Вашата оценка

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ 2023 - 3 нощувки

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Турция




"Хората били прави като казвали, че няма по-красиво място на земята от Истанбул." – Шатобриан

Програма
1 ден
Отпътуване от София в 18.30 ч. от пл. Ал Невски и ул. Оборище; в 19.15 ч. от бензиностанция Макс Ойл (Shell) на автомагистрала Тракия – Пазарджик; в 20.15ч. от Пловдив от бензиностанция OMV до х-л Санкт Петербург. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.
2 ден
Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел 3* (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага, ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка. По желание (срещу доплащане) панорамна обиколка на Истанбул с посещение на Българската желязна църква „Свети Стефан“, след това свободно време за разходка из кокетните улички с разноцветни сгради на квартал Балат, където ще може да се опита невероятното турско кафе приготвено на пясък. Обиколката продължава към площад Таксим и пешеходният булевард Истиклял, с възможност да се посети катедралата Сан Антонио или свободно време за разходка. Връщане в хотела. Свободно време или след обяд по желание срещу доплащане трансфер до ВИАПОРТ ВЕНЕЦИЯ“ - най-красивият шопинг център на Истанбул, построен във венециански стил, предлагащ разходки с гондоли по своите изкуствени водни канали, приличащи на Канале Гранде, кулата Сан Марко и много шопинг в магазините с безброй намаления на световно известните и местни марки. Връщане в хотела. По желание срещу доплащане вечеря на кораб по Босфора (куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки). Нощувка.
3 ден
Закуска. По желание (срещу доплащане) пешеходна обиколка в историческият център на Истанбул, като по време на тази обиколка, ще видите - Истанбулският университет, Площада с гълъбите - Баязит с джамията Баязит, Покрития пазар Капалъ Чаршъ, Колоната на Константин, Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска и джамията (византийска базилика) „Св. София” (само отвън). Връщане в хотела. Свободно време. По желание (срещу доплащане) посещение на султанския дворец „Долмабахче” или както още го наричат „Турският Версай“ с екскурзовод на български език. Името му означава запълнена градина, като той е бил резиденция на султаните до 1876 г. Връщане в хотела. По желание (срещу доплащане): трансфер до МОЛ Аква Флория и Истанбул Аквариум - Освен множеството магазини, които биха задоволили и най-капризния вкус, ще намерите заведения предлагащи ястия от най-различни световни кухни, приятен пейзаж, градини, 11 кина, детски развлекателни центрове и изложбени и културни площи. С гледка към морето тераси, голям паркинг и алеи за разходки. В аквариума, може да се видят над 17 000 вида обитатели на морската флора и фауна - много видове риби, от отровни каменни риби до лимонови акули, които са много редки в света ИЛИ вечеря в ресторант с турска шоу-програма (куверта включва програма, вечеря и 2 напитки по избор). Нощувка.
4 ден
Закуска. По желание (срещу доплащане) разходка с корабче по "Босфора" с посещение на Парк Емиргян. По време на тази разходка, ще чуете пленителният разказ на екскурзовода за красивият султански дворец „Долма бахче“, за най-скъпият хотел "Чираан Палас", който е бивша султанска резиденция, за кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи с красивата изящна джамия, за крепостите "Румели Хисар" и „Анадолу хисар“. Корабът, ще спре в близост до входа на най-красивият парк на Истанбул – Емиргян, където ще имаме свободно време, за да се разходим и снимаме с най-различни фигури от лалета. След това, ще продължим разходката ни с кораба покрай Азиатският бряг на Босфора, където за любителите на турските сериали, ще голяма част от къщите, в които се снимат, също така, ще видим Кючук су касръ, Военното училище Кулели, най-красивият летен султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата и др. Връщане в хотела. Свободно време. По желание (срещу доплащане) вечерна обиколка с посещение на най-голямата джамия в Турция - Чамлъджа и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL. Отпътуване за Азиатската част на града с преминаване по първият мост над пролива Босфор, където се посещава Буюук Чамлъджа Джамия, след което се продължава към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – със светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.
5 ден
Закуска. Отпътуване за град Одрин. Престой в центъра на града за кратка почивка (1 час). Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

 

Възрастен в двойна/ тройна стая

Дете до 9.99г. с 2 възр. в стая на доп. легло

Цена

299.00 лв.

264.00 лв.



Цената включва:
  • Транспорт с лицензиран автобус 3*
  • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул
  • Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 64 г. на ЗК Евроинс
  • Представител на туристическата агенция
  • Багаж до 25 кг, разпределен в 1 брой ръчен багаж/дамска чанта/малка раница и 1 брой куфар/пътна чанта/ в багажните отделения на автобуса
Цената не включва:
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г. до 74г. - 8.00 лв.; за лица над 74 г. – 10.00 лв. (задължително доплащане).
  • Разходи от личен характер
  • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 115 лв.
  • Доплащане за качване при мин. 10 човека от Благоевград – 20 лв., от Дупница и Радомир – 15 лв., от Перник – 10 лв. (При несъбран минимум 10 човека тръгването става от София)
  • Горивна такса (задължително доплащане, ако бъде въведена)
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания
  • Допълнителни екскурзии:
  • Панорамна обиколка с местен екскурзовод – 15€, за дете до 10 г. – 10€;
  • Трансфер до МОЛ Виа Порт Венеция – 10€, за дете до 10 г. – 5€;
  • Пешеходна обиколка на историческият център на Истанбул с местен екскурзовод – 10€, за дете до 10 г. – 5€;
  • Трансфер до МОЛ Аква Флория – 10€, за дете до 10 г. – 7 € не включва билет за Аквариума – 350 ТЛ, като той се заплаща се на място, за деца до 12 г. – 310 ТЛ;
  • Разходка с корабче по Босфора с посещение на парк Емиргян – 25€, за дете до 10 г. – 20€;
  • Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 40€ (с включена входна такса), за дете до 10 г. – 35€;
  • Вечерна автобусна разходка с посещение на джамията Чамлъджа и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - 17€;
  • Куверт за местно атракционно заведение - Гар Мюзик Хол – 25€, за дете до 10 г. – 20€;
  • Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 45€, за дете до 10 г. – 25€;
Други:
ВАЖНО: Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брой от 20 записани туристи.
При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановя.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
Краен срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на пътуването: 7 дни
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.
Срокове за анулации и неустойки: От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;
От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;
Необходими документи и условия на пътуване: международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Забележка:Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Туроператорът предоставя възможност за сключване на мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.


Оферта № Е12028


Може да разгледате и други предложения за Турция
ЯПОНИЯ – любов завинаги… ЯПОНИЯ – незабравима
ЯПОНИЯ – любов завинаги… ЯПОНИЯ – незабравима
Маршрут: София – Варшава/*Истанбул - Токио – Нико – Камакура - планината Фуджи-сан – Хаконе – Ошино Хакай – Мацумото - Такаяма - Ширакава-го – Каназава - Киото - Нара – Осака – Токио – Варшава/*Истанбул - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 8490.00 лв.
ИНДИЯ - изяществото на Тадж Махал, пищните храмове на 
Каджураху и могъщите крепости на Раджастан
ИНДИЯ - изяществото на Тадж Махал, пищните храмове на Каджураху и могъщите крепости на Раджастан
Маршрут: София – Истанбул - Делхи – Джанси – Каджураху – Орча - Джанси - Агра - Фатехпур Сикри – Джайпур – Джодпур – Ранакпур – Удайпур – Делхи – Истанбул - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 4190.00 лв.
Почивка на остров ЛЕСБОС
Почивка на остров ЛЕСБОС
Маршрут: София - Айвалък - остров ЛЕСБОС - Чанаккале – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1025.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах