Най-високата железопътна гара в Европа ви очаква!!!

17 Ноември 2020 г.


Най-високата железопътна гара в Европа ви очаква!!!
 Здравейте, приятели!
Надяваме се, че вашият пътешественически дух ви поддържа в това сложно време. Подготвили сме ви приятно четиво! Програмата е на нашия сайт!
 Запознайте се и помечтайте! Скоро отново ще сме на път! 

ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – неотразимите езерни очи на Алпите, пътуване с Глетчер експрес! 
Най- високата железопътна гара в Европа !!!
 
Ако познаваш планината, със сигурност знаеш защо е хубаво да я посещаваш. Ако си авантюрист и обичаш да комбинираш пътешествията си, с цел  да се запознаваш с разнообразни култури, архитектура и невероятни планински изживявания, имаме невероятно предложение за теб!
Това е комбинираната екскурзия ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ, с която ще можеш да преживееш приказната разходка и с Глетчер експрес!
Швейцария е малка вътрешноконтинентална страна с планински релеф. Алпийският релеф е изразен от високи остри върхове, вечни снегове и ледници, живописни долини, бистри ледникови езера, тучни пасища и гъсти гори.
Релефът на Италия също е предимно планински, по северната граница са разположени части от Алпите с най-висок връх Монблан. Страната  има вулкани, големи реки, няколко големи и множество малки езера с ледников произход, като Лаго ди Комо, Лаго Маджоре, Лаго ди Гарда, както и запазени в по-високите части ледници.
Швейцария е оригинална комбинация на френска, немска и италианска култура. Тази пъстроцветност позволява голяма гама от интересни преживявания.
Най-големите културни събития в Швейцария се провеждат през лятото, но не в големите градове,  а в множество по-малки градове. Музикални фестивали, летни концерти, джаз фестивали.
В Монтрьо през пролетта се раздават и наградите „златна роза” за европейски телевизионни продукции, а новите филми се представят през лятото на международния филмов фестивал в Локарно. Освен тези модерни народни празници, има и много традиционни, при които различни култури се преливат една в друга, независимо дали става въпрос за обичаи или за алтернативна култура. Фолклорното изкуство  е най-добре изразено в танците, музиката и дърводелството. Традиционен за страната музикален инструмент е алпийският рог или алпхорн.А стереотипното за Швейцария йоделно пеене е ограничено само до няколко региона.
Освен с култура Швейцария е известна с банките, шоколада, сиренето си, джобните ножчета, и разбира се швейцарските часовници.
Ако си изживявал поне едно от тези незабравими места или си пропускал, по някаква причина тази пълна благина досега, ето няколко причини да промениш това, ще загатнем малка част от едно невероятно приключение:
Град Торино е столицата на областта Пиемонт, изящен бароков град, построен от Савойската династия, чието великолепие често се сравнява с това на Париж. В него ще се насладите на Площад Карло – представителното лице на града с църквите Сан Карло и Санта Кристина, площад Кастело, историческия център на Торино, приютил пищния дворец Мадама и музея на древното изкуство, Kралския дворец и Катедралата. 
Прелюдия през Стреза – курорт, разположен на Лаго Маджоре. най-популярният сред островите в езерото, на който се намира известния бароков дворец Палацо Боромео (XVII в.), обграден от уникално красиви терасирани градини и до Изола Мадре,известна с ренесансовата си вила и ботаническа градина. 
 Задължителна отбивка в Лозана - столицата на Олимпийските игри и на кантона Во 
Монтрьо е спирка за разходка из перлата на Швейцарската Ривиера, разположена амфитеатрално над бреговете на Леманското езеро. А от там през  Теш, откъдето само със зъбчата железница може да се придвижите до курорта Цермат, традиционно швейцарско селище от дървени къщички с малки прозорчета, отразяващи красотите на най – известния връх в Алпите - Матерхорн (4478 м). Оттам по желание можете да се изкачите с лифт до Малкия Матерхорн (3883 м). Това е възможност за едно незабравимо пътешествие до един от покривите на Европа.
Ще имате уникалната възможност за незабравимо железопътно изживяване по маршрут, преминаващ през някои от най-красивите места в Европа. Така нареченият Глетчер експрес е бавно движещ се влак, който за около 8 часа прекосява югоизточните Швейцарски Алпи по линия с 291 моста и 91 тунела.  
Няма да се пропусне Сен Мориц – най - старият и шикозен зимен курорт, който се радва на световна известност и е предпочитан от не малко филмови звезди и кралски особи.
Особено внимание ще отделим на града на замъците, а именно Белиндзона –столица на областта Тичино. 
И на последно място, но не по важност и живопис - Сирмионе, един прекрасен град–курорт, живописно разположен на тесен полуостров в южната част на емблематичното езеро Лаго ди Гарда – най-голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи.

На всичко това и още много изненади може да се насладите само с една резервация!!
 


Архив Блог
Календар
Блог
Да стягаме куфарите!
17 Април 2021 г.
Трите пирамиди в Гиза

Трите пирамиди в Гиза са най-старото от Седемте чудеса на древния свят и единственото оцеляло до днес. Поклон пред една минала епоха! „Хоризонтът на Хеопс (най-голямата пирамида), „Хефрен е велик“ и „Микерин е божествен“...

20 Март 2021 г.
Малдивите - огърлица от бляскави бисери! Място за незабравима ваканция през цялата година! Програми с редовни и чартърни полети през 2021!

Единственият начин да се опише тази група от разкошни тропически, отдалечени и плуващи в Индийския океан острови, всеки с коралови рифове и плитки тюркоазени лагуни, е да я наречем „земен рай“. Плажовете, обкръжаващи всеки остров, са покрит...

Новини
03 Февруари 2021 г.
Договорена отстъпка за всички клиенти записани по програми на Мондел Травел в лаборатории "Рамус" - намаление 20% от стандартната цена за PCR тест!

Уважаеми клиенти, Бихме желали да ви информираме, че считано от 03.02.2021 г.  сме договорили преференциални цени за PCR тест в лаборатории "Рамус" за всички клиенти записани по наши програми! Имаме възможност да издадем талон за&...

03 Ноември 2020 г.
Елате с нас на разходка из долината на река Рейн или поемете по Романтичния път на Бавария!

Здравейте приятели,  Каним ви на романтична разходка из долината на река Рейн! Многобройни замъци и крепости разказват истории за средновековни рицари, омагьосващи с красотата си нимфи и древни руини, превърнати в резиденции. Впечатляващите Бавар...

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“
  Бенефициент: ТА МОНДЕЛ ТРАВЕЛ ООД
  Обща стойност: 10 000 лв., от които 8 500 лв. европейско и 1 500 лв. национално съфинансиране.
  Начало: 30.09.2020 г. Край: 30.12.2020 г.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.092 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“
  Бенефициент: „ТА МОНДЕЛ ТРАВЕЛ“ ООД
  Обща стойност: 63 817.27 лв., от които 54 244.68 лв. европейско и 9 572.59 лв. национално съфинансиране.
  Начало: 21.12.2020 г. Край: 21.03.2021 г.
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах