АВСТРАЛИЯ - От източния бряг до сърцето на Австралия - Големият бариерен риф и Улуру.

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Австралия




Програма
1 ден София – Доха
Среща на летище София и полет за Доха в 13.00 ч. Кацане в Доха в 17.50 ч. Излитане същата вечер в 20.20 ч. за Сидни.
2 ден Сидни
Кацане на летището в Сидни в 17.35 ч., посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Сидни е сред най – запомнящите се и красиви градове в цял свят. Една впечатляваща комбинация от модерна инфраструктура и природна красота. По отношение на своите архитектура и пъстрота, Сидни е съпоставим с градове от ранга на Париж, Лондон и Ню Йорк, а разположението му на бреговете на залива Дарлинг, зелените и подържани паркове и прекрасните плажове, някои от най - добрите в страната, го правят неповторим. Нощувка.
3 ден Сидни
Закуска. Обиколката (4 часа) на Сидни включва посещение на района Рокс, който е най-старата и първоначално заселена част на града, моста Харбър и района около пристанището, световноизвестната сграда на Операта и Бонди Бийч, който е сред най-големите плажове на света. По желание и срещу допълнително заплащане круиз по водите на залива на Сидни с включен обяд. Свободно време. Нощувка.
4 ден Сидни – Улуру
Закуска. Ранен трансфер до летището и полет до вътрешността на страната и летище Айерс рок. Кацане и трансфер до хотела в района на Улуро. Кратко време за освежаване и следобеден тур до скалата Улуро, считана за едно от чудесата на света. С периметър от над 9 км и височина над 300 м, тя е втората по големина монолитна скала в Австралия. Местните жители придават магическа функция на скалното формирование, като считат, че под нея се намира източник на космическа енергия и я наричат Скалата на сънищата. Предвижда се наблюдение на скалата по залез слънце, когато скалата променя цвета си многократно, преминавайки от огненочервено до почти виолетово синьо. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ден Улуро – Кернс
Закуска. Денят предвижда ранно ставане и сафари до друго скално формирование Ката Тюта. Групата ще наблюдава как лъчите на слънцето бавно разпръсват мрака покрил скалите, последвани от величествената поява на слънчевия диск, който прогонва и последните сенки на нощта. Едно магическо зрелище, което не трябва да се пропуска. Трансфер до летището и полет до Кернс. Градът е разположен в североизточната част на щата Куинсленд и освен, че е един от големите австралийски градове е известен като отправна точка към една от най-посещаваните туристически атракции на Австралия – големият бариерен риф. Пристигане в Кернс и настаняване в хотел. Връщане в хотела. Нощувка.
6 ден Кернс – големия бариерен Риф
Закуска. Цял ден посветен на едно от най-големите природни богатства на Австралия. Величието на природата пресъздадено в най-висшата му и изящна форма. Големият бариерен риф се простира на дължина от около 2000 км и е единственият жив организъм, който се вижда от космоса. Над 6000 вида риби, корали, мекотели и милоски съжителстват в тази неповторима екосистема, която за съжаление днес е заплашена от унищожение. Програмата за деня предвижда разходка с корабче до територията на рифа и възможност да опознаете феерията от цветове скрита под водата. Плуване във водите на рифа, гмуркане с шнорхел (включено в цената) или с акваланг (срещу доплащане) ще направят деня ви незабравим. А за да добавим и малко тръпка, може да се качите на подводен скутер или да се разходите по дъното с тежководолазен костюм (срещу доплащане). Към всички атракции за деня, ще добавим и вкусен обяд /включен в пакета/. Късния следобед връщане в хотела в Кернс. Нощувка.
7 ден Кернс – Куранда – Кернс
Закуска. Екскурзия, която ще ви отведе до планинското селище Куранда, разположено сред вековните тропически гори на щата Куинсленд. Този ден ще се возите на панорамен влак, който ще ви отведе в покритата със зеленина вътршност на областта, ще преминете край красиви водопади и спиращи дъха гледки, които правят изживяването още по-запомнящо се. Влакът ще ви отведе до сърцето на джунглата, където ще се срещнете с местното аборигенско население и ще се запознаете с бита и начина му на живот. Ще видите куче Динго, ще храните малки кенгура и ще може да се снимате с пухкави коали и други типични само за Австралия животни. Връщането в Кернс ще ви предостави възможност да погледнете гората от птичи поглед като се качите на кабинков лифт с прозрачно дъно, който ще ви преведе на няколко метра над върховете на вечнозелената гора. Привечер връщане в хотела. Нощувка.
8 ден Кернс – Бризбейн
Закуска. Трансфер до летището и полет за Бризбейн. Кацане, трансфер и начало на обиколката на града. Нощувка.
9 ден Бризбейн
Закуска. Свободно време в Бризбейн. По желание и срещу допълнително заплащане, посещение на приюта за коали Lone Pine Koala Sanctuary, където живеят над 130 коали, както и кенгура, опосуми, вомбати, различни птици и много други австралийски животинки. Предстои разходка с корабче по водите на река Бризбейн Нощувка.
10 ден Бризбейн - Мелбърн
Закуска. Трансфер до летището и полет за Мелбърн. Пристигане във втория по големина град на Австралия. Посрещане на летището и начало на обиколка, която включва основните забележителности на града, като парламента на щата Виктория, градините Фицрой, Мемориалния паметник – посветен на загиналите австралийци през Първата световна война, катедралата Св. Павел, къщата на откривателя на континента капитан Джеймс Кук, която напомня за това как е изглеждал града в годините на неговото основаване и много други забележителности на един от най– космополитните градове на Австралия. Ако желаете може и да се качите на една от най- високите сгради в Австралия и да се насладите на панорамна гледка към модерния град. Настаняване в хотел. Нощувка.
11 ден Мелбърн – Големия Океански път
Закуска. Свободно време в Мелбърн или по желание и срещу допълнително заплащане пътешествие по Големия Океански път. Всеки километър от пътя започващ от Мелбърн и продължаващ в южна посока е изпълнен с великолепни пейзажи, красиви заливи и плажове с фин пясък. Най-известната забележителност по пътя са скалите на Дванадесетте апостола – варовикови скали, които в причудливи форми се издигат над повърхността на водата. Пътят ще навлезе в джунглите и евкалиптови гори на парка Отуей. Връщане в Мелбърн. Нощувка
12 ден Мелбърн – Винен тур
Закуска. Ден, във който ще се повозите на един от най- старите действащи влакове в света - парният локомотив Пуфкащият Били, ще се насладите на обяд и вкусно австралийско барбекю и ще дегустирате вино от прочутия винопрозиводителен район на р. Яра. Връщане в Мелбърн. Нощувка.
13 ден Мелбърн – Доха
Закуска. Трансфер до летището и в 21.35 ч. полет за Доха.
14 ден Доха – София
Кацане в Доха в 04.55 ч. и в 06.50 ч. полет за София. Пристигане на летище София в 12.00 ч.



Цената включва:
  • самолетни билети за международен полет: София – Доха – Сидни – Мелбърн – Доха – София, летищни такси на стойност /120 EUR към 27.11.2019 г./, самолетни билети с включени летищни такси за вътрешни полети Сидни – Улуру, Улуру – Кернс, Кернс – Бризбейн и Бризбейн – Мелбърн, 11 нощувки в хотели 4****, от които 2 - в Сидни, 1 - в района на Айерс Рок, 3 - в района на Кернс, 2 - в Бризбейн и 3 - в Мелбърн, 2 обяда, туристически обиколки с местен екскурзовод на Сидни, Бризбейн, Мелбърн, круиз до Големия бариерен риф в Кернс, екскурзия до Куранда с посещение на аборигентско селище, билети за лифт и панорамен влак, винен тур по долината на р. Яра с билети за локомотива Пуфкащия Били, местни екскурзоводи на английски език с превод от водача на групата, водач от агенцията.
Цената не включва:
  • такса обработка на документи и подаване на кандидатура за издаването на туристическа входна виза за посещение на Австралия – 60 лв., бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 50 EUR.
Други:
Доплащане за: единична стая – 1485 лв.
медицинска застраховка с покритие 20 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 30 лв., над 65 г. – 45 лв., над 70 г. – 60 лв.
при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 12 тур. – 225 EUR
Начин на плащане: 1-ви депозит – 500 лв. до 27.12.2018 г., 2-ри депозит – 3500 лв. до 05.03.2019 г., доплащане – до 40 дни преди отпътуване.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Примерни хотели по програмата: Сидни - хотел Travelodge Wynyard 4**** - https://www.travelodge.com.au или подобен, Улуру – хотел Desert Gardens 4**** - https://www.ayersrockresort.com.au/accommodation/desert-gardens-hotel или подобен, Кернс – Pacific Hotel Cairns 4**** - https://pacifichotelcairns.com/ или подобен, Брисбейн – хотел Grand Chancelor Brisbane 4**** - https://www.grandchancellorhotels.com/hotel-grand-chancellor-brisbane, Мелбърн 4**** - https://www.clarionsuitesgateway.com.au/ или подобен.
Необходими документи, изискуеми за предоставяне при записване на екскурзията и при внасяне на 1-вия депозит: копие от международен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след крайната дата на пътуване, с най-малко 3 свободни страници за полагане на печат при пристигане в страната, подробно изчерпателно попълнен въпросник за издаване на виза, който се предоставя в агенцията при записване. На база предоставените документи, агенцията съдейства и подава онлайн официалните кандидатури. Без лично явяване на интервю.
ВАЖНО!: Възможно е Австралийските власти да поискат допълнителни документи и информация в подкрепа на всяка кандидатура, по изрично и подробно предоставени от същите власти, списък и стандарти. Агенцията не носи отговорност в случай на отказ за издаване на виза от страна на компетентните австралийски власти – Департамент на вътрешните работи на Австралийското правителство.


Оферта № Е11320


Може да разгледате и други предложения за Австралия
Круиз Около Европа - 7 държави за 14 дни
Круиз Около Европа - 7 държави за 14 дни
Маршрут: Круиз Около Европа - 7 държави за 14 дни
Дати:
Вид транспорт: Ферибот Ферибот
Цена от 3390.00 лв.