Вашата оценка 5.00 от 2 гласа

Най-високата железопътна гара в Европа ви очаква!!!

15 Юни 2021 г.


Най-високата железопътна гара в Европа ви очаква!!!
 Здравейте, приятели!
Програмата е на нашия сайт
www.mondel-travel.com! Запознайте се и помечтайте! На всичко това и още много изненади може да се насладите само с една резервация!

ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – неотразимите езерни очи на Алпите, пътуване с Глетчер експрес! 
Най- високата железопътна гара в Европа !!!
 
Ако познаваш планината, със сигурност знаеш защо е хубаво да я посещаваш. Ако си авантюрист и обичаш да комбинираш пътешествията си, с цел  да се запознаваш с разнообразни култури, архитектура и невероятни планински изживявания, имаме невероятно предложение за теб!
Това е комбинираната екскурзия ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ, с която ще можеш да преживееш приказната разходка и с Глетчер експрес!
Швейцария е малка вътрешноконтинентална страна с планински релеф. Алпийският релеф е изразен от високи остри върхове, вечни снегове и ледници, живописни долини, бистри ледникови езера, тучни пасища и гъсти гори.
Релефът на Италия също е предимно планински, по северната граница са разположени части от Алпите с най-висок връх Монблан. Страната  има вулкани, големи реки, няколко големи и множество малки езера с ледников произход, като Лаго ди Комо, Лаго Маджоре, Лаго ди Гарда, както и запазени в по-високите части ледници.
Швейцария е оригинална комбинация на френска, немска и италианска култура. Тази пъстроцветност позволява голяма гама от интересни преживявания.
Най-големите културни събития в Швейцария се провеждат през лятото, но не в големите градове,  а в множество по-малки градове. Музикални фестивали, летни концерти, джаз фестивали.
В Монтрьо през пролетта се раздават и наградите „златна роза” за европейски телевизионни продукции, а новите филми се представят през лятото на международния филмов фестивал в Локарно. Освен тези модерни народни празници, има и много традиционни, при които различни култури се преливат една в друга, независимо дали става въпрос за обичаи или за алтернативна култура. Фолклорното изкуство  е най-добре изразено в танците, музиката и дърводелството. Традиционен за страната музикален инструмент е алпийският рог или алпхорн.А стереотипното за Швейцария йоделно пеене е ограничено само до няколко региона.
Освен с култура Швейцария е известна с банките, шоколада, сиренето си, джобните ножчета, и разбира се швейцарските часовници.
Ако си изживявал поне едно от тези незабравими места или си пропускал, по някаква причина тази пълна благина досега, ето няколко причини да промениш това, ще загатнем малка част от едно невероятно приключение:
Град Торино е столицата на областта Пиемонт, изящен бароков град, построен от Савойската династия, чието великолепие често се сравнява с това на Париж. В него ще се насладите на Площад Карло – представителното лице на града с църквите Сан Карло и Санта Кристина, площад Кастело, историческия център на Торино, приютил пищния дворец Мадама и музея на древното изкуство, Kралския дворец и Катедралата. 
Прелюдия през Стреза – курорт, разположен на Лаго Маджоре. най-популярният сред островите в езерото, на който се намира известния бароков дворец Палацо Боромео (XVII в.), обграден от уникално красиви терасирани градини и до Изола Мадре,известна с ренесансовата си вила и ботаническа градина. 
 Задължителна отбивка в Лозана - столицата на Олимпийските игри и на кантона Во 
Монтрьо е спирка за разходка из перлата на Швейцарската Ривиера, разположена амфитеатрално над бреговете на Леманското езеро. А от там през  Теш, откъдето само със зъбчата железница може да се придвижите до курорта Цермат, традиционно швейцарско селище от дървени къщички с малки прозорчета, отразяващи красотите на най – известния връх в Алпите - Матерхорн (4478 м). Оттам по желание можете да се изкачите с лифт до Малкия Матерхорн (3883 м). Това е възможност за едно незабравимо пътешествие до един от покривите на Европа.
Ще имате уникалната възможност за незабравимо железопътно изживяване по маршрут, преминаващ през някои от най-красивите места в Европа. Така нареченият Глетчер експрес е бавно движещ се влак, който за около 8 часа прекосява югоизточните Швейцарски Алпи по линия с 291 моста и 91 тунела.  
Няма да се пропусне Сен Мориц – най - старият и шикозен зимен курорт, който се радва на световна известност и е предпочитан от не малко филмови звезди и кралски особи.
Особено внимание ще отделим на града на замъците, а именно Белиндзона –столица на областта Тичино. 
И на последно място, но не по важност и живопис - Сирмионе, един прекрасен град–курорт, живописно разположен на тесен полуостров в южната част на емблематичното езеро Лаго ди Гарда – най-голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи.


 


Архив Блог
Календар
Блог
Да стягаме куфарите!
20 Ноември 2022 г.
Нощувка в кервансарай - невероятно преживяване по програма „Иран - сърцето на Средна Азия, наследник на древна Персия, пътешествие из земята на арийците"!

Кервансарай е крайпътен хан, такива е имало по търговските пътища свързващи изтока и запада. Най-известният път е т.н. Път на коприната, по който са се движели керваните от Пекин до Константинопол, пренасяйки коприна, кожи, памук и всичко друго. К...

28 Октомври 2022 г.
НОВА ГОДИНА 2023 В ЛИВАН!

  Република Ливан, или „последната християнска запетайка в ислямския свят“, е една от входните врати на Ориента.   Местна кухня – съчетание на пикантни арабски подправки и средиземноморски вкусове Лив...

07 Август 2022 г.
ДОЛОМИТИТЕ – мистерията, обект на ЮНЕСКО! Потвърдено пътуване с автобус, 04.09.2022 г.

ДОЛОМИТИТЕ – мистерията, обект на ЮНЕСКО! Доломитите са бледи през деня, огненочервени при залез, след това лилави при залез, преди да изчезнат в нощта. Някои от най-великите поети на всички времена са потопили перата си в цветовете на Доломи...

Новини
07 Август 2022 г.
ДОЛОМИТИТЕ – мистерията, обект на ЮНЕСКО! Потвърдено пътуване! Тръгваме на 04.09.2022 г.

ДОЛОМИТИТЕ – мистерията, обект на ЮНЕСКО! Доломитите са бледи през деня, огненочервени при залез, след това лилави при залез, преди да изчезнат в нощта. Някои от най-великите поети на всички времена са потопили перата си в цветовете на Доломитит...

25 Март 2022 г.
CIAO, BELLA ITALIA! Облекчаване на мерките при посещение на Италия от 01.04.2022 г.

Още една страна облекчава мерките! Дългоочаквана новина при посещението на Италия от 01.04.2022 г.!  От 01.04.2022 г. отпада изискването за задължителен сертификат за ваксинация, както при влизане в страната, така и за посещението на рестора...

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах