Вашата оценка

Екскурзия до Италиански езера със самолет. Майски празници 2023 в Италия - самолетна програма

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Италия




Италианците са известни с това, че са измислили долче вита, сладкия живот, пълен с удоволствия. И ако има място, където удоволствията на живота могат да се поемат с аристократична изтънченост, то е по бреговете на романтичните езера Лаго Маджоре, Лаго ди Комо, Лаго ди Гарда, Лаго Орта и Изео. Елате с нас по тези аристократични, изтънчени, романтични и спиращи дъха места!

Програма
1 ден София – Бергамо - Милано
Полет на RYAN AIR в 17.25 ч. от аерогара София за Милано. Кацане на летище Милано - Бергамо в 18.25 ч. Трансфер и настаняване в хотел в Милано. Нощувка.
2 ден Милано - Лаго ди Комо – Беладжо - Тремезо
Закуска. Свободно време в Милано или по желание екскурзия срещу допълнително заплащане до езерото Комо. Отпътуване за Комо. Пристигане и разходка из този уютен град-курорт край езерото Лаго ди Комо, дал името на езерото. Кратка разходка в центъра - площада Пиаца дел Дуомо, Катедралата Санта Мария Маджоре, Кметството. Възможност с ферибот или комета /не е включено в цената на екскурзията/ да се достигне до Тремезо и Беладжо, най – известните романтични и очарователни курорти, разположени на езерото с форма на обърнато „Y”, причинена от движението на ледници. Двете страни на буквата „Y” са Леко и Комо с едноименните си градове и точката, в която се сливат се намира очарователният Беладжо, където по желание могат да се посетят градините на Вила Мелци. Разходка из тесните калдъръмени улички и разкошни вили на знатни особи. Тремезо ви очаква с Вили Карлота – едно вълшебно място, където в идеална хармония заедно живеят произведения на природата и изкуството. Принцеса Мариане от Насау подарява на своята дъщеря Карлота вилата като сватбен подарък. Самите италианци наричат парка „къстче от рая”, а във вилата отвътре ще откриете един своебразен модел на неокласическо изкусто и дизайн. При желание, ако времето позволява ви предоставяме друга възможност по време на вашия престой - пътуване със зъбчата железница /не е включено в цената на екскурзията/ до известния квартал Брунате, който попада в Ларинския триъгълник и където последните два месеца от своя живот прекарва известният наш български поет и политик Пенчо Славейков. Фуникульорната железопътна линия, която свързва Комо и Брунатe от 1894 г., все още е най-бързият начин за пътуване до Брунате, но също така е и възможност да се насладите на пленителна гледка към езерото Комо и величествените Алпи. Връщане в Милано. Нощувка.
3 ден Милано – езерото Изео – Монте Изола - езерото Гарда
Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия срещу допълнително заплащане до езерата Лаго ди Изео и Лаго ди Гарда. Отпътуване за езерото Изео. Разположено между провинциите Бергамо и Бреша, то е най – широкото алпиийско езеро, едно от най – очарователните и романтични езера в Италия заради разнообразния си ландшафт. В средата се намира Монте Изола – най – големият остров в Европа, разположен в езеро, истинско зелено скъпоценно бижу. Възможност за мини круиз до острова (не е включен в цената на екскурзията), тръгващ от основните пристанища на езерото Исео, за да бъдат посетени приятните рибарски селища и видяни аристократичните вили. Продължаване за опознаване на курортния град Сирмионе - перлата на емблематичното Лаго ди Гарда. През портите на древен замък, заобиколен от вода, ще влезем в това приказно старинно градче. Средновековният облик на града и атмосферата на древната ера вдъхновяват писателите от години. Живописни улици с уютни ресторанти, кокетни къщи, украсени с цветя. И най-вкусният сладолед и вълнуващото бяло вино Лугана от най – висок клас! Лугана е обособен винарски район, разположен край южните брегове на Лаго ди Гарда, на границата на Венето и Ломбардия край курорта Сирмионе. Масивите от грозде за това вино са доста малки, едва 1480 декара, изцяло засадени със специфичния сорт Требиано ди Лугана. Виното трябва да отлежи в големи бъчви от френски дъб за период от 3 до 6 месеца, което придава този характерен златистожълт цвят. Букетът от аромати е богат на нотки на тропически плодове, цветя, печени бадеми, усещат се и леко пикантни нотки. Подходяща напитка е за риба, морски дарове, ризото и сирена. Сервира се охладено до 10-12 °С. Гуруто на италианските вина Лука Марони оценява това вино с 98 точки от 99 възможни! По желание разходка с корабче и посещение на замъка Рока Скалинджери. Връщане в хотела в Милано. Нощувка.
4 ден езерото Маджоре – Боромеови острови /Изола Белла – Изола Пескатори – Изола Мадре/
Закуска. Свободно време в Милано или по желание екскурзия срещу допълнително заплащане до езерото Лаго Маджоре. Отпътуване за най – дългото от италианските езера – Лаго Маджоре и към Боромеовия залив между Стреза и Вербания, благословен с пет острова. Възможност за пътуване с моторни лодки (не са включени в цената на екскурзията) до три от тях от Боромеовия архипелаг. Пътуването започва от Стреза, чиято туристическа слава се дължи на разказите на пътешественици и писатели като Стендал, Чарлз Дикенс, Лорд Байрон, както и на Хемингуей, който дори разполага тук част от действието на романа си „Сбогом на оръжията”. Първа спирка за разглеждане на Изола Белла (престой 2 ч.), най-популярния от островите в езерото, на който се намира известният бароков дворец Палацо Боромео (XVII в.), обграден от уникално красиви като амфитеатър терасирани градини. Следваща спирка на Изола Пескатори (престой 1 ч.) – островът на рибарите, където ще може да опитате отлично приготвена езерна прясна риба, най – често сьомгова пъстърва. Последна спирка за разходка из Изола Мадре (престой 2 ч.) - известна със ренесансовата си вила и ботаническа градина. Резултатът от проекта за пресъздаване на опияняващите аромати на растения и цветя, които виреят и могат да се помиришат на трите острова е раждането на три марки парфюми и етерични масла, предлагащи се на Изола Мадре. Краят на пътуването с моторни лодки приключва в Стреса и възможност за разходка по аристократичната крайезерна алея. Връщане в Милано. Нощувка.
5 ден Милано – Бергамо - София
Закуска. Отпътуване за центъра на Милано - столицата на областта Ломбардия, която съчетава средновековни паметници и ултрамодерни квартали, мечтата за много модни маниаци, бутиков град, където е невъзможно да се остави без покупка. Начало на туристическата програма: Кастело Сфорцеско, Дуомо, Театралният музей на Ла Скала, Галерията Виктор Емануел II. Свободно време за разходка. Продължаване за Бергамо. Разходка из историческия център на Бергамо - един от най - живописните градове на северна Италия /изкачването е с лифт-2.50 EUR/: Пиаца Векиа, Палацо дела Раджионе, Палацо Нуево, Катедрала, Капела Колеони. Със своите мощни крепостни стени, средновековни дворци и църкви, тесни криволичещи улички и привличащи вниманието заведения, Старият град ще ви плени и впечатли. Трансфер до летище Милано-Бергамо за полет на RYAN AIR в 20.35 ч. за София. Кацане в 23.30 ч. на аерогара София.



Цената включва:
  • самолетен билет на RYAN AIR с включени летищни такси, 1 брой ръчен багаж с размери /дамска чанта, малка раница/, чекиран багаж до 10 кг
  • трансфер летище-хотел-летище
  • 4 нощувки със закуски в хотeл 4**** в Милано
  • пешеходна обиколка на Милано, посещение на историческия център на Бергамо
  • мед. застраховка с покритие 10 000 EUR
  • водач-екскурзовод от агенцията по време на цялото пътуване
Цената не включва:
  • градска такса в Милано – 4 EUR на турист на ден (заплаща се директно на рецепцията на хотела)
  • входните музейни такси, разходките с ферибот/комета, корабче, зъбчата железница и влакче.
Други:
Доплащане за: 1 брой допълнителен чекиран багаж до 20 кг – общо в две посоки 118 лв. /задължителна заявка при сключването на договора за туристически пакет/
по желание доплащане и за избор на места, тъй като разпределението на местата в самолета са на случаен принцип
единична стая – 230 лв. /заплаща се с основния пакет/
медицинска застраховка за туристи от 70 г. до 85 г. – 8.00 лв. /заплаща се с основния пакет/
повишение на горивни и транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/.
Намаление за: дете до 12 год. с 2-ма възрастни на допълнително легло – 95 лв.
Допълнителни екскурзии /заявяват се предварително и се заплащат с основния пакет/: еднодневна екскурзия до езерото Комо, Беладжо и Тремезо – 40 EUR при мин. 15 туристи, 20.00 ЕUR за деца до 12 г. (входните музейни такси, билета за зъбчатата железница до Брунате и таксите за ферибот/комета се заплащат отделно и на място)
еднодневна екскурзия до езерото Лаго Маджоре и Боромеовите острови - 44 EUR при мин. 15 туристи, 22.00 ЕUR за деца до 12 г. (входните музейни такси, таксата за моторните лодки се заплащат отделно и на място)
еднодневна екскурзия езерата Изео и Гарда – 45 EUR при мин. 15 туристи, 22.00 ЕUR за деца до 12 г. (входните музейни такси, ферибот и корабче се заплащат отделно и на място).
За информация предоставяме следните такси за музеи, зъбчата железница, ферибот/комета, корабче и влакче: 1. Милано - Ла Скала – 9.00 EUR, за групи – 6.00 EUR, за ученици над 12 г. и възрастни над 65 г. – 6 EUR; деца под 6 г. – безплатно, Дуомо – 5.00 EUR, изкачване на покрива с асансьор – 14.00 EUR, комбиниран билет Катедрала + асансьор + Археологическа зона + Баптистерия Сан Джовани – 20.00 EURO, за деца от 06-18 г. и пенсионери – 09.00 EUR, изкачване на покрива по стълбището – 10.00 EUR, за деца от 06-18 г. и пенсионери – 5.00 EURO, Баптистерията Сан Стефано – вход безплатен, Баптистерията Сан Джовани – 6.00 EUR, Съкровищница – 3.00 EUR.
2. Езерото Комо - Вила Мелци – Беладжо – вход за градините - 8.00 EUR - индивидуални туристи, цена за група от мин. 20 туристи – 6.50 EUR, Вила Карлота в Тремезо - вход за музея и градините - 12.00 EUR - индивидуални туристи, цена за група от мин. 20 туристи – 9.00 EUR, пътуване с ферибот/комета Комо – Беладжо – Тремезо - Комо - 23.00 EUR в двете посоки + доплащане за бърз ферибот 10.00 ЕUR, двупосочен билет със зъбчата железница до Брунате - ~5.00 EUR
3. Езерото Маджоре - круиз комбиниран билет Изола Белла - Изола Мадре – Изола Пескатори с моторни лодки в двете посоки – 25.00 EUR, вход за двореца на Изола Белла – 17.00 EUR – цена за възрастен, деца 6 -15 г. – 9.00 EUR, цена за група при мин. 18 туристи – 14.00 EUR, вход за Изола Мадре с посещение на двореца и ботаническата градина – 13.50 EUR – цена за възрастен, деца до 6 -15 г. – 7.00 EUR, група мин. 18 туриста – 12.00 EUR, комбиниран билет за посещение на дворците на островите Изола Белла - Изола Мадре – 25.50 EUR – цена за възрастен, деца 6 -15 г. – 14.50 EUR, 21.50 EUR – цена за група от мин. 18 туристи /в цената на комбинирания билет е включена курортна такса/.
4. Езерото Гарда - Сирмионе – Замъкът Рока Скалинджери – 6.00 EUR – цена за група, разходка с корабче – 12.00 EUR
5. Езерото Изео - круиз Изео – Пескерия и обратно – 8.00 EUR – цена за група с включена курортна такса
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещението на Италия.
Начин на плащане: депозит – 300 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване.
Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус
Отстъпка за редовни клиенти: 3% върху пакетната цена в двойна стая. Същата отстъпка важи и за резервации чрез оторизираните агентски бюра.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ /препоръчително/: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12296


Може да разгледате и други предложения за Италия
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
Маршрут: София - Париж - Мон Сен Мишел – Сен Мало – Рен - Нант - Тур - замъците по Лоара - Лион - Торино - Милано - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2355.00 лв.
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
Маршрут: София – Кран - Ватенс - Инсбрук - Мюнхен - Щутгарт - Хайделберг - Шварцвалд - Гутах - Фрайбург - Колмар - Европа парк - Вадуц - Верона - Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1670.00 лв.
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски 
Алпи
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски Алпи
Маршрут: София – Постойна/Кран - Сирмионе - Бардолино - Зеефелд – Инсбрук – Ватенс – Гармиш Партенкирхен - Болцано – Мерано – Кортина д’Ампецо - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1270.00 лв.
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други 
подобни планини няма никъде другаде
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други подобни планини няма никъде другаде
Маршрут: София – Постойна - Мадона ди Кампильо - Тренто – Мерано – Малга Чиапела - Мармолада – Пунта Рока – Каназей – Предацо – Байта Гардоне - Драконово яйце - Моена - Триест – Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1390.00 лв.
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и 
ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска 
прецизност и италианска елегантност
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска прецизност и италианска елегантност
Маршрут: София – Торино – Арбелвил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Етюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Екск ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано - Сирмионе - Загреб – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1445.00 лв.
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - 
комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко 
слънце над ледниковото море на Монблан!
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко слънце над ледниковото море на Монблан!
Маршрут: София – Бергамо - Торино – Албервил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Егюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Ескс ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано – Бергамо - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1570.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах