Вашата оценка

ЛИВАН - програма с включени всички екскурзии и посещения и 2 обяда.

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Ливан




Програма
1 ден София – Истанбул - Бейрут
Полет на авиокомпания Turkish Airlines в 15.25 ч. за Истанбул. Кацане в 16.50 ч. Следващ полет в 18.40 ч. за Бейрут. Кацане на летище Рафик Харири в 20.35 ч. Посрещане на летището от представител на местната агенция. Трансфер и настанявяне в хотел. Нощувка.
2 ден екскурзия /включена в пакетната цена/ до Тир - Магдуш – Сайда
Закуска. Отпътуване за град Тир - известен днес като Сур, който се намира в Южен Ливан. Името на града означава скалист остров. Разположен е на брега на Средиземно море, на 70 км от Бейрут и на 22 км северно от границата с Израел, като историческата част на града се намира на естествено защитен полуостров. Тир е основан около 2750 г. пр.н.е. и през античността е един от основните финикийски градове. И до днес тук са съхранени внушителни руини от римски крепости, античен стадион и некропол /включени в списъка на ЮНЕСКО/. Обиколка на археологическия обект. Продължаване за Магдуш, където е кулата, до която се счита, че Дева Мария е чакала Иисус, докато той се е молел в Сидон. Посещение на пещерата-светилище Мантара, случайно открита през 1726 г. от овчар. Тя е място за поклонение заради намерената там икона на Дева Мария от VII в. Следващата спирка е в съвременния град Сайда, по-известен като древния Сидон или града, наричан в древността - “Кралицата на моретата”. Днес Сайда е третият по-големина град в Ливан, важно пристанище и градски център в южната част на страната. Подобно на Бейрут, Сидон е древен град с повече от четири хиляди години история. Благоприятното му разположение на бреговете на Средиземно море, става причина за неговото бързо развитие и налагане като основен търговски център по времето на финикийците. Водещата роля на града се запазва и след завладяването на финикийските територии от персийската династия на Ахеменидите. Тогава градът е едно от главните пристанища на Персия, където империята започва да гради своя флот, който по-късно ще бъде използван във войните с Египет и Древна Елада. През следващите векове, изпълнени с повратни моменти и смяната на различни владетели, градът запазва статута си на важно търговско пристанище. Днес градът е и обект за посещение на множество туристи. Посещение на крепостта-замък от времето на кръстоносците, разположена на брега на морето. Следва разходка през стария Мамлук сук (пазар), посещение на Музея на сапуна, както и на кервансарай Хан Ел Франж. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.
3 ден екскурзия /включена в пакетната цена/ - Бейрут /обиколка/ - Дейр ел Камар - Бейтедин
Закуска. Пълен туристически ден /всички посещения включени в пакетната цена/. Начало на туристическата обиколка на Бейрут /включена в пакетната цена/ - магнетичната столица на Ливан. Град с 5000-годишна история, преминал през периоди на възход и падение, град доскоро раздиран от ужасите на гражданската война и почти сринат до основи, преживял експлозия от амониев нитрат през 2020 г., но и възкръснал от пепелищата, модерен, динамичен, опияняващ и очароващ. Всичко това е Бейрут! С характерния си ориенталски чар, примамващи кафенета, модерна архитектура, исторически паметници и гастрономически изкушения, така характерни за Ориента, както и с гостоприемството на неговите жители, рядко срещано на други места по света, Бейрут е място, което трябва да се посети на всяка цена. Денят започва с посещение на централната част на Бейрут и разходка из пешеходната зона или квартал „Солидер“ – едно от най-живописните и изпълнени с живот места в града. Следва запознаване със сунитската джамия Мохамед ал Амин, наричана още „Синята джамия“, разположена в центъра на Бейрут, както и с маронитската катедрална църква „Св. Георги“, чиято архитектура и вътрешна декорация са вдъхновени от римската базилика „Санта Мария Маджоре“. Обиколката продължава с посещението на Националния музей на Ливан, построен 1937 г., излагащ антики и съкровища от различни епохи, намерени на територията на страната. Отпътуване на юг от Бейрут по крайбрежната магистрала. Следва преминаване и спирка за кратка разходка в Дейр ел Камар – живописно селце, кацнало на стръмните склонове на планината, отличаващо се със снежно белите си къщи, родно място на много известни личности: художници, писатели и политици, известно и като столицата на емирите. Обяд в местен ресторант. Пристигане в Бейтeдин и посещение на едноименния Дворец - един от най-красивите и популярни примери за ориенталска архитектура, независимо, че е построен от Емир Бехир в началото на XIX в. Красивите арки, галерии и изтънчената им украса от знаменити майстори радват посетителите от цял свят. Той е и резиденция на ливанските президенти. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.
4 ден Бейрут – екскурзия /включена в пакетната цена/до Джейта Гротто – Джуние – лифт до храма Хариса – Библос
Закуска. Отпътуване за Джейта Гротто или пещерата Джейта. Ще се озовете пред един от най-ярките национални символи на Ливан! От незапомнени времена, сред тишината и спокойствието на вечността се намира система от отделни, но взаймосвързани карстови варовикови пещери с дължина около 9 км, които се съревновават за място сред новите седем чудеса на света. Разглеждане на горната пещера и при добри метереологични условия разходка с малка лодка в долната пещера. Продължаване за Джуние, откъдето групата ще се изкачи до местността Хариса и храма на св. Богородица. Статуята ѝ се издига високо над града и от нея се разкрива незабравима панорама към залива на Бейрут и този на Джуние. Статуята на Дева Мария е обект на посещение както от християни, така и от мюсюлмани. Районът около нея е заобиколен от храмове и църкви на различни християнски деноминации. Тук ще можете да направите снимки и на вековното кедрово дърво – символ на Ливан. Групата ще слезе от върха към Бейрут с лифт, от който се открива великолепна гледка към крайбрежието и северните квартали. Отпътуване в посока Библос или Джубейл, живописно разположен на брега на Средиземно море. Съществува от VIII хилядолетие пр.н.е. и е бил един от главните градове на древна Финикия. Известен с това, че доставя египетски папирус в Древна Гърция, а от името му произхожда и названието на книга в гръцки език. По време на владичеството на египетските фараони през III и II хилядолетие пр.н.е. е търговска и религиозна столица на финикийското крайбрежие. Той е родина на първата линейна азбука, предшественик на всички съвременни. Там е открит и най-старият известен финикийски надпис върху саркофага на библоския владетел Ахирам. Всъщност Библос е най-старият средиземноморски град, който не е обитаван без прекъсване от основаването си до наши дни. Посещение на Замъка на кръстоносците. Следва влизане в базара (сук) на Библос с възможност за закупуване на сувенири. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.
5 ден Бейрут – екскурзия /включена в пакетната цена + обяд с чаша вино/ до долината Бекаа – Баалбек (градът на Слънцето) – Анджар
Закуска. Екскурзия /включена в пакетната цена/ до долината Бекаа – Баалбек – Анджар. Отпътуване на изток от Бейрут, в посока долината на Бекаа, която е сгушена между красиви селца, руини и винарни, разположена между двете най-високи в Ливан планински вериги. Славата ѝ се дължи и на древната история и множество културно-исторически паметници. Несъмнено най-прочут от тях е древният град Хелиуполис край съвременния град Баалбек. В покрайнините на града се намира един от най-значимите паметници, съхранени от времето на Римската империя, в чиито храмове са почитани Юпитер, Венера и Меркурий. Въпреки прочутите храмове на трите божества, в наши дни учените знаят, че районът на Баалбек е имал славата на религиозно средище хиляди години преди Римската империя, а неговото изграждане и мистично предназначение остават забулени в забравата на времето. Програмата предвижда посещение на храмовете на Юпитер и Бакхус, които със своите размери засенчват повечето запазени до наши дни храмове от епохата на античността и се отличават с високото качество на своята декорация. Там за своята вяра е загинала и св. Варвара. Маршрутът продължава с кратка спирка на руините на град от епохата на Умаядите до съвременния Анджар (в превод означаващ „бягаща река”, но и известен като „Гостоприменият дом на арменците“). Обяд в местен ресторант с включена минерална вода, безалкохолно и чаша вино от най-известната в Ливан винарна „Ксара“, която е една от най-старите винарски изби в Ливан. Тя се намира в гр. Захле – главния град на долината Бекаа. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.
6 ден Бейрут – Истанбул - София
Закуска. Свободно време за разходка, шопинг и индивидуално опознаване на ливанската столица. Трансфер от хотела за летището. Полет в 15.35 ч. за Истанбул. Кацане в 17.35 ч. Полет за София в 19.10 ч. Кацане на аерогара София в 20.25 ч.



Цената включва:
  • самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES с летищни такси
  • 1 брой чекиран багаж до 30 кг и 1 брой ръчен до 7 кг
  • 5 нощувки със закуски в Бейрут в хотел The Parisian Plaza 4****/The Parisian hotel 4**** или подобен
  • 1 обяд в местен ресторант в Дейр ел Камар
  • 1 обяд с минерална вода, безалкохолно и чаша вино в местен ресторант в района на Анджар
  • всички трансфери от/до летището
  • туристическа програма на български език
  • еднодневна екскурзия до Тир - Магдуш – Сайда
  • еднодневна екскурзия Бейрут /обиколка/ с посещение на Националния музей - Бейтедин - Дейр ел Камар
  • еднодневна екскурзия до Джейта Гротто – Джуние – лифт до храма Хариса – Библос
  • еднодневна екскурзия до долината Бекаа – Баалбек (градът на Слънцето) – Анджар
  • местен екскурзовод на български или на руски език с превод от водача на групата
  • водач-представител от агенцията
  • медицинска застраховка „Помощ при пътуването“ с покритие 10 000 EUR за тур. до 70 г.
Цената не включва:
  • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 35 EUR /заплащат се с основния пакет/
Други:
Намаление за: 3-ти възрастен на допълнително легло - 30.00 лв.
Доплащане за: медицинска застраховка за лица над 70 г. до 85 г. – 10.00 лв.
единична стая – 435 лв.
повишение на летищни, транспортни такси и обменен курс /обявява се 20 дни преди отпътуване/
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 6 дни преди началната дата.
Необходими документи: международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след крайната дата на екскурзията. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Ливан (не се изискват ваксинационни сертификати и тестове).
ВАЖНО: В международния паспорт не трябва да имате печат от Израел! Ако имате е необходимо да си извадите нов паспорт.
Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус
Начин на плащане: депозит – 800 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12214


Може да разгледате и други предложения за Ливан
ЛИВАН - програма с включени всички екскурзии и посещения + 2 обяда
ЛИВАН - програма с включени всички екскурзии и посещения + 2 обяда
Маршрут: София – Истанбул – Бейрут – Тир – Магдуш – Сайда - Дейр ел Камар - Бейтeдин – Джейта Гротто – Джуние – Хариса – Библос – долината Бекаа - Баалбек - Анджар - Бейрут – Истанбул – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2565.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах