЗМОЖНОСТ за пътуване до далечната и непозната страна, с нашето ГАРАНТИРАНО ПЪТУВАНЕ И ПОСЛЕДНИ СВОБОДНИ МЕСТА!

Скъпи приятели, предлагаме ви последни свободни места по потвърдената ни програма за ЮЖНА КОРЕЯ - малкият дракон на Азия! Запознайте се отблизо с вълнуващия и космополитен Сеул - икономическото чудо и културен център на страната! Многоликата южнок...


Онлайн Каталог