Вашата оценка

Екскурзия до Италия и Франция с Корсика и Сардиния - автобусна

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Италия




автобусна екскурзия + ферибот

Имаме жена за комбинация!


Програма
1 ден София
Отпътуване от София в 06.30 ч. от пл. Ал. Невски. Транзитно пътуване по маршрут Калотина – Ниш - Белград – Загреб – Любляна. Пристигане вечерта и настаняване в хотела в Словения. Нощувка.
2 ден Падуа - Ливорно
Закуска. Отпътуване за областта Венето и един от нейните градове – Падуа. Туристическа програма – Базиликата дел Сан Антонио, бронзовата статуя Гатамелата, творба на Донатело. Пристигане вечерта в Ливорно. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Ливорно – ферибот - Бастия
Ранна закуска в 06.15 ч. Отпътуване с ферибот в 08.00 ч. за острова на красотата – Корсика. Акостиране и начало на туристическата програма в Бастия – бароков град и курорт, чието име произлиза от Бастилия, крепост, доминираща над града, основана от генуезците. Посещение на църквата Санта Мария (отвън), старото пристанище, Губернаторския дворец (отвън). Настаняване в хотел в района. Нощувка.
4 ден Калви - Аячо - Проприано
Закуска. Отпътуване за Калви - най – известната туристическа атракция на остров Корсика. Градът дълги години е бил важно генуезко пристанище и до ден днешен остава една от най - значимите атракции на остров Корсика. Освен красивите гледки, интерес за посетителя представляват цитаделата, църквата Св. Йоан Кръстител, църквата Санта Мария Маджоре и още много прекрасни готически, ренесансови и барокови сгради, скътани из тесните улучки на градчето. Следваща спирка в Аячо – елегантен и слънчев град, разположен на един от най- красивите заливи в света, известен като родното място на Бонапарт. Къщата, в която Наполеон Бонапарт е роден през 1769 г. е запазена. Връзката му с града може да се види навсякъде – тя е подчертана както от имената на улиците, така и от множеството статуи. Продължаване за курортното селище Проприано. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
5 ден Проприано – Порто Векио - Бонифачо - Санта Тереза Галура – Олбия
Закуска. Отпътуване към Порто Векио за спирка за разходка в 3-тия по големина град на Корсика, където ще откриете уникална комбинация от непокътнати плажове по южното крайбрежие на Корсика и спиращи дъха планински пейзажи. Градът се гордее с историческия Стар град, оживен от чаровни кафенета, уютни ресторанти, дизайнерски бутици, хотели и красиво яхтено пристанище във величествения му залив. Порто Векио е един от най - скъпите курорти на Франция заедно с Кан и Довил, не само с едни от най - красивите плажове, разположени тук, но и с романтичната атмосфера и спокойствие. Следва Бонифачо - звездата в атракцията на Корсика, която привлича посетители от всички краища не само на острова, но и извън него, за да се възхитят на средновековните къщи, несигурно кацнали на ръба на варовиковите скали. Градът е разделен на две: Стар и Горен град, разположен на нос с изглед към Средиземно море. Старият град с лабиринта си от тесни улички и исторически сгради, е едно очарователно място за разходка, където също можете и да се насладите на вкусната храна. В 20.00 ч. - отпътуване с ферибот от пристанище Бонифачо за остров Сардиния. Акостиране на Санта Тереза Галура. Продължаване за Олбия, един от провинциалните центрове на остров Сардиния. Градът е отправна точка към перлените плажове на Коста Смералда. Това, както и историческото минало на града, го превръщат в предпочитана дестинация за много туристи. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Олбия - Сасари – Алгеро - Олбия
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Сасари и Алгеро. Отпътуване за Сасари – вторият най - голям град на остров Сардиния, разположен върху плато, наклонено към залива Aсинарa, заобиколено от планински район и от обширни равнини, с дълга бреговата ивица и красиви плажове. Най - важните монументални сгради са: Църквата Св. Никола, Дворецът на Дожите, сградата на Парламента, Площад Италия и фонтана Розело. Продължаване за Алгеро, този някогашен арагонски и каталонски риболовен пристан, е най-красивият град на Сардиния. Поради силното каталонско влияние, е наричан „Малката Барселона”, въпреки че сравнението не е съвсем подходящо. Градът е построен върху скалиста стъпаловидна местност над морето, където цветя и палмови дървета растат в изобилие. Бившите обитатели, арагонците (а по-късно и каталонците) са построили укрепления и кули, които днес характеризират Стария град или Città Vecchia. Свободно време за разходка по тесните улички с останки от древни дворци и църкви. Много от жителите на Стария град все още говорят каталонски, вместо италиански. Голямата атракция на района не е в Алгеро сам по себе си, а в намиращата се в околностите Пещера на Нептун - една от най - големите природни атракции на Сардиния, грандиозна, осеяна с малки езера, гора от сталактити и образувания под формата на „тръби на орган”. До нея можете да стигнете с корабче от Алгеро. Круизът и разглеждането на пещерата ще ви отнеме около 2 часа. Връщане в хотела в Олбия. Нощувка.
7 ден Коста Смералда - Палау - Порто Черво – Порто Ротондо - Голфо Аранчи - Ливорно
Закуска. Отпътуване за Коста Смералда. Първа спирка в Палау за фотопауза към Националния парк - остров Мадалена. Разходка по крайбрежието и спирка в главния град Порто Черво. Свободно време за плаж и по желание разходка с туристическо влакче, за да се видят вилите на известни артисти и политици. Продължаване за Порто Ротондо – луксозно крайбрежно селище в залива на портокалите, разположено само на няколко километра от Олбия. Името си градчето дължи на почти кръглия залив, на който е разположено. Неговите китни улички, красиви къщи, веченозелена средиземноморска растителност и приказни плажове го превръщат в притегателна точка за много туристи още през 60 г. на XX в. Вечерта отпътуване с ферибот от пристанището на Голфо Аранчи за Ливорно. Нощувка на ферибота в каюта за 4-ма.
8 ден Ливорно – Пистоя – Болоня
Акостиране на пристанището на Ливорно и отпътуване за слънчева Тоскана. Пристигане в Пистоя - древен римски град в полите на Апенините. Туристическа програма - готическият Баптистерий, Капелата от XIV в., Kатедралата Сан Дзено и църквата Сан Андреа. Продължаване за Болоня. Разходка из красивия център, оформен от Площад Маджоре с базиликата Сан Петроний, посветена на светеца – покровител на града, площад Нептун и фонтана Нептун. Фотопауза на фона на „Целуващите се” кули. Отпътуване за Словения. Настаняване вечерта в хотел. Нощувка.
9 ден София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София след 23.00 ч.



Цената включва:
  • транспорт с автобус, 7 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 2 – в Словения, 1 – в Ливорно, на остров Корсика: 1 – в района на Бастия, 1 – в района на Проприано, на остров Сардиния:2 – в Олбия, 1 нощувка в каюта за 4-ма на ферибота Голфо Аранчи – Ливорно, фериботни билети Ливорно – Бастия, фериботни билети Бонифачо - Санта Тереза, туристическа програма: посещение на Падуа, Бастия, Калви, Аячо, Бонифачо, разходка в Порто Векио, Коста Смералда с Палау, Порто Черво и Порто Ротондо, водач от агенцията.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, градска такса в хотелите – от 1.50 ЕUR-2.50 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията в хотелите/, PCR тест в зависимост от актуалните изисквания към момента на пътуване.
Други:
Доплащане за: медицинска застраховка с премия 10 000 EUR и Ковид покритие – 10 лв., над 65 г. – 20 лв., над 75 г. – 40 лв. /заплаща се с основния пакет/
единична стая за хотелското настаняване – 285 лв. /заплаща се с основния пакет/
за недостигнат минимален брой туристи от 25 /общо за автобусен и самолетен вариант/ и при не по-малко от 20 туристи – 95 лв. /заплаща се с основния пакет/
за настаняване на ферибота Голфо Аранчи – Ливорно в каюта за 2-ма: 90 лв. на турист.
Допълнителни мероприятия: еднодневна екскурзия до Алгеро и Сасари – 35 EUR при мин. 20 туристи. Изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет. Цената включва транспорт, придружаващ водач, входните такси и круиза до пещерата се заплащат отделно и на място/.
За информация предоставяме следните музейни такси: Остров Корсика - Аячо – Къщата на Наполеон Бонапарт – 7.00 EUR за група до 10 туристи, 5.00 EUR – над 10 туристи, раб. време от 10.30 до 12.30 ч. и от 13.15 до 17.00 ч., Остров Сардиния - Алгеро - Пещерата на Нептун – 15.00 EUR (включва екскурзовод), деца 5-10 г. - 7.00 EUR, за групи от мин. 25 тур. – 9.00 EUR, круиз до пещерата – 16.00 EUR, Аквариум – 12.00 EUR, Порто Черво – обиколка с туристическо влакче – 8.00 EUR (~ 35 мин.), Болоня – Базилика Сан Петроний – вход свободен, такса за снимка – 2.00 EUR, вход за панорамната тераса - 3.00 EUR.
Забележка: Цените са на турист в едната посока при условие, че всичките легла в каютата са заети. Изисква се предварителна резервация при записването, която подлежи на допълнително препотвърждение и се заплаща с основния пакет/.
Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни на допълнително легло – 150 лв.
дете до 12 год. с един възрастен в двойна стая – 100 лв.
3- ти възрастен на допълнително легло – 70 лв.
Мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой: 20 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. Екскурзията не е подходяща за туристи с намалена и ограничена подвижност, поради пешеходните обиколки на предвидените обекти и градове по маршрута.
Начин на плащане: депозит – 50 лв., доплащане – до 50 дни преди отпътуване.
Записване без риск и с минимален депозит! Пътуването може да се анулира без неустойка до 50 дни преди датата на отпътуване!
Забележка: Пътуващите, които имат издаден ваучер за анулирано пътуване поради разпространението на Ковид19, сключват договор с 0 лв. /нула лв./ депозит, като използват частично или на 100% стойността му при окончателното плащане.
За информация предоставяме следните музейни такси: Остров Корсика - Аячо – Къщата на Наполеон Бонапарт – 7.00 EUR за група до 10 туристи, 5.00 EUR – над 10 туристи, раб. време от 10.30 до 12.30 ч. и от 13.15 до 17.00 ч., Остров Сардиния - Алгеро - Пещерата на Нептун – 15.00 EUR (включва екскурзовод), деца 5-10 г. - 7.00 EUR, за групи от мин. 25 тур. – 9.00 EUR, круиз до пещерата – 16.00 EUR, Аквариум – 12.00 EUR, Порто Черво – обиколка с туристическо влакче – 8.00 EUR (~ 35 мин.), Болоня – Базилика Сан Петроний – вход свободен, такса за снимка – 2.00 EUR, вход за панорамната тераса - 3.00 EUR.
Използвани транспортни средства по програмата: • автобус • ферибот
Застраховка „Отмяна от пътуване“/препоръчителна/: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката „Отмяна на пътуване“ има Ковид покритие.


Оферта № Е11855


Може да разгледате и други предложения за Италия
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
Маршрут: София - Париж - Мон Сен Мишел – Сен Мало – Рен - Нант - Тур - замъците по Лоара - Лион - Торино - Милано - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2355.00 лв.
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
Маршрут: София – Кран - Ватенс - Инсбрук - Мюнхен - Щутгарт - Хайделберг - Шварцвалд - Гутах - Фрайбург - Колмар - Европа парк - Вадуц - Верона - Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1670.00 лв.
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски 
Алпи
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски Алпи
Маршрут: София – Постойна/Кран - Сирмионе - Бардолино - Зеефелд – Инсбрук – Ватенс – Гармиш Партенкирхен - Болцано – Мерано – Кортина д’Ампецо - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1270.00 лв.
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други 
подобни планини няма никъде другаде
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други подобни планини няма никъде другаде
Маршрут: София – Постойна - Мадона ди Кампильо - Тренто – Мерано – Малга Чиапела - Мармолада – Пунта Рока – Каназей – Предацо – Байта Гардоне - Драконово яйце - Моена - Триест – Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1390.00 лв.
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и 
ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска 
прецизност и италианска елегантност
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска прецизност и италианска елегантност
Маршрут: София – Торино – Арбелвил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Етюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Екск ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано - Сирмионе - Загреб – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1445.00 лв.
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - 
комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко 
слънце над ледниковото море на Монблан!
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко слънце над ледниковото море на Монблан!
Маршрут: София – Бергамо - Торино – Албервил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Егюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Ескс ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано – Бергамо - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1570.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах