Вашата оценка

НОВА ГОДИНА 2022 в САРАЕВО - град на контрасти!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Босна и Херцеговина




Програма
1 ден София - Сараево
Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. „Ал. Невски” през Сърбия към Босна и Херцеговина. Пристигане в Сараево в късния следобeд. Днес е трудно да се познае, че този интересен и разнолик град, изпълнен с музеи и културни забележителности, е понесъл толкова значими щети по време на т. нар. босненска война през 1992-1995 г. Сараево е известно с това, че в рамките на града има действащи и днес джамии, синагога, католически катедрали и православни църкви. Освен това той е и първия европейски град с трамваен транспорт (още от 1895 г), с което е изпреварил дори Виена. Настаняване в SPA HOTEL TERME 4* https://hoteliilidza.ba/spa-hotel-terme/. Вечеря. Нощувка.
2 ден Сараево
Закуска. Начало на туристическа обиколка. Наред със съвременото строителство в централната част на града групата ще разгледа и запазен стар квартал с автентична „чаршия” с магазинчета за сладкиши, кафенета и ресторанти с традиционна босненска кухня. Пешеходна разходка из старата градска част, включваща джамията Али Паша, моста на Густав Айфел над река Миляцка, Евангелистката църква, строена през 1899 г. от Карло Парик, в която днес се помещава Академията за изящни изкуства, Националния театър, Синагогата, Кметството – най-голямата сграда в града от времето на австро-унгарския период, католическата Катедрала Сърце Христово, Баш чаршия, Императорската джамия – най-старата в града, Безистена. Връщане в хотела. Новогодишна вечеря с музика. Нощувка.
3 ден Сараево - Мостар - Сараево
Закуска. Свободно време или екскурзия срещу допълнително заплащане до Мостар. Отпътуване за град Мостар – главният град на регион Херцеговина. След края на босненската война Мостар остава под прекия патронаж на Европейския съюз, който отделя значителни средства за неговото възстановяване. Разходка из старата част на града с автентичните къщи и улички. След възстановителните работи сърцето на Мостар – Стария мост над река Неретва е построен наново и става символ на мира и съжителството на различни общности в града и в страната. Мостът е познат още като Гърбавия, строен е през XVI в. и е в списъка на UNESCO за паметници на световното културно наследство. Разходка из близкия базар с дюкянчета на медникари, хора на изкуството и антикварни търговци, минаване покрай джамията Караджоз Бей, построена през 1577 г., къщата на Бишчевич – традиционна стара къща в турски стил от 1635 г., Епископството (разглеждане отвън), Католическата църква Дева Мария и часовниковата кула, която днес е музей на Херцеговина. Връщане в хотела в Сараево. Вечеря. Нощувка.
4 ден Сараево - Вишеград - София
Закуска. Отпътуване за Вишеград, разположен на територията на Босна и Херцеговина в близост до границата със Сърбия. При пристигането вниманието на всеки посетител се привлича от изумрудените води на река Дрина и красивия каменен мост, известен като „Мостът на Дрина“. Тази уникална творба на средновековната османска архитектура и изкуство е построена от Синан по нареждане на великия везир на Османската империя Мехмед Паша Соколович, роден в Херцеговина, но от сръбско семейство. След фото-паузата продължаване за България и пристигане в София вечерта.



Цената включва:
  • транспорт с автобус
  • 3 нощувки със закуски в Сараево в SPA HOTEL TERME 4*
  • 2 вечери, Новогодишна вечеря на шведска маса с музика (напитките се заплащат отделно на място)
  • туристическа програма – посещение на Сараево, Вишеград
  • медицинска застраховка с покритие, безплатно ползване на WIFI, ползване на СПА и релакс центъра: вътрешен басейн, фитнес, сауна, хидромасажна вана
  • водач от агенцията
  • Забележка: при доказан положителен PCR тест преди отпътуване, както и епикриза за друго заболяване, Туроператорът възстановява всички внесени суми без неустойка, вкл. и на другия пътуващ по договора.
Цената не включва:
  • входни такси за посещаваните обекти
  • еднодневната екскурзията до Мостар – 45 лв. при мин. 20 туриста
Други:
Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни на доп. легло – 120 лв.
дете до 12 год. с един възрастен на редовно легло – 35 лв.
Доплащане за: единична стая – 60 лв.
Парична единица на Босна и Херцеговина: ВАМ - Босненска конвертируема марка (1 EUR~2 BAM)
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Начин на плащане: депозит – 50 лв., доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Използвани транспортни средства по програмата: • автобус


Оферта № Е12014



„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах