Вашата оценка

Екскурзия до Италия със самолет. Самолетна екскурзия до Сицилия, Италия

 Чувайки за Сицилия, сте на крачка от едно незабравима любов. Гледките, с които островът съблазнява, предизвикват вашето любопитство, за да го опознаете. Просто трябва да пристигнете и да се оставите в капана на неговия неустоим чар. Има толкова много Сицилии, колкото и толкова видове любови, или дори повече, така че можете да си измислите своята и да се присъедините към легиона на влюбените, които още от финикийските времена са копнели за морския бриз с аромат на сол и широки хоризонти на безкрайна красота. Това е най-непредсказуемия остров в Италия, който завладява с шумното гостоприемство на градовете си, с разкошното присъствие на дворците си, с нешлифования си естествен  чар и със своята екзотика - микс от средиземноморски аромати. Ако искате да се насладите на всичко в едно, това е вашата дестинация!

Освен това можете да посетите и остров Малта. Малта е островна държава, разположена на архипелаг в центъра на Средиземно море. Въпреки, че географски погледнато Малта е част от Африка, в културно - историческо отношение  тя винаги е била неразделна част от Европейския континент. Редица цивилизации са оставили своя отпечатък върху развитието на островната държава, но най-значимо е влиянието на Християнския орден на рицарите на Малтийския орден. По тяхно време островът се урбанизира и изникват прекрасните барокови сгради, които днес привличат хиляди  туристи.

Програма
1 ден София - Бари
Полет на авиокомпания RYAN AIR от София в 09.35 ч за Бари. Кацане в 09.55 ч. Трансфер до хотела. По възможност ранно настаняване, в другия случай след 14.00 ч. Свободно време за посещение на Катедралата на Бари, в която в гробница под олтара се намират мощите на Св. Николай. Нощувка.
2 ден Вила Сан Джовани - ферибот - Месина - Чефалу
Закуска. Присъединяване към групата, пътуваща по автобусната програма около 10.30 ч. Отпътуване за областта Калабрия за фериботната връзка Вила Сан Джовани - Месина(Сицилия). Пристигане в Месина. Кратка спирка в този живописен град, разположен терасовидно на бреговете на Месинския пролив. Градът води началото си от епохата на гръцката колонизация, когато е създаден като колония на име Занкле. Днес спомен за богатата история на града са Катедралата, тевтонската църква Дева Мария, фонтанът на Орион, фонтанът на Нептун, както и живописната ботаническа градина. Отпътуване за Чефалу. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Чефалу - Палермо - Монреале
Закуска. Посещение на най-красивата арабо-норманска катедрала от XII в., в която са се запазили най-старите мозайки в Сицилия. Отпътуване за Палермо - столицата на Сицилия, разположена в т.нар. долина Златна Раковина (Conca d’Oro). Пристигане и начало на туристическата обиколка: Катедралата с гробниците на норманските крале, Палатинската Капела в Двореца на Норманите, църквата Сан Джовани на отшелниците, Площад Белини, Площад Претория, църквата Ла Марторана (XII в). Продължаване за Монреале („Кралският връх”)- едно от археологическите чудеса на Средновековието. Посещение на Катедралата - едно от най-великите сътворения на християнското изкуство с великолепно запазени мозайки (XII в. и XIII в).Връщане в Палермо. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден Палермо - Агридженто
Закуска. Свободно време в Палермо. Отпътуване за Агридженто (UNESCO). Посещение на Долината на храмовете в Агридженто - Храмът на Юпитер, Храмът на Херкулес и най-добре запазеният гръцки храм - Храмът на съгласието (Конкордия), посещение на Елинско - римския квартал (IV в. пр. Хр.) - внушителен градски комплекс, даващ представа за организацията в древния град. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден Пиаца Армерина - Вила Романа дел Казале - Сиракуза
Закуска. Отпътуване за Сиракуза. Спирка за посещение на Вила Романа дел Казале (III – IV в. пр. Хр.) (UNESCO) - почти IX века дом на богата и могъща фамилия, а днес атракция с много добре запазени мозайки. Продължаване за Сиракуза - един от най-старите градове. Туристическа програма: Гръцкият театър, пещерата „Ухото на Дионисий”, Римският амфитеатър, посещение на Стария град, разположен на остров Ортиджа – Храмът на Аполон, Храмът на Атина, Катедралата, фонтанът Аретуза. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6 ден Екскурзия до остров Малта и Ла Валета (по желание)
Закуска. Свободно време или по желание еднодневна екскурзия срещу допълнително заплащане до остров Малта.Рано сутринта отпътуване с бърз ферибот от Поцало до Ла Валета. Туристическа обиколка на Ла Валета. Градът, създаден от рицарите на Малтийския орден, грабва посетителите със своята старинна атмосфера и красиви архитектурни паметници. Следа от присъствието си тук са оставили финикийци, гърци, картагенци, римляни, византийци, араби и накрая рицарите на Св. Йоан. Обиколката на Валета включва градините Горна Барака, откъдето се открива чудесна гледка към пристанището на града. Посещава се и внушителната катедрала Св. Йоан, изградена от рицарския орден още през XVI в. Бароковият интериор на катедралата ще Ви плени, най-голямото и богатство се намира в параклиса, където може да се види едно от най-прочутите произведения на гениалния Караваджо - „Обезглавяването на Йоан Кръстител“. Обиколката включва и минаване покрай Двореца на Великия магистър, който днeс е резиденция на малтийския президент, двореца „Casa Rocca Picola” - частно имение, което впечатлява с пищността и богатството на интериора на повече от 50-те си стаи. Връщане вечерта в хотела в Сиракуза. Нощувка.
7 ден Катания - Етна - Таормина
Закуска. Отпътуване по маршрута. Първа спирка и туристическа програма в Катания - вторият по големина град в Сицилия и родно място на композитора Винченцо Белини. Продължаване за вулкана Етна - единственият активно действащ вулкан на нашия континент. С автобуса се спира на височина 1900 м, откъдето поне за малко посетителите могат да се докоснат до величието му и да направят снимки. Вечерта настаняване в хотел на крайбрежието на Таормина - място за почивка още на древните гърци и римляни, а днес един от най-красивите градове в цяла Италия. Вечеря. Нощувка.
8 ден Таормина
Закуска. Туристическа обиколка: Гръцкият Театър (III в. пр. Хр.) - вторият по големина в Сицилия, Дворецът Корвая (построен през XII в. от черна лава и бял камък), Римският театър, главната улица Умберто, простираща се от Порта Месина до Порта Катания, Часовниковата кула, Катедралата. Следобед свободно време за разходка и плаж. Вечеря. Нощувка.
9 ден Месина - ферибот - вила Сан Джовани - Бари - София
Ранна закуска или сух пакет. Отпътуване за Месина за фериботната връзка с Вила Сан Джовани. Продължаване за Бари. Трансфер до летище за полет на RYAN AIR Бари - София в 17.50 ч. Кацане на аерогара София в 20.05 ч.
 

Цената включва:
 • самолетен билет на RYAN AIR София - Бари - София с включени летищни такси
 • трансфер летище - хотел - летище
 • 1 брой чекиран багаж до 10 кг с размери 55 x 40 x 20 см
 • 1 безплатен ръчен багаж, който да се побира под седалката (дамска чанта или малка раница) с размери 40 x 20 x 25 см
 • транспорт с автобус по време на туристическата обиколка
 • 8 нощувки със закуски в хотели 3*, от които:
 • 1 - в Бари
 • 1 - в района на Чефалу
 • 1 - в Палермо
 • 1 - в Агридженто
 • 2 - в Сиракуза/Ното/околности
 • 2 - в Таормина/околности/района на Маскали
 • 4 вечери
 • фериботни билети Вила Сан Джовани – Месина – Вила Сан Джовани
 • туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута
 • водач от агенцията (от 2-ри до 9 ден вкл.)
Цената не включва:
 • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата
 • екскурзията с ферибот до остров Малта - 115 евро при мин. 20 туристи, която включва организиран трансфер с автобус до/от Поцало, фериботен билет Поцало - Ла Валета - Поцало и пешеходна обиколка на Валета с водача на групата (изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет)
 • PCR тест според актуалните условия за пътуване
Други:
мед. застраховка с покритие 10 000 EUR10 лв., над 65 г. – 20 лв., над 75 г. – 40 лв.
доплащане за чекиран багаж до 20 кг –~20 EUR в двете посоки /доплащането ще бъде актуализирано към момента на прибавянето на багажа, препоръчително е да бъде направено при сключване на договора/. По желание доплащане и за избор на места, тъй като настаняването в самолета е на случаен принцип
единична стая 320 лв.
при недостигнат мин.брой от 30 туристи и при записани не по – малко от 25 тур./общо за самолетен и автобусен вариант/ – 95 лв.
градска такса в хотелите в Италия ~1.50 -3 EUR на турист на ден (заплаща се директно на рецепция.
Намаление за: дете до 18 год. с двама възрастни на допълнително легло – 100 лв.
Намаление за: дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая – 50 лв.


Оферта № Е11993Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“
  Бенефициент: ТА МОНДЕЛ ТРАВЕЛ ООД
  Обща стойност: 10 000 лв., от които 8 500 лв. европейско и 1 500 лв. национално съфинансиране.
  Начало: 30.09.2020 г. Край: 30.12.2020 г.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.092 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“
  Бенефициент: „ТА МОНДЕЛ ТРАВЕЛ“ ООД
  Обща стойност: 63 817.27 лв., от които 54 244.68 лв. европейско и 9 572.59 лв. национално съфинансиране.
  Начало: 21.12.2020 г. Край: 21.03.2021 г.

Проект и главна цел: Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки
  Бенефициент (предприятие получаващо подкрепа): ТА МОНДЕЛ ТРАВЕЛ ООД
  Общата стойност на заявлението за подкрепа: 94 492.79 лв. , от които 80 318.87 лв. европейско и 14 173.92 лв. национално съфинансиране.
  Начало: 30.03.2021г. Край: 30.06.2021г.
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах