Вашата оценка 3.75 от 4 гласа

УЗБЕКИСТАН – Незабравимо пътешествие до сърцето на Великия път на коприната!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Узбекистан




Програма
1 ден София – Истанбул - Ташкент
В 15.25 ч. полет на Turkish Airlines за Ташкент през Истанбул. Кацане в Истанбул в 16.50 ч. Следващ полет в 18.25 ч. за Ташкент.
2 ден Ташкент
Кацане в Ташкент в 01.00 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка. Закуска и време за почивка. В ранния следобед среща с местния екскурзовод и начало на полудневна обиколка на Ташкент - столицата на Узбекистан. Един от най – големите и бързо развиващи се градове в Централна Азия, впечатлява със своя добре запазен исторически център, в който са съхранени безценни паметници на културата, поместени сред безкраен лабиринт от тесни и криволичещи улички. Обиколката предвижда посещение на комплекса Казрет имам, в чиято библиотека се намира прочутият коран на халифа Утман, считан за едно от най - старите копия на Корана. Посещението на религиозния комплекс предвижда и разглеждане на петъчната джамия, медресето на Барак Кан, мавзолея на суфи поета Абу Бакр Кафал, както и Ислямския институт „Имам ал Букхари“. След кратка разходка с метрото на Ташкент, групата ще посети площада на Амир Темур, площада на Независимостта, както и Музея за приложни изкуства. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден Ташкент - Самарканд
Ранна закуска. Отпътуване на борда на високоскоростен влак за Самарканд /времетраене 2.10 мин./. Основан още през VIII в. пр. н.е., това е един от най – древните градове. Той преживява своя Златен век през епохата на Тамерлан, когато културата и изкуствата процъфтяват, и са построени редица от най – значимите сгради в града. Пристигане в 07.28 ч. и начало на обиколката на Самарканд (UNESCO) с впечатляващия Пясъчен площад, заобиколен от грандиозните фасади на три медресета, джамията Биби Ханум, посветена на първата жена на Тамерлан. Не по - малко впечатляваща, а и с огромна историческа стойност, е гробницата Гур Амир, в която са положени останките на великия пълководец Тамерлан, Централния базар. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
4 ден Самарканд
Закуска. Самарканд е една от най – романтичните спирки по Пътя на коприната. Неговата архитектура го е направила забележително творение на средновековната цивилизация. Градът се наслаждава на златна слънчева светлина, която кара всичко да блести – от мозайките на гробниците и ослепителните лазурносини керемиди на куполите до златните и сребърни лъчи, които се промушват през шаловете на жените. Обиколката на Самарканд продължава с обсерваторията на Улуг Бег, построена през 1420 г., и считана за една от най – съвършените в арабския свят, гробищния комплекс Шахи Зинда, състоящ се от гробниците на редица приближени до тимуридската династия особи. Тези обекти впечатляват с изящните си декорации от теракота и майолика, които са сред върховите постижения на персийското декоративно изкуство в Средна Азия. Посещение на фабрика за хартия в селището Кони Гил, възраждаща древна традиция, базирана на старите Самаркандски технологии. Вечеря. Нощувка.
5 ден Самарканд – Шахрисабз – Бухара
Закуска. Отпътуване за Шахрисабз. Пътят минава през живописен планински проход Тахтакарача. Пристигане в Шахрисабз. Програмата предвижда посещение на Мавзолея, построен от Тимур, в памет на най - големия му син Джагонхир, посещение на джамията Хазрет Имам и джамията Кук Гумбаз. Продължаване за Бухара /разст. 300 км/. Пристигане в Бухара вечерта. Градът е един от най - старите и значими градове на територията на Узбекистан. През своята 2500-годишна история той израства до статута на важен търговски и занаятчийски център по Пътя на коприната. Бухара е и важно религиозно средище, посещавано от хиляди последователи на суфизма, които идват на поклонение пред родното място на Бахауддин Накшбанди - създател на една от най – големите суфистки секти. Заради своето богато културно историческо наследство, старата част на града е вписана в листата на ЮНЕСКО. Настаняване в хотел. Вечеря. Фолклорно представление с традиционни танци в медресето Нодир Девон-Беги. Нощувка.
6 ден Бухара
Закуска. Начало на пешеходна обиколка из старата част на града. Древният град прилича на съвършен оазис в пустинята, осеян с тесни, лъкатушещи улички и порутени исторически монументи, осеяни с щъркелови гнезда. В сърцето на стария град е Лиаб-и-Хауз – освежаващ басейн с вода под сянката на черници, заобиколен с чайни с дивани със сложни дърворезби. Днес езерото се намира в центъра на важен архитектурен ансамбъл, включващ и сградата на най – голямото медресе в града. Обиколката предвижда и посещение на най - старата джамия, както и на внушителната крепост Арк, която в продължение на векове е била средище на административната власт в града. Разглеждане на Клалян минар – един от символите на града, както и на мавзолея Чашма Аюб – Изворът на Йов, свързан с интересна легенда. Привечер свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ден Бухара - Хива
Закуска. Отпътуване за Хива. Пътят между Бухара и Хива прекосява пустинята Къзълкум и следва маршрутът на керваните отъпкали „Пътят на коприната“. Предвиждат се спирки за снимки на бреговете на величествената р. Амударя и в пустинята. Пристигане в Хива в късния следобед. Настаняване в хотел и свободно време. Вечеря. Нощувка.
8 ден Хива - Ургенч - Ташкент
Закуска. Туристическа програма в Хива, която включва посещение на вписания в листата на ЮНЕСКО комплекс Ичан Кала. Това е първият обект в Узбекистан под егидата на Юнеско. Комплексът впечатлява с 10-метровата си крепостна стена, датираща от XVII в., с голямото разнообразие от религиозни и светски сгради, намиращи се зад крепостните стени, датиращи от XII – XVII в. Специален интерес представлява превърналото се в символ на града минаре Калта Минор, което, макар и недовършено, със своите 29 м е една от най - впечатляващите сгради в комплекса. Разходката предвижда и разглеждане на медресето на Амин Кан, мавзолея на Пахлаван Махмуд, минарето на Ислам ходжа и др. Вечеря в местен ресторант. Трансфер от Хива до летището на Ургенч /разст. 32 км/ и полет в 21.30 ч. за Ташкент /времетраене 1.20 мин/. Кацане в столицата на Узбекистан в 22.30 ч.
9 ден Ташкент – Истанбул – София
В 02.35 ч. полет на Тurkish Airways за Истанбул. Кацане в Истанбул в 05.50 ч. Полет за София в 07.25 ч. Кацане в 08.35 ч.



Цената включва:
  • самолетен билет на Turkish Airlines София – Ташкент - София с включени летищни такси
  • 1 брой чекиран багаж до 30 кг + 1 брой ръчен багаж до 7 кг с размери 55х40х23 см
  • самолетен билет за вътрешен полет Ургенч - Ташкент с летищни такси и 1 брой чекиран багаж до 25 кг + 1 брой ръчен багаж до 7 кг
  • билет за високоскоростен влак Ташкент - Самарканд
  • 7 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 2 – в Ташкент, 2 – в Самарканд, 2 – в Бухара, 1 – в Хива
  • 7 вечери в ресторантите на хотелите/местни ресторанти с чай, кафе, минерална вода и безалкохолни напитки
  • фолклорно представление с традиционни танци в медресето Нодир Девон-Беги в Бухара
  • местен екскурзовод на английски или руски език с превод от водача на групата
  • туристическа програма в Ташкент, Самарканд, Шахрисабз, Бухара, Хива
  • разходка с метрото на Ташкент
  • входни такси за музейните обекти и мавзолеи, посочени в програмата
  • всички трансфери по програмата
  • водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване
  • 1 бутилка минерална вода на ден в автобуса
  • медицинска застраховка с покритие 15 000 EUR за туристи до 70 г.
Цената не включва:
  • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 40 EUR /заплащат се основния пакет/
Други:
Доплащане за: единична стая – 670 лв.
медицинска застраховка за туристи над 70 г. до 85 г.– 28.00 лв.
повишение на летищни и транспортни такси /обявява се 20 дни преди отпътуване/
Предвидени хотели по маршрута: Valera Hotel 4* или подобен в Ташкент, Bek Samarkand 4* или подобен в Самарканд, hotel Devon 4* или подобен в Бухара, hotel Bek Khiva 4* или подобен в Хива.
Парична единица: узбекски СУМ (UZS)
1 EUR = 11 000 UZS
1 USD = 11 165 UZS
1 BGN = ~5600 UZS
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
Необходими документи: международен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуването. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Узбекистан.
Начин на плащане: депозит - 1000 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.
Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус • високоскоростен влак•
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12246


Може да разгледате и други предложения за Узбекистан
УЗБЕКИСТАН – Незабравимо пътешествие до сърцето на 
Великия път на коприната
УЗБЕКИСТАН – Незабравимо пътешествие до сърцето на Великия път на коприната
Маршрут: София – Истанбул - Ташкент – Самарканд - Шахрисабз - Бухара - Хива - Ургенч - Ташкент – Истанбул - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 3670.00 лв.
ТАДЖИКИСТАН - УЗБЕКИСТАН - по изгубените пътища на Александър Велики
ТАДЖИКИСТАН - УЗБЕКИСТАН - по изгубените пътища на Александър Велики
Маршрут: София – Истанбул - Душанбе - Худжанд – Истаравшан – езерата Маргузор - Пенджикент - Самарканд - Шахрисабз - Бухара – Хива – Ургенч - Ташкент – Истанбул - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 5190.00 лв.

ЕТИКЕТИ:
самолетни екскурзии 2023, екскурзия до бухара 2023, самолетна екскурзия до узбекистан 2023, екскурзия със самолет до шахрисабз, екскурзия със самолет до узбекистан, екскурзия със самолет до узбекистан 2023, екскурзия до ташкент 2023, ташкент със самолет, самолетна екскурзия до ташкент, самарканд със самолет 2023, самолетна екскурзия до ташкент 2023, екскурзия до шахрисабз 2023, екскурзия със самолет до ташкент, самолетна екскурзия до узбекистан, екскурзия до самарканд 2023, екскурзия със самолет до ташкент 2023, самарканд със самолет, самолетна екскурзия до шахрисабз 2023, самолетна екскурзия до самарканд, екскурзия със самолет до шахрисабз 2023, самолетна екскурзия до самарканд 2023, екскурзия със самолет до самарканд, самолетна екскурзия до бухара, самолетни екскурзии, узбекистан със самолет 2023, бухара със самолет, шахрисабз със самолет 2023, екскурзия със самолет до бухара, ташкент със самолет 2023, екскурзия със самолет до самарканд 2023, екскурзия със самолет до бухара 2023, бухара със самолет 2023, узбекистан със самолет, екскурзия до хива 2023, хива със самолет, самолетна екскурзия до хива, самолетна екскурзия до шахрисабз, екскурзия до узбекистан 2023, самолетна екскурзия до хива 2023, екскурзия със самолет до хива, самолетна екскурзия до бухара 2023, екскурзия със самолет до хива 2023, хива със самолет 2023, шахрисабз със самолет
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах