Вашата оценка

ОСТРОВ СИЦИЛИЯ! Десет причини да се влюбиш! Обиколна програма, самолет! Възможност за круиз до остров Малта!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Италия




 Чувайки за Сицилия, сте на крачка от едно незабравима любов. Гледките, с които островът съблазнява, предизвикват вашето любопитство, за да го опознаете. Просто трябва да пристигнете и да се оставите в капана на неговия неустоим чар. Има толкова много Сицилии, колкото и толкова видове любови, или дори повече, така че можете да си измислите своята и да се присъедините към легиона на влюбените, които още от финикийските времена са копнели за морския бриз с аромат на сол и широки хоризонти на безкрайна красота. Това е най-непредсказуемия остров в Италия, който завладява с шумното гостоприемство на градовете си, с разкошното присъствие на дворците си, с нешлифования си естествен  чар и със своята екзотика - микс от средиземноморски аромати. Ако искате да се насладите на всичко в едно, това е вашата дестинация!

Освен това можете да посетите и остров Малта. Малта е островна държава, разположена на архипелаг в центъра на Средиземно море. Въпреки, че географски погледнато Малта е част от Африка, в културно - историческо отношение  тя винаги е била неразделна част от Европейския континент. Редица цивилизации са оставили своя отпечатък върху развитието на островната държава, но най-значимо е влиянието на Християнския орден на рицарите на Малтийския орден. По тяхно време островът се урбанизира и изникват прекрасните барокови сгради, които днес привличат хиляди  туристи.
Програма
1 ден София – Бари - Вила Сан Джовани – ферибот – Месина - Чефалу
Полет на авиокомпания RYAN AIR от София в 06.35 ч. за Бари. Кацане в 06.55 ч. Трансфер и посещение на Катедралата на Бари, в която в гробница под олтара се намират мощите на Св. Николай. Отпътуване за областта Калабрия за фериботната връзка Вила Сан Джовани - Месина (Сицилия). Пристигане в Месина. Кратка спирка в този живописен град, разположен терасовидно на бреговете на Месинския пролив. Градът води началото си от епохата на гръцката колонизация, когато е създаден като колония на име Занкле. Днес спомен за богатата история на града са Катедралата, тевтонската църква Дева Мария, фонтанът на Орион, фонтанът на Нептун, както и живописната ботаническа градина. Продължаване за Чефалу. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.
2 ден Чефалу – Палермо - Монреале
Закуска. Посещение на най - красивата арабо - норманска катедрала (XII в.), в която са се запазили най - старите мозайки в Сицилия. Отпътуване за Палермо - столицата на Сицилия, разположена в т.нар. долина Златна Раковина (Conca d’Oro). Пристигане и начало на туристическата обиколка: Катедралата с гробниците на норманските крале, Палатинската Капела в Двореца на Норманите, църквата Сан Джовани на отшелниците, Площад Белини, Площад Претория, църквата Ла Марторана /XII в./. Продължаване за Монреале /„Кралският връх”/ - едно от археологическите чудеса на Средновековието. Посещение на Катедралата - едно от най-великите сътворения на християнското изкуство с великолепно запазени мозайки /XII в. и XIII в./. Връщане в Палермо. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Палермо - Агридженто
Закуска. Свободно време в Палермо. Отпътуване за Агридженто (UNESCO). Посещение на Долината на храмовете в Агридженто – Храмът на Юпитер, Храмът на Херкулес и най – добре запазеният гръцки храм - Храмът на съгласието (Конкордия), посещение на Елинско – римския квартал /IV в. пр. Хр./ – внушителен градски комплекс, даващ представа за организацията в древния град. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
4 ден Пиаца Армерина – Вила Романа дел Казале – Сиракуза
Закуска. Отпътуване за Сиракуза. Спирка за посещение на Вила Романа дел Казале /III – IV в. пр. Хр./ (UNESCO) - почти 9 века дом на богата и могъща фамилия, а днес атракция с много добре запазени мозайки. Продължаване за Сиракуза – един от най - старите градове. Туристическа програма: Гръцкият театър, пещерата „Ухото на Дионисий”, Римският амфитеатър, посещение на Стария град, разположен на остров Ортиджа – Храмът на Аполон, Храмът на Атина, Катедралата, фонтанът Аретуза. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден eкскурзия до остров Малта и Ла Валета (по желание) или еднодневна екскурзия „Бароковата Сицилия“ (по желание)
Закуска. Свободно време или по желание ви предоставяме две допълнителни мероприятия. Първа възможност - еднодневна екскурзия срещу допълнително заплащане до остров Малта. Рано сутринта отпътуване с бърз ферибот от Поцало до Ла Валета. Туристическа обиколка на Ла Валета. Градът, създаден от рицарите на Малтийския орден, грабва посетителите със своята старинна атмосфера и красиви архитектурни паметници. Следа от присъствието си тук са оставили финикийци, гърци, картагенци, римляни, византийци, араби и накрая рицарите на Св. Йоан. Обиколката на Валета включва градините Горна Барака, откъдето се открива чудесна гледка към пристанището на града. Посещава се и внушителната катедрала Св. Йоан, изградена от рицарския орден още през XVI в. Бароковият интериор на катедралата ще ви плени, най – голямото и богатство се намира в параклиса, където може да се види едно от най – прочутите произведения на гениалния Караваджо – „Обезглавяването на Йоан Кръстител“. Обиколката включва и минаване покрай Двореца на Великия магистър, който днeс е резиденция на малтийския президент, двореца „Casa Rocca Picola” – частно имение, което впечатлява с пищността и богатството на интериора на повече от 50- те си стаи. Предоставяме ви втора възможност срещу допълнително заплащане - еднодневна екскурзия „Бароковата Сицилия“. В този ден можете да допълните впечатленията си от острова с разходка до Модика. Градът е разположен стъпаловидно с накацали по хълмовете барокови църкви и дворци, напомнящи за бляскаво минало. Известен е като столица на шоколада. Тук в музея можете да се запознаете с историята на тази божествена храна и технологията на производство, а в многобройните магазинчета да я опитате и купите. Втората спирка е в Рагуза, пострадал след голямо земетресение през 1693 г., но отново възстановен с прекрасна барокова архитектура, с открояващата се Катедрала Сан Джорджо. Тук се намира един от най - известните магазини за сирена. В този ден ще можете да опитате и прекрасни сицилиански вина. Връщане вечерта в хотела в Сиракуза. Нощувка.
6 ден Катания - Етна - Таормина
Закуска. Отпътуване по маршрута. Първа спирка и туристическа програма в Катания – вторият по големина град в Сицилия и родно място на композитора Винченцо Белини. Продължаване за вулкана Етна – единственият активно действащ вулкан на нашия континент. С автобуса се спира на височина 1900 м, откъдето поне за малко посетителите могат да се докоснат до величието му и да направят снимки. Вечерта настаняване в хотел на крайбрежието на Таормина – място за почивка още на древните гърци и римляни, а днес един от най – красивите градове в цяла Италия. Вечеря. Нощувка.
7 ден Таормина – Катания - София
Закуска. Туристическа обиколка в Таормина: Гръцкият Театър /III в. пр. Хр./ - вторият по големина в Сицилия, Дворецът Корвая (построен през XII в. от черна лава и бял камък), Римският театър, главната улица Умберто, простираща се от Порта Месина до Порта Катания, Часовниковата кула, Катедралата. Свободно време за разходка и обяд. Трансфер за летище Катания. Полет на RYAN AIR в 22.00 ч. Кацане на аерогара София в 00.45 ч.
 

Цената включва:
  • самолетен билет на RYAN AIR София-Бали-Катания-София с включени летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 10 кг с размери 55 x 40 x 20 см, 1 безплатен ръчен багаж, който да се побира под седалката /дамска чанта или малка раница/ с размери 40 x 20 x 25 см
  • транспорт с автобус по време на туристическата обиколка
  • 6 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в района на Чефалу, 1 – в Палермо, 1 – в Агридженто, 2 – в Сиракуза/Ното/околности, 1 – в Таормина/околности/района на Маскали
  • 4 вечери
  • трансфер летище-хотел-летище
  • фериботен билет Вила Сан Джовани – Месина
  • туристическа програма в: Месина, Чефалу, Монреале, Палермо, Агриженто, Вила Романа дел Казале, Сиракуза, Катания, Таормина
  • водач от агенцията
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата
  • Допълнителни мероприятия:
  • екскурзията с ферибот до остров Малта - 115 EUR при мин. 10 туристи, която включва организиран трансфер с автобус до/от Поцало, фериботен билет Поцало – Ла Валета – Поцало и пешеходна обиколка на Валета с местен екскурзовод на български език /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет/
  • екскурзия „Бароковата Сицилия“ – 35 EUR при мин. 10 туристи, която включва трансфер с автобус, пешеходна обиколка на Модика и Рагуза с водача на групата /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет/.
Други:
Доплащане за мед. застраховка за туристи над 65 г. - 10 лв., над 75 г. – 20 лв.
Доплащане за чекиран багаж до 20 кг –~23 EUR в двете посоки /доплащането ще бъде актуализирано към момента на прибавянето на багажа, препоръчително е да бъде направено при сключване на договора/. По желание доплащане и за избор на места, тъй като настаняването в самолета е на случаен принцип
единична стая 295 лв.
при недостигнат мин.брой от 30 туристи и при записани не по – малко от 25 тур. – 55 лв.
градска такса в хотелите в Италия ~1.50 -2 EUR на турист на ден (заплаща се директно на рецепция).
повишение на горивни и транспортни разходи - 50 лв.
Начин на плащане депозит-300 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване
Отстъпка за редовни клиенти 3% върху пакетната цена в двойна стая. Същата отстъпка важи и за резервации чрез оторизираните агентски бюра.
Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни на допълнително легло – 150 лв.
дете до 12 год. с един възрастен в двойна стая – 50 лв.
3-ти възрастен на допълнително легло - 20 лв.


Оферта № Е12104


Може да разгледате и други предложения за Италия
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
Маршрут: София - Париж - Мон Сен Мишел – Сен Мало – Рен - Нант - Тур - замъците по Лоара - Лион - Торино - Милано - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2355.00 лв.
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
Маршрут: София – Кран - Ватенс - Инсбрук - Мюнхен - Щутгарт - Хайделберг - Шварцвалд - Гутах - Фрайбург - Колмар - Европа парк - Вадуц - Верона - Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1670.00 лв.
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски 
Алпи
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски Алпи
Маршрут: София – Постойна/Кран - Сирмионе - Бардолино - Зеефелд – Инсбрук – Ватенс – Гармиш Партенкирхен - Болцано – Мерано – Кортина д’Ампецо - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1270.00 лв.
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други 
подобни планини няма никъде другаде
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други подобни планини няма никъде другаде
Маршрут: София – Постойна - Мадона ди Кампильо - Тренто – Мерано – Малга Чиапела - Мармолада – Пунта Рока – Каназей – Предацо – Байта Гардоне - Драконово яйце - Моена - Триест – Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1390.00 лв.
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и 
ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска 
прецизност и италианска елегантност
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска прецизност и италианска елегантност
Маршрут: София – Торино – Арбелвил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Етюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Екск ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано - Сирмионе - Загреб – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1445.00 лв.
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - 
комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко 
слънце над ледниковото море на Монблан!
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко слънце над ледниковото море на Монблан!
Маршрут: София – Бергамо - Торино – Албервил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Егюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Ескс ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано – Бергамо - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1570.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах