Вашата оценка

Екскурзия до Рим, Неаполитански залив, Алберобело и Матера. Самолетна екскурзия до Рим, Неаполитански залив с посещение на Алберобело и Матера

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
16.09.2022 1275.00 лв. Резервирай


КОМБИНИРАНА ЕКСКУРЗИЯ СЪС САМОЛЕТ и АВТОБУС
Програма
1 ден София – Бари – Алберобело – Матера - Соренто
Полет на авиокомпания RYAN AIR от София в 06.40 ч. за Бари. Кацане в 07.00 ч. Отпътуване с автобус за очарователното селище Алберобело (UNESCO), в което голяма част от варосаните кръгли домове с конусовидни покриви, наречени трули и по форма наподобяващи шишарка или кошер, са строени според старинната традиция само от камъни. Свидетелствата сочат, че в района такива се строят още от XIII в., а като се разхожда по павираните улички между тях човек може да остане с впечатлението, че ненадейно се е озовал в приказка. Не малко от тези къщурки са превърнати в магазинчета за сувенири, в които може да се купи какво ли не - от пощенски картички до мънички моделчета на самите трули. Следваща спирка в Матера. Да се опише какво да се посети в Матера е наистина трудна задача и ще се учудите защо. Толкова красив град заслужава да бъде описан по уникален начин, не само заради необятната си красота, която е безспорна, но и заради интересната си история, която вероятно няма да ви остави безразлични. Матера е първият обект в Южна Италия, обявен за паметник на световно наследство от ЮНЕСКО през 1993 г. Той е и един от най - старите градове в света и едно от първите селища, датиращи от палеолита и неолита. Една от най - особените атракции в Матера са нейните пещери, които са били обитавани без прекъсване от бронзовата епоха. Различни народи и култури са минали по улиците на този град. Предстои ви пътуване назад във времето. Обиколката на неговия лабиринтен исторически център е истинска привилегия, която ви предстои да изпитате. Историческият център на Матера е разделен на три характерни квартала: Саси на Матера и Ла Чивита, от които Саси са разделени на „Сасо Барисано и Сасо Кавеозо". В допълнение към тях, през XV в. се ражда старият квартал Казалнуово. Въпреки че днес не се счита за квартал, поне по отношение на туризма, Казалнуово е старият квартал, датиращ от 1550 г., който се е развил в покрайнините на историческия център на Матера. Днес той има малко занемарен, но много автентичен вид със своите пещерни къщи, които днес са изоставени или са в процес на реставрация. Продължаване за красивия Сорентински полуостров. Настаняване в хотел в едно от курортните селища. Нощувка.
2 ден Соренто – остров Капри - Соренто
Закуска. Отпътуване с автобус до пристанището на Соренто. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия с корабче до остров Капри - едно кътче от рая с типичните за него скални образувания фаралони. Пристигане и изкачване с лифт до панорамната тераса на главния площад Умберто, посещение на църквата Св. Стефан и разходка покрай Кортезиански манастир Св. Яков. По желание круиз с лодка до Синята пещера, най-популярната забележителност на острова, използвана от нимфите като храм според легендата. Връщане в Соренто. Свободно време за разходка и вечеря. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ден Соренто – Амалфи - Равело – Coренто
Закуска. Свободно време за разходка в Соренто. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане. Отпътуване за лазурното крайбрежието на Амалфи с местен автобус със спирка за разходка в едноименното селище и посещение на селището Равело (UNESCO). Връщане в Соренто. Нощувка.
4 ден Соренто – Неапол - Рим
Закуска. Отпътуване за Неапол – столицата на областта Кампаня. Панорамна автобусна обиколка по крайбрежието на красивия Неаполски залив и пешеходна разходка из историческия център (UNESCO). Свободно време за обяд. Продължаване за Рим. Пристигане в хотела. Пътуване с метро до мястото на срещата с местния екскурзовод на български език. Пешеходна обиколка /~ 4 ч./ на Вечния град (Caput Mundi) с местен екскурзовод с посещение на Римските Форуми: Форо Романо, Форо ди Нерва, Форо ди Аугусто, Форо ди Траяно, Колизеума /без влизане, по желание през свободното време/, Пантеона /с влизане/, колоната на Траян, Капитолийски хълм (Campidoglio), площад Навона, Фонтана ди Треви, площад Испания, площад Венеция. Връщане в хотела и настаняване. Нощувка. Забележка: Придвижването в рамките на Рим е с градски транспорт - ~ 8 EUR дневна карта.
5 ден Рим - Ватикана
Закуска. Разглеждане на Ватикана (UNESCO) - столицата на християнството, най – малката държава в света. Разходка по площад Св. Петър, творба на Бернини. Посещение на църквата Свети Петър. *По желание организирано посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела – изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
6 ден Рим – Тиволи с Вила д’Есте
Закуска. Свободно време за посещение според интересите на църквите Санта Мария Маджоре, Сан Пиетро ин Винколи, църквата Сан Клементе или на Капитолийски музеи. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане /продълж. 6 часа, необходима е предварителна резервация и плащане с основния пакет/ до градчето Тиволи, известно с уникалното си разположение на хълм и с впечатляваща гледка към равнината, която ще ви плени. При пристигане групата се отправя към Вила д’Есте (UNESCO) и фантастичните паркови композиции от XVI век. Посещение на двореца и прочутите водни градини – най-красивия шедьовър, роден от идейното обединяване на Ренесанса и Барока. Следва свободно време в Тиволи - градче, белязано и до днес от величествените останки от различни епохи. Връщане в хотела в Рим. Нощувка.
7 ден Рим - София
Закуска. Трансфер до летището. Полет на RYAN AIR в 11.40 ч. Кацане на аерогара София в 14.20 ч.Цената включва:
  • самолетен билет София – Бари – Рим - София на RYAN AIR с летищни такси
  • 1 брой чекиран багаж до 10 кг и 1 брой ръчен багаж с размери 40х20х25 см
  • транспорт с автобус по време на туристическата обиколка
  • 6 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 3 – в района на Сорентинския полуостров, 3 - в Рим
  • туристическа програма: посещение на Алберобело, Матера, панорамна и пешеходна обиколка на Неапол, пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на бълг. език, посещение на Ватикана и площад Св. Петър
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR
  • водач от агенцията.
  • Забележка: настаняването по седалки в самолета се осъщестява автоматично на произволен принцип и туристическата агенция не гарантира места едно до друго. По желание можем да ви предоставим цена за избор на места в самолета, както и за доплащане за допълнителен ръчен багаж.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, слушалки за пешеходната обиколка на Рим - 3.00 ЕUR, Рим - билети за метро – 2.00 EUR, дневна карта – ~8.00 EUR.
Други:
Доплащане за: единична стая – 275 лв.
при недостигнат мин.брой от 25 туристи и при записани не по – малко от 20 тур. – 75 лв.
градска такса в хотелите – 2 - 4 EUR на турист на ден (заплаща се директно в хотела)
настаняването по седалки в самолета се осъщестява автоматично на произволен принцип и туристическата агенция не гарантира места едно до друго. По желание можем да ви предоставим цена за избор на места в самолета, както и за доплащане за допълнителен ръчен багаж.
Допълнителни мероприятия /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет:
организирано посещение на Ватикански музеи и Сикстинската капела – 98.00 лв. при мин. 20 туристи, за деца от 06-18 г. – 85.00 лв. Цената включва входна такса, беседа на местен лицензиран екскурзовод на бълг. език, слушалки и определен час на влизане /без редене на опашки/
екскурзия до остров Капри – 115.00 лв. при мин. 20 туристи, за деца до 18 г. – 88.00 лв. Цената включва корабче, водач на български език с включен транфер от/до хотела до пристанище Соренто и обратно, лифт в две посоки. По желание с плащане на място - круиз с лодка до Синята пещера – ~16-18 EUR + вход 14 ЕUR
екскурзия до Амалфи и Равело - 110.00 лв. при мин. 20 туристи, за деца до 18 г. – 90.00 лв. Цената включва местен автобус, водач на български език. Входна такса за градините Руфало в Равело – 5 EUR се заплаща отделно и на място
екскурзия до Тиволи с посещение на Вила д’Есте – 110.00 лв. при мин. 20 туристи, за деца до 18 г. – 80.00 лв. Цената включва транспорт с автобус от/до хотела, екскурзоводска беседа на бълг. език, включена входна такса за Вила д’Есте.
Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни на допълнително легло – 120 лв.
За информация предоставяме следните музейни такси: Рим - Колизеум, Палатински хълм, Форо Романо – за възрастни общо 12.00 EUR, за младежи от 18 – 24 год. (граждани на страни членки на ЕС) – 8.50 ЕUR , за деца под 18 год. – безплатно, възрастни над 65 год. (граждани на страни членки на ЕС) – безплатно, Фори Империали – безплатно, Пантеона – безплатно. За Вашето свободно време Ви предлагаме индивидуално посещение според интересите на: църквата Сан Пиетро ин Винколи - оригиналната статуя на Мойсей, известна творба на Микеланджело - без вход, Капитолийски музеи - творби на известни италиански и чужди художници XIII - XIX в. – 15.00 EUR, за деца до 6 г. – безплатно, църквата Сан Клeменте - гроба на Свети Кирил - свято място за българите, основният наос - безплатно, за гроба в долната част - 10.00 EUR.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания
Начин на плащане: депозит – 300 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване. Записване без риск и с минимален депозит! Пътуването може да се анулира без неустойка до 50 дни преди датата на отпътуване!
Отстъпка за редовни клиенти: 3% върху пакетната цена в двойна стая. Същата отстъпка важи и за резервации чрез оторизираните агентски бюра. Използвани транспортни средства по програмата:
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 4.5% и 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12138


Може да разгледате и други предложения за Италия
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените тиролски 
Алпи!
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените тиролски Алпи!
Маршрут: София - Сирмионе - Бардолино - Зеефелд – Инсбрук – Ватенс – Гармиш Партенкирхен - Болцано – Мерано – Кортина д’Ампецо - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 895.00 лв.
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити! Други подобни планини няма никъде другаде!
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити! Други подобни планини няма никъде другаде!
Маршрут: София – Постойна - Мадона ди Кампильо - Тренто – Мерано – Малга Чиапела - Мармолада – Пунта Рока – Каназей – Предацо – Байта Гардоне - Драконово яйце - Моена - Триест – Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1135.00 лв.
ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – неотразимите езерни очи на Алпите! Пътуване с Глетчер експрес! Комбинирана екскурзия със самолет и автобус. Имаме ЖЕНА за КОМБИНАЦИЯ!
ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – неотразимите езерни очи на Алпите! Пътуване с Глетчер експрес! Комбинирана екскурзия със самолет и автобус. Имаме ЖЕНА за КОМБИНАЦИЯ!
Маршрут: София – Бергамо - Торино - Лаго ди Комо – Лугано - Белинзона - Сен Мориц - Глетчер експрес - Бриг - Лозана - Женева - Монтрьо - Цермат - Бриг - Стреза - Лаго Маджоре - Изола Белла - Изола Мадре - Бергамо - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1495.00 лв.
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - 
комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко 
слънце над ледниковото море на Монблан!
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко слънце над ледниковото море на Монблан!
Маршрут: София – Милано - Торино – Албервил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Егюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Ескс ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1335.00 лв.
ИТАЛИЯ – очарованието на италианските езера, автобусна програма!
ИТАЛИЯ – очарованието на италианските езера, автобусна програма!
Маршрут: София – Любляна - езерото Гарда – Бардолино – Пунта сан Виджилио – Сирмионе – езерото Изео – езерото Комо – Комо – Беладжо - езерото Маджоре - Боромеови острови /изола Белла - изола Мадре - изола Пескатори - езерото Орта - Орта - Сан Джулио - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 725.00 лв.
ИТАЛИЯ - ФРАНЦИЯ: Островите САРДИНИЯ И КОРСИКА – италианска пъстрота и френска изисканост!
ИТАЛИЯ - ФРАНЦИЯ: Островите САРДИНИЯ И КОРСИКА – италианска пъстрота и френска изисканост!
Маршрут: София - Болоня - Ливорно - /ферибот/ - Голфо Аранчи - Коста Смералда - Порто Ротондо - Порто Черво - Бая Сардения - Олбия - Сасари - Алгеро - Санта Тереза Галура - Бонифачо - Аячо - Калви - Бастия - /ферибот/ - Ливорно - Пистоя - Болоня - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1345.00 лв.

ЕТИКЕТИ:
екскурзия до неаполитански залив, самолетна екскурзия до рим, самолетна екскурзия до неаполитански залив, екскурзии до неаполитански залив, екскурзии до рим, екскурзия до неаполитански залив със самолет, екскурзия до рим, екскурзии до неаполитански залив със самолет, самолетни екскурзии до неаполитански залив, екскурзия до соренто, екскурзии до соренто, самолетни екскурзии до италия, екскурзия до соренто със самолет, саомелтна екскурзия до италия, екскурзии до соренто със самолет, екскурзии до италия, екскурзии до италия със самолет, самолетни екскурзии до соренто, екскурзия до амалфи, екскурзия до италия, самолетна екскурзия до амалфи, екскурзии до амалфи, екскурзия до италия със самолет, екскурзия до амалфи със самолет, самолетна екскурзия до соренто, екскурзии до амалфи със самолет, самолетни екскурзии до амалфи, екскурзия до равело, самолетна екскурзия до равело, екскурзии до равело, екскурзия до рим със самолет, екскурзия до равело със самолет, екскурзии до рим със самолет, екскурзии до равело със самолет, самолетни екскурзии до равело, екскурзия до алберобело, екскурзии до алберобело, самолетни екскурзии до рим, екскурзия до алберобело със самолет, екскурзия до матера със самолет, екскурзии до алберобело със самолет, самолетни екскурзии до алберобело, екскурзия до матера, самолетна екскурзия до матера, самолетна екскурзия до алберобело, екскурзии до матера, самолетни екскурзии 2022, екскурзии до матера със самолет, самолетни екскурзии до матера
Проект и главна цел: Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки II
  Бенефициент (предприятие получаващо подкрепа): ТА МОНДЕЛ ТРАВЕЛ ООД
  Общата стойност на заявлението за подкрепа: 40 328.45 лв. , от които 34 279.18 лв. европейско и 6 049.27 лв. национално съфинансиране.
  Начало: 13.08.2021г. Край: 13.11.2021г.

Проект и главна цел: Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки
  Бенефициент (предприятие получаващо подкрепа): ТА МОНДЕЛ ТРАВЕЛ ООД
  Общата стойност на заявлението за подкрепа: 94 492.79 лв. , от които 80 318.87 лв. европейско и 14 173.92 лв. национално съфинансиране.
  Начало: 30.03.2021г. Край: 30.06.2021г.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.092 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“
  Бенефициент: „ТА МОНДЕЛ ТРАВЕЛ“ ООД
  Обща стойност: 63 817.27 лв., от които 54 244.68 лв. европейско и 9 572.59 лв. национално съфинансиране.
  Начало: 21.12.2020 г. Край: 21.03.2021 г.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“
  Бенефициент: ТА МОНДЕЛ ТРАВЕЛ ООД
  Обща стойност: 10 000 лв., от които 8 500 лв. европейско и 1 500 лв. национално съфинансиране.
  Начало: 30.09.2020 г. Край: 30.12.2020 г.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах