Вашата оценка

ИТАЛИЯ – Тосканските красавици и Чинкуе Тере! Флоренция – цветето на Ренесанса, ослепителната Сиена, тайнствената Пиза и Чинкуе Тере – петте градчета на любовта....

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Италия




ТОСКАНА в изкуството и архитектурата тя е абсолютен господар. Освен на великите Микеланджело и Леонардо да Винчи областта е била дом и на много други художници, включително Джото, който въвежда хуманизма в рисуването на фигури, и Донатело, който претворил перспективата в склуптурата. Тосканците са дали на Европа първата обществена библиотека, основават първите банки и поръчват първата опера. Величествените съкровища съперничат със несравнимо романтичните пейзажи. Лозята, между застиналите в безвремие по билата на хълмовете градове, осигуряват богати червени вина. Регионът се гордее и с два от най – забележителните италиански градове – ренесансовата Флоренция и готическата, изградена от тухли, Сиена, както и с редица красиви селища, изпълнени с крепости и фрески....


Програма
1 ден София – Болоня – Монтекатини Терме
Полет на WIZZ AIR от аерогара София в 14.15 ч. за Болоня. Кацане в 15.10 ч. СЛЪНЧЕВА ТОСКАНА ви приветства с „Добре дошли“! Трансфер /включен в пакетната цена/ и продължаване за Монтекатини Терме, известен курорт с лечебните си термални води. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
2 ден Монтекатини Терме - Флоренция - Монтекатини Терме
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Флоренция. Придвижването до града ще бъде организирано с влак /билетите са включени в пакетната цена на екскурзията/. Предстои целодневна разходка с екскурзоводско обслужване на български език в най - пленителния ренесансов град на Италия. През XV в. по време на управлението на фамилията Медичи, Флоренция се превръща в един от най - големите и най - богати градове в Европа. Архитектурното и историческото наследство от този период са причина Старият град да бъде вписан в листата на Юнеско. Днес най - голям интерес за посетителите на града на Данте, са Катедралата Санта Мария дел Фиоре с купола, проектиран от Брунелески и камбанария, която е дело на самия Джото, Пиаца дела Сеньория със сградите на Палацо Векио и прочутата галерия Уфици, най - старият мост над р. Арно и Палацо Пити. По желание посещение на Галерия Уфици. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден Монтекатини Терме - Пиза - Сиена - Монтекатини Терме
Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до Пиза и Сиена с екскурзовод на български език. Отпътуване за Пиза – един от важните средновековни центрове, отличаващ се с търговски интереси в цялото Средиземноморие. Експанзията на града налага оформянето на няколко архитектурни шедьоври - площадът на Чудесата с комплекса от известната наклонена кула, Катедралата, Баптистерията и Кампосанто. Продължаване за Сиена – градът с красивите готически дворци, тесни криволичещи каменни улици и гордо минало, известен с червения цвят на тухлените си къщи, които правят Сиена един от най – посещаваните градове в Италия. Градът се свързва с провеждането на така нареченото Палио – най – оспорваното конно съзстезание, в което участиниците не се съзтезават за пари, а за честта на своята общност. Контрадите представляват кварталите на града, които имат знамена, задължително уникални, разпознаваеми и шарени. Една палитра от цветове и емоции. Може би и заради това Данте в своето произведение „Божествена комедия“ описва начина на живот на едни от най – известните фамилии в града. За да може да ни въвлече в тази колоритна приказка без край... Разходка из средновековната неповторима атмосфера на този магически град, която пренася посетителя в XII и XIII в. Интерес представляват Базиликата Сан Доменико, средновековната градска чешма Фонтебранда от 1050 г., Дуомо – причина за стара вражда между Флоренция и Сиена в надпреварата кой град има по – голяма и по – красива Катедрала, следва площад Кампо със Палацо Публико. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден Монтекатини Терме – Ла Специя – Чинкуе Тере – Монтекатини Терме
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до уникалния Национален парк Чинкуе Тере (UNESCO). По време на тази комбинирана екскурзия с влак и корабче (в зависимост от метереологичните условия), средновековни приказни селца ще ви омагьосат със своята красота и старинен чар. Китните къщи в пастелени цветове, незабравимите пейзажи, кристално чистата вода и усещането за безвремие, което цари на бреговете на Лигурия ще ви пленят и ще оставят незабравими спомени. По време на тура, корабче ще превози групата на юг от Чинкуе Терре към китното градче Портовенере, където ще се посети църквата Свети Петър. Моля да имате предвид, че според последните рестрикции - абсолютно е забранено носенето на джапанки, обувки на токчета и сандали, както и други неподходящи планински обувки, тъй като глобите са твърде високи, достигащи до над 2000 евро. Връщане в хотела в Монтекатини Терме. Вечеря. Нощувка.
5 ден Монтекатини Терме – Болоня - София
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Болоня. При възможност спирка на търговски център за последни покупки преди заминаване. Пристигане в Болоня и разходка из красивия център на Болоня, оформен от Площад Маджоре с базиликата Сан Петроний, посветена на светеца – покровител на града, площад Нептун и фонтана Нептун. Фотопауза на фона на „Целуващите се” кули. Трансфер до летището /включен в пакетната цена/ за полет на WIZZ AIR за София в 20.55 ч. Кацане на летище София в 23.45 ч.



Цената включва:
  • самолетен билет София – Болоня – София на авиокомпания WIZZ AIR, летищни такси, 1 брой безплатен ръчен багаж с размери 40х20х25 см, поставен под седалката, трансфер летище-хотел-летище, 4 нощувки със закуски в хотел 3*** в Монтекатини Терме, 4 вечери, туристическа програма: пешеходна обиколка на Болоня, медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR, водач от агенцията по време на цялото пътуване.
  • Забележка: настаняването по седалки в самолета се осъщестява на произволен принцип и туристическата агенция не гарантира места едно до друго. Информация за името на хотела се предоставя на Пътуващия след направено авансово плащане.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти ,PCR тест при излизане или влизане в България и Италия в зависимост от актуалните изисквания към момента на пътуване.
Други:
Доплащане за: единична стая – 150 лв.
градска такса в хотела (заплаща се директно на рецепция) – 2.00-4.00 EUR на турист на ден
медицинска застраховка за туристи над 70 г. – 6.00 лв. /заплаща се с основния пакет
багаж в една посока до 10 кг – 45 лв. + 49 лв. на връщане или общо 94 лв., до 20 кг - 63 лв. + 67 лв. на връщане или общо 130 лв. /цената ще бъде препотвърдена при добавяне на искания размер багаж/.
Допълнителни екскурзии /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет, има възможност за плащане и на място, но увеличението на цените е с 20%/: еднодневна екскурзия до Флоренция – 40 EUR при мин. 10 туристи, за деца до 12 г. – 20 EUR. Цената включва билети за влак, екскурзоводско обсулжване на български език, безжична аудио система по време на обиколката, входните музейни такси се заплащат отделно и на място
еднодневна екскурзия до Пиза и Сиена – 45 EUR при мин. 10 туристи, за деца до 12 г. – 20 EUR. Цената включва транспорт с автобус/минибус, екскурзоводско обсулжване на български език, безжична аудио система по време на обиколката, входните музейни такси се заплащат отделно и на място
еднодневна екскурзия до Чинкуе Тере – 45 EUR при мин. 10 туристи, за деца до 12 г. – 20 EUR. Цената включва билети за влак, корабче, екскурзоводско обслужване на български език, безжична аудио система по време на обиколките.
Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни на допълнително легло – 70 лв.
Забележка: настаняването по седалки в самолета се осъщестява на произволен принцип и туристическата агенция не гарантира места едно до друго. Информация за името на хотела се предоставя на Пътуващия след направено авансово плащане.
За информация предоставяме следните такси за музеи: Флоренция - църквата Санта Кроче във Флоренция – 8.00 EUR, двореца Пити – 10.00 EUR, галерия Уфици – 12.00 E Пиза – Катедралата – 2 EUR, Баптистерията – 5.00 EUR, Наклонената кула – 18.00 EUR, Сиена - Катедралата – 8.00 EUR, Палацо Комунале – изкачване на кулата – 10.00 EUR.
Мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Италия. Екскурзията не е подходяща за туристи с намалена и ограничена подвижност, поради пешеходните обиколки на предвидените обекти и градове по маршрута.
Използвани транспортни средства по програмата: самолет,автобус
Начин на плащане: депозит – 100 лв., доплащане – до 50 дни преди отпътуване.
Забележка: Пътуващите, които имат издаден ваучер за анулирано пътуване поради разпространението на Ковид19, сключват договор с 0 лв. /нула лв./ депозит, като използват частично или на 100% стойността му при окончателното плащане.
Застраховка „Отмяна на пътуване“/препоръчително/: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11814


Може да разгледате и други предложения за Италия
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
Маршрут: София - Париж - Мон Сен Мишел – Сен Мало – Рен - Нант - Тур - замъците по Лоара - Лион - Торино - Милано - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2355.00 лв.
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
Маршрут: София – Кран - Ватенс - Инсбрук - Мюнхен - Щутгарт - Хайделберг - Шварцвалд - Гутах - Фрайбург - Колмар - Европа парк - Вадуц - Верона - Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1670.00 лв.
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски 
Алпи
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски Алпи
Маршрут: София – Постойна/Кран - Сирмионе - Бардолино - Зеефелд – Инсбрук – Ватенс – Гармиш Партенкирхен - Болцано – Мерано – Кортина д’Ампецо - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1270.00 лв.
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други 
подобни планини няма никъде другаде
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други подобни планини няма никъде другаде
Маршрут: София – Постойна - Мадона ди Кампильо - Тренто – Мерано – Малга Чиапела - Мармолада – Пунта Рока – Каназей – Предацо – Байта Гардоне - Драконово яйце - Моена - Триест – Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1390.00 лв.
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и 
ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска 
прецизност и италианска елегантност
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска прецизност и италианска елегантност
Маршрут: София – Торино – Арбелвил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Етюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Екск ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано - Сирмионе - Загреб – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1445.00 лв.
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - 
комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко 
слънце над ледниковото море на Монблан!
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко слънце над ледниковото море на Монблан!
Маршрут: София – Бергамо - Торино – Албервил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Егюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Ескс ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано – Бергамо - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1570.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах