Вашата оценка

ИСПАНИЯ - Кадис, „карибска“ екзотика на брега на КОСТА ДЕ ЛА ЛУС, „Испанските кариби“, с възможност за посещение на Мароко!


Изберете хотели за резервация по програмата

Почивка в PLAYABALLENA HOTEL  4****

PLAYABALLENA HOTEL 4****

Kоста де ла Лус
Испания
цена: от 1205.00 лв.


ТАМ, където ПРЕД ТЕБ  е  САМО ОКЕАНЪТ – Почивка като на слънчевите Кариби” – КАДИС и курортите на Коста де ла Лус

Приказна страна, пълна с контрасти – това е ИСПАНИЯ! И ако все пак се колебаете да изберете именно тази програма – знайте, че около КАДИС в испанската област КОСТА де ла ЛУС, плажовете с бели пясъци и синевата на Атлантическия океан са все така очарователни, както при отпътуването на Колумб, а хилядолетната история и култура на испанците будят възхищение и непреодолимо желание да се докоснете до тях.

 

Да наистина: „НАТАТЪК Е САМО ОКЕАНЪТ!”

Тази програма е за всички вас, които ОБИЧАТЕ ИСПАНИЯ и искате да почивате на уникално място по най - западното й крайбрежие, съчетаващо многовековната история и архитектура с неповторимата красота на курортите и на Атлантическия бряг, обляни в светлина и слънце....

 Според легендата, много отдавна, когато животните говорели с хората, една сутрин край бреговете на Кадис е забелязана огромната перка на кит. За величествения кит се знае, че той е в постоянно търсене на топли места, златни плажове, реки и плодородни земи. Знаейки, че накрая е намерил светилището, старият кит, вече уморен от дългото търсене, решил да умре на финия пясък на този фантастичен плаж с най – красивия залез. От тогавa, според легендата, това място е познато като Коста Байена /”Брегът на кита”/....


Описание на почивката
1 ден София - Малага - Коста де ла Лус
Полет София – Малага от Терминал 2 на аерогара София. Кацане в Малага. Трансфер с автобус /около 250 км/ до курортната част Коста Байена на Коста де ла Лус в залива на Кадис. Настаняване в PLAYABALLENA SPA HOTEL - 4****. Студена вечеря. Нощувка.
2 ден Коста де ла Лус - Кадис
Закуска. Плаж или следобед допълнителна полудневна екскурзия до най - стария град на Запада – невероятно красивия град Кадис, разположен на полуостров, вдаден навътре в океана. Вечеря. Нощувка.
3 ден Коста де ла Лус - Херес де ла Фронтера - Аркос де ла Фронтера
Закуска. Плаж или допълнителна еднодневна екскурзия. За интереса и възхищението на туристите се „борят” два очарователни градa на Коста де ла Лус, в тази екскурзия ви предлагаме един от тях: Херес де ла Фронтера - родина на прочутата напитка шери, както и „вратата към белите селища” - Aркос де ла Фронтера. Вечеря. Нощувка.
4 ден Коста де ла Лус - Мароко
Закуска. Плаж или допълнителна 2-дневна екскурзия до Казабланка и Рабат в Мароко (с автобус и ферибот, задължително е носенето на задграничен паспорт). Вечеря. Нощувка.
5 ден Коста де ла Лус - Мароко
Закуска. Плаж или допълнителна 2-дневна екскурзия до Казабланка и Рабат в Мароко (с автобус и ферибот, задължително е носенето на задграничен паспорт). Вечеря. Нощувка.
6 ден Коста де ла Лус - Санлукар де Барамеда - Доняна
Закуска. Свободно време или възможност за включване в допълнителна полудневна екскурзия до красивото градче Санлукар де Барамеда с възможност за разходка в най - големия Национален природен парк на Испания - ДОНЯНА (под защита на ЮНЕСКО). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ден Коста де ла Лус - Севиля
Закуска. Свободно време или допълнителна еднодневна екскурзия до величествената Севиля (UNESCO). Вeчеря. Нощувка.
8 ден Коста де ла Лус - Гибралтар - Малага - София
Закуска. Отпътуване и кратка попътна почивка /включена в пакетната цена/ в малкото късче английска земя на Иберийския полуостров и много известна безмитна зона Гибралтар. Свободно време с възможност за последни покупки (билетът за автобус - ~3.30 EUR се заплаща на място). Гибралтар представлява едно от най - скъпите военни укрепления в Европа, което обхваща повече от 1200 години мавританска, испанска и британска история. Полет Малага – София. Кацане на аерогара София.


Информация за курортния район COSTA BALLENA

 

Коста Байена е изключителен комплекс, разположен на 400 дка крайбрежна ивица, в района на Коста де ла Лус между курортите Рота и Чипиона. С почти 4 мили девствени плажове, този автентичен курортен район предлага и много възможности за спорт, като особено популярно е голф игрището, проектирано от испанския голфър Мариа Олазабал. А защо се казва Коста Байена? Отговорът е в легендата за кита, с която вече се запознахте в началото на програмата....  

 
Описание на SENATOR PLAYABALLENA HOTEL 4****   
 
 

 

Местоположение: Хотелът е на първа линия до морето в залива на град Кадис между курортите Рота и Чиклана в областта Коста де ла Лус. В другия си край граничи с известното игрище за голф Ел Кампо де Голф Костабайена.
Безплатни услуги на хотела: WI-FI - 30 мин. във фоайето на хотела, шезлонги и чадъри на басейна, открит басейн и спасител, отопляем басейн /извън сезона/ с джакузи, басейн за деца, солариум и градини, ресторант.

За децата: мини-клуб Делафин (с 2 възрастови категории: 3-6 г. и 7-11 г.), Клуб Макси: фитнес клуб, аеробика, степ, бодипумп, йога сутрин,
Клуб Мини-Гарден – занимания по градинарство и отглеждане на растения, клуб по готварство, ден на цирка.
Обзавеждане на стаите: eлегантна мебелировка, две легла с размери всяко едно 1.35х2 м или фамилна стая с двойно легло с размери 1.80х2 м, климатик, TV-SAT, минибар /срещу заплащане/, балкон или тераса с маса и столове, вентилатор на тавана, баня /WC+сешоар, сейф /срещу заплащане/. Максимално настаняване: 3 възрастни или 2 възрастни с 2 деца до 12 г., но и в двата случая се ползват само двете големи легла.
Платени услуги: билярд, SPA&Wellness Aquaplaya 3*, медицински услуги, рент-а-кар, румсервиз, магазин за сувенири, компютри с интернет достъп, обмяна на валута, гледане на деца.
Забележка: В СПА центъра не се допуска ползване на кърпи от стаите, както на плажа, така и на басейна. Може да се вземе от рецепцията кърпа срещу депозит от 10 евро, от който се удържа 1 евро при подмяна на кърпата с чиста. В другия случай, услугата е безплатна и се връща целият депозит. Задължително е влизането в СПА центъра с джапанки. В случай, че нямате, може да си закупите от центъра срещу 3 евро.



Цената включва:
  • 7 нощувки в хотел Senator Playaballena – 4* от престижна хотелска верига PlayaSenator Hotels в един от най - прочутите курортни райони Коста Байена близо до Кадис на Коста де ла Лус /Испания/;7 полупансиона на шведска маса /7 закуски + 7 вечери+вода+вино/ с възможност за доплащане на обеди+вино+вода; самолетен билет София – Малага – София на BULGARIA AIR с включени летищни такси, 1 брой регистриран багаж, който да не надвишава 23 кг и 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см; трансфер от летище Малага до хотела и обратно /около 250 км в едната посока/; разходка в безмитното английско късче земя Гибралтар; български водач, който е с групата през цялото време на престоя от кацане на самолета на летището в Испания до отпътуване за България; изпращане на летище София от представител на туроператора; медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 5 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД.
Цената не включва:
  • допълнителни екскурзии на бълг. eзик; доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 5.00 лв., над 70 г. – 10 лв.; Забележка: препоръчваме най - малко един месец преди отпътуване, да си извадите безплатната здравна Евро карта и да я носите със себе си, тъй като много медицински центрове в Испания работят с нея.
Други:
Забележка: възможна е промяна в поредността на дните за провеждане на допълнителните мероприятия. За туристите, които са доплатили за пълен пансион и са заявили допълнителни еднодневни екскурзии, обядът ще бъде предоставен като сух пакет.
Всеки пътник има право на 1 брой регистриран багаж, който да не надвишава 23 кг и 1 брой ръчен багаж до 10 кг.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Испания.
Мин. брой за осъществяване на екскурзията: 35
Начин на плащане: депозит – 500 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Разписание на полетите: FB 479 SOF AGP 17:55 – 20:45
FB 480 AGP SOF 21:25 – 01:55 +1
Използвани транспортни средства по програмата: самолет и автобус
Забележка: възможна е промяна в поредността на дните за провеждане на допълнителните мероприятия. За туристите, които са доплатили за пълен пансион и са заявили допълнителни еднодневни екскурзии, обядът ще бъде предоставен като сух пакет.


Оферта № П1198


Може да разгледате и други предложения за Испания
ПОЧИВКА В ИСПАНИЯ 2024 НА ПОРТОКАЛОВИЯ БРЯГ /КОСТА АЗААР Включени две посещения на Барселона и на града-крепост Пенискола и възможност за посещение на ВАЛЕНСИЯ И ТАРАГОНА.
ПОЧИВКА В ИСПАНИЯ 2024 НА ПОРТОКАЛОВИЯ БРЯГ /КОСТА АЗААР Включени две посещения на Барселона и на града-крепост Пенискола и възможност за посещение на ВАЛЕНСИЯ И ТАРАГОНА.
Маршрут: София - Барселона - Пенискола - Валенсия - пешерата Сан Хосе - Кастейон де ла Плана - Тарагона - делтата на река Ебро - Морея - Пенискола - Барселона - София
Дати: 08-06-2024, 15-06-2024, 22-06-2024, 03-09-2024, 10-09-2024, 17-09-2024
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1620.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах