Екскурзии

Вход за агенти
    e-mail
    парола

Бюлетин
Aбонирай се за информационен бюлетин
име и фамилия
e-mail

Информация за организирано пътуване


I. НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИСВАНЕ

1. Копие на задграничен паспорт или копие на лична карта при пътувания до всички страни на територията на Европа, с изключение на Турция. При пътуване до Турция е необходимо освен задграничния паспорт да се носи и личната карта.
2. За лица под 18 г., пътуващи непридружени от единия или двамата родители, е необходима нотариално заверена декларация за тяхното разрешение детето им да пътува в чужбина.

II. ВИЗОВИ, САНИТАРНИ И МЕДИЦИНСКИ ИЗИСКВАНИЯ

1. За издаването на туристическа виза за Куба: такса - 40 USD при подаване на документите от туристическата агенция, при лично подаване – 15 USD. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване. При излитане от летище Хосе Марти се заплаща допълнително такса в размер на 25 USD.
2. За издаването на туристическа входна виза за Китай и Тибет: такса за групова виза – 64 USD, за индивидуална виза – 80 USD (за Тибет – 80 USD). Необходими документи: задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване, попълнен формуляр на Консулски отдел на Китай, 2 актуални снимки.
3. За издаването на туристическа входна виза за Виетнам: такса - 80 USD. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване, попълнен формуляр на Консулски отдел на Виетнам, 1 актуална снимка, копие на лична карта. 4. За издаването на туристическа входна виза за групови пътувания до Русия: такса – 120 лв. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване с 2 празни страници за полагане на визата, 1 цветна снимка 3.5/4.5 см, попълнен формуляр от Консулството, като туристите предоставят необходими данни за попълване му и подпис. Документите се подават от агенцията в Руски Визов център от агенцията, без да е необходимо лично явяване на пътуващите.
5. За издаването на туристическа входна виза за Индия: такса – 105 лв. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване, 2 цветни снимки паспортен формат, данни за формуляра за виза. Агенцията съдейства за подготовката на документите, подаването им по интернет и получаването на готовите визи. Задължително лично явяване на интервю, но не по-късно от 30 дни преди отпътуване. По усмотрение на консула, не се налага за туристи над 70 г.
6. За издаването на туристическа входна виза за Бутан: не се изисква такса. Подаването е по електронен път чрез оторизирани от бутанските власти туроператори. Одобрението за виза се получава по електронен път и се представя при влизане в страната, където се полага и визата.
7. За издаването на туристическа входна виза за Непал: такса - ~25 USD. Полага се при влизане в страната и се заплаща на място. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване, 2 снимки паспортен формат на хартиен носител, фотокопие на първата и задната страница на паспорта.
8. За издаването на туристическа входна виза за Тайланд: такса - 30 EUR. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване, попълнен формуляр на Консулски отдел на Тайланд, 1 актуална снимка.
9. За издаването на туристическа входна виза за Лаос: такса – 25 EUR, за Шри Ланка: такса – 30 USD, за Камбоджа: такса – 30 USD, виза за Индонезия: такса – 35 USD. Полагат се при влизане в съответната страна и се заплащат на място. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване и 1 цветна снимка (за Лаос и Камбоджа).
10. За издаването на туристическа входна виза за Иран: такса - 50 EUR. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване, данни за формуляра на Консулски отдел на Иран, 2 цветни снимки паспортен формат. Агенцията съдейства за подготовката и подаването на документите за виза, не се налага лично явяване.
11. Няма специални здравни, санитарни и медицински изисквания за страните, включени в програмите на „ТА Мондел Травел”.

I
II. ХОТЕЛИ, ТРАНСПОРТ И ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
1. Настаняването в хотелите се извършва в двойни, тройни, единични стаи (видът на предлаганите стаи е упоменат във всяка програма), срещу съответно доплащане или намаление. В повечето случаи хотелите предлагат тройни стаи във вид на стая с две редовни легла и едно допълнително.
2. Екскурзиите, с изключение на самолетните и чартърните, се извършват с автобуси с ЕвроЛиценз, отбелязана във всяка програма, които разполагат с климатик, радиокасетофон, видеомонитор, микрофон, бар с разхладителни напитки и кафе – машина. В тях е забранено тютюнопушенето. Определянето на местата в автобуса е според реда на записване в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
3. Пакетните цени включват туристическа програма. Панорамната автобусна и пешеходна обиколка с водача на групата не включва посещение на туристическите обекти, изброени в тях. Някои от тях могат да бъдат посетени самостоятелно в свободното време. За посещението на по - значими музейни обекти при възможност и при желание от страна на туристите срещу допълнително заплащане, могат да бъдат наети местни екскурзоводи, като изнасяната информация не е на български език. В много от музеите заявката за местен екскурзовод, както и за фиксиран час на влизане, трябва да бъдат направени предварително, за което препоръчваме да се информирате за възможностите в офиса на “ТА Мондел Травел” и в нейните агентски бюра. Изключение прави изричното упоменаване на включена в пакетната цена обиколка /панорамна или пешеходна/ с местен екскурзовод. Пакетните цени не включват входните такси на посещаваните обекти, както и таксите за предварителна резервация за посещение на някои от тях, разходките с лодка, корабче, екскурзиите срещу допълнително заплащане, трансфера с лифтове и железници, допълнителните мероприятия по желание и разходите от ли
чен характер.

Календар

Новини
08 Февруари 2018 г.
ПОКАНА ЗА ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО 2018 г. и ИНФОРМАЦИЯ ЗА РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА ОФИСА НИ!

Уважаеми клиенти и колеги, Поради участието ни на туристическото изложение, бихме искали да Ви уведомим, че на 14-ти, 15-ти и 16-ти февруари работното ни време ще бъде от 10.00 до 18.00 ч. и ще сме в намален състав в офиса. Уверяваме ви, че ще поло...

10 Януари 2018 г.
АТРАКТИВНИ ЦЕНИ ДО 31.01.2018 ЗА ПОЧИВКИТЕ В ИСПАНИЯ - КОСТА ДЕ ЛА ЛУС!

Скъпи приятели и клиенти,  Екъпът ни Ви поздравява с Новата Година и Ви пожелава здрава, успешна, мирна и щастлива година!  Ако вече искате да бъде лято, да сте на топличко и да се радвате на галещите слънчеви лъчи, то ние имаме за вас ед...

05 Януари 2018 г.
ВЪЛНУВАЩ СЛЕДНОВОГОДИШЕН ПОДАРЪК ЗА ВАС – НАШИТЕ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

Уважаеми клиенти, скъпи колеги, след празничните наздравици и домашния уют, след личната равносметка за изминалата година и новогодишната еуфория, е време да ви зарадваме с нашия традиционен подарък – периодът на ранни записвания за атрактивн...


Онлайн Каталог