Вашата оценка

Нова година 2022 в Грузия със самолет. Новогодишна екскурзия до Грузия за 2022.

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Грузия




Прикачен файл: 11974GRUZIYa - Nova godina 2022 (2).docx

Програма
1 ден София - Истанбул - Тбилиси
Среща на летище София, Терминал 2 и в 09.50 ч. полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 12.10 ч. и продължаване с полет за Тбилиси в 13.50 ч. Кацане в Тбилиси в 17.10 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел. По желание и срещу допълнително заплащане вечеря в хотела. Нощувка.
2 ден Тбилиси - Мцхета - Гори - Уплисцихе - Тбилиси
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Мцхета, Гори и Уплицихе. Отпътуване за старата столица Мцхета (UNESCO) - един от най-древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Най-важният обект в града е Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най-важния религиозен обект в страната. Посещението на древната столица включва и разглеждане на манастира Самтавро, в който е положено тялото на първият грузински владетел приел християнството за държавна религия цар Мириан III. Следва посещение на един от най-древните храмове в страната – манастира Джвари. Разположен на висок хълм, манастирът предлага незабравима гледка към Мцхета и мястото на което р. Арагви се влива в р. Мтквари. Продължаване за Гори и посещение на къщата-музей на Йосиф Висарионович Сталин. Програмата продължава със спирка за разглеждане на пещерния град Уплисцихе, един от най-ранните градове, създадени на територията на страната. Преди налагането на християнството в страната, пещерите често са използвани за извършването на езически ритуали. След пещерния град, връщане към Тбилиси. По желание и срещу допълнително заплащане вечеря в местен ресторант с включен трансфер. Нощувка.
3 ден Тбилиси - серните бани
Закуска. Начало на обиколка на Тбилиси. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес той е важен политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари и минаване през района на прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава минавайки през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии до модерния символ на Грузинската столица – Моста на Мира. Ще бъде посетена и катедралата Самеба. Обиколката ще завърши с преминаване покрай Площада на свободата и по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Парламента. Следобед е предвидено и посещение на серните бани (срещу допълнително заплащане), където групата ще може да се отпусне след обиколката на града и да се подготви за новогодишната нощ. НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотела (срещу допълнително заплащане). Нощувка. ЧЕСТИТА НОВА 2022 ГОДИНА!
4 ден Тбилиси
Късна закуска. Свободно време в Тбилиси, предвидено за почивка или самостоятелна разходка и по-задълбочено опознаване на привлекателната грузинска столица. Развлеченията, които Тбилиси предлага са разнообразни и подходящи за всеки клиент. Част от тях са разходка из китните улички на стария град, където туристите биват привлечени и запленени от множеството магазинчета, предлагащи сувенири и традиционни грузински изделия, ресторанти с невъобразими гастрономически наслади и красиви гледки, буквални изскачащи иззад всеки ъгъл. Интерес представляват и увеселителния парк Мтатсминда, както и ботаническата градина и зоопарка на града. Нощувка.
5 ден Тбилиси - Сигнаги - Бодбе - Кварели - Тбилиси
Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане екскурзия до Сигнаги, Бодбе и Кварели с дегустация на вино. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино, правят престоя наистина незабравимо преживяване. Следваща спирка е женският манастир Бодбе, създаден от покровителката на Грузия св. Нино. Последна спирка за деня е посещението на винарна в Кварели, където се пазят, вкопани в галерия в Кавказ превъзходни вина, от които групата ще дегустира две от тях. Връщане в Тбилиси. По желание и срещу допълнително заплащане вечеря в местен ресторант с включен трансфер. Нощувка.
6 ден Тбилиси - Истанбул - София
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул в 12.00 ч. Кацане в 13.25 ч. Следващ полет за София в 14.55 ч. Кацане на аерогара София в 15.10 ч.



Цената включва:
  • самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES с включени летищни такси 190 EUR към 14.05.21 г.
  • включен 1 бр. основен багаж до 32 кг и 1 брой ръчен до 8 кг с размери 55х40х23
  • 5 нощувки със закуски в хотел 4* в Тбилиси
  • всички трансфери по програмата с климатизиран автобус (минибус)
  • автобусна и пешеходна обиколка на Тбилиси
  • изкачване с лифт до крепостта Нарикала в Тбилиси
  • представител на Туроператора по време на пътуването
Цената не включва:
  • бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите
  • хранения, невключени в пакетната цена
Други:
Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 USD = 1.65 лв. При промяна на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Намаление за: трети възрастен – 29 лв.
Доплащане за: единична стая – 388 лв.
Допълнителни екскурзии и услуги /заплащат се с основния пакет/: вечеря в хотела /1-я ден/ – 43 лв.
вечеря в местен ресторант /2-ри ден/ – 72 лв.
вечеря в местен ресторант /5-ти ден/ – 72 лв.
посещение на серните бани за 1 час (кабина за 4-ма) – 96 лв.
екскурзия до Сигнаги, Бодбе и Кварели с дегустация на вина – 97 EUR/190 лв. при мин. 6 туристи
Новогодишна Гала вечеря в местен ресторант с програма и включен трансфер от/до хотела – ~100-120 EUR *не е задължителна. Точната цена, меню и ресторант ще бъдат уточнени в средата на м. декември
медицинска застраховка с покритие до 100 000 лв. за лица до 65 г.– 33.00 лв., над 66 г. – 85 лв.,
бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 24 EUR.
екскурзия до Мцхета, Гори и Уплисцихе – 49 EUR/96 лв. при мин. 6 туристи
Хотел, предвиден по програмата: хотел Citrus - 4* (http://www.hotelcitrus.ge/ge/) или подобен в Тбилиси.6
Парична единица на Грузия: лари (GEL), 1 лари =100 тетри, 1 USD = 3.30 GEL
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 16 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Начин на плащане: депозит – 250 лв., доплащане – до 55 дни преди отпътуване.
Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване.
Пътуването е без задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени;
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
Анулации и неустойки: до 96 дни преди заминаване - без неустойка
от 95 до 56 дни преди заминаване - 250 лв. неустойка
от 55 до 40 дни преди заминаване - 500 лв. неустойка
от 40 дни до датата на заминаване се удържа пълната стойност на пътуването
преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка - до 20 дни преди заминаване;
Анулации и възстанояване на суми: при анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията
при активация на полицата “Отмяна на пътуване”, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК “Мондиал Асистанс”.
при невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка, свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
Използвани транспортни средства по програмата: самолет • автобус
Застраховка „Отмяна на пътуване“ /препоръчителна/: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката „Отмяна на пътуване“ има Ковид покритие.


Оферта № Е11974


Може да разгледате и други предложения за Грузия
АЗЕРБАЙДЖАН - ГРУЗИЯ - АРМЕНИЯ - тур на великия Кавказ!
АЗЕРБАЙДЖАН - ГРУЗИЯ - АРМЕНИЯ - тур на великия Кавказ!
Маршрут: София – Истанбул – Баку – Сурахани - Шамахи – Исмаили Габала – Шеки – Гобустан – Баку - Тбилиси – Садахло – Дилижан – Севанавак – езерото Севан – Ереван - Гарни – Гегхард - Звартноц – Ечмиадзин – Гюмри - Бавра – Вардзия – Ахалцихе - Боржоми – Джвари - Мцхета – Тбилиси - Ананури – Гудаури – църквата Света Тройца /Казбеги/ – Гергети – Гвелети – Тбилиси - Истанбул - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 5470.00 лв.

ЕТИКЕТИ:
самолетни екскурзии 2021, самолетни екскурзии 2022, самолетни екскурзии, екскурзии със самолет, грузия, пътуване до грузия, екскурзия до грузия, пътешествия в грузия, посещение на грузия, пътуване до тбилиси, екскурзия до тбилиси, посещение на тбилиси, екскурзии до мцхета, посещение на мцхета, пътуване до мцхета, пътуване до уплисцихе, посещение на уплисцихе, централна азия, истанбул, икономически и индустриален център, безценни паметници на културата, паметници на културата, юнеско, unesco, древни градове, плащеницата на исус христос, манастира джвари, пещерния град уплисцихе, пещерен град, нова година, нова година 2022, екскурзии за нова година, екскурзии нова година 2022, екскурзии нова година със самолет, екскурзии нова година 2022 със самолет, самолетни екскурзии за нова година, сигнаги, бодбе, кварели, градът на любовта, женският манастир бодбе
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах