Вашата оценка 1.00 от 1 гласа

Обиколна самолетна екскурзия с почивка на Филипините! Екскурзия до Филипините със самолет.

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Филипини




Не е лесно да изберете дестинация в страна, съставена от повече от 7100 острова в средата на Тихия океан. Ярко зелен цвят на оризовите живописни тераси, кристални води, криещи коралови чудеса и планини, приютили очарователни селца. Да, това са Филипините, които предоставят този отговор на тези, които търсят да преоткрият част от азиатския архипелаг. Предстои ви едно забележително и незабравимо изживяване!

Програма
1 ден София - Истанбул
ССреща на летище София, Терминал 2 и в 16.00 ч. полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 18.25 ч.
2 ден Истанбул - Манила
В 01.55 ч. полет за Манила. Кацане в Манила в 18.10 ч. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Манила обиколка с включен обяд
Закуска. Начало на туристическата обиколка на Манила – градът на хилядата контраста. Модерен и традиционен, екзотичен и западен, хаотичен и в същото време спокоен, луксозен, богат и беден... С население от близо 20 милиона, Манила е преди всичко град на големи контрасти. Столицата на Филипините, разположена на остров Лусон в Южнокитайско море, има някои особености, които я отличават от останалите столици или анклави на Югоизточна Азия като Банкок, Сайгон, Хонконг или Сингапур. Основната е, че Филипинските острови са били испанска колония в продължение на повече от 300 години (1565-1898 г.). И това минало е доста натрапчиво в Манила, въпреки факта, че Филипините са една от бившите колонии, най-малко познати на испанците. Столицата е възстановявана седем пъти след пожари, земетресения и бомбардировки. Когато влезем в Интрамурос (най-старата част), както е известен древният укрепен град, се появява друг свят. Тук ритъмът и пейзажът са различни, колониалната следа е повече от очевидна. Останали са модерните небостъргачи на Макати, динамичният бизнес район на Манила, с великолепни гастрономически места и хотелски вериги, където днес се провежда голяма част от социално-икономическата дейност на този мегаград, разрушен по време на Втората световна война . По време на обиколката ще видим Катедралата в Манила, разположена на главния площад – Площад Рома, където се намира и Дворецът на губернатора). Катедралата на Манила е една от най-емблематичните сгради в града. Създадена през XVI-ти век от дърво и бамбук, постройката е възстановявана няколко пъти след много пожари, земетресения и бомбардировки по време на Втората световна война. Днес можете да се посети обновения и интериор и с късмет да бъдете част от многото сватби, които се организират. Следва църквата Свети Августин. Истинско съкровище на испанския барок, което си заслужава да се види. Обявен за обект на Световното наследство през 1993 г., тук се намират мощите на испанския колонизатор Мигел Лопес Легаспи. Ще завършим обиколката с Форт Сантяго - Цитаделата, построена от испанците в устието на река Пасиг, която без съмнение е основната туристическа забележителност в Манила. Освен че е съществена част от търговския път на манилския галеон (главно между Манила и Акапулко, Мексико), Форт Сантяго е бил затвор, в който е бил заточен Хосе Рисал, филипинския национален герой, преди да бъде екзекутиран през 1896 г. Обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден Манила - о-в Бохол – о-в Панглао
Закуска. Трансфер до летището. Полет за столицата на провинция Бохол. За да добиете представа за красотата, която предлагат Филипините, Бохол без съмнение е най-препоръчителният вариант. Той обединява много от природните забележителности на този югоизточния азиатски архипелаг, който напоследък стана много популярен: гмуркане, уникални пейзажи, вътрешна територия, покрита с джунгла, оризови полета, девствени заливи, райски плажове, мечтателни залези... И не само… Уникална култура и гастрономия в Южна Азия. В сърцето на архипелага, южно от Централните Висайски острови, се намира провинция Бохол. Състои се от почти сто малки острова, които заобикалят главния, наричан още Бохол, десетият по големина във Филипините. Висаите формират един от трите големи блока на страната заедно с Лусон на север и Минданао на юг. Въпреки че испанското господство, което приключи във Филипините в края на XIX век, през 1898 г., неговият белег може ясно да се долови във Висаите. И това наследство е повече от очевидно в Бохол. Красиви църкви – някои от които са били сериозно повредени от последиците от земетресението, което е разтърсило острова през 2013 г. – архитектура, религия, гастрономия, знакови имена... една великолепна съвкупност в продължение на почти 350 години. Кацане на летището в Бохол около 1.30 мин. Трансфер до хотела на остров Панглао, който е най-добрата плажна дестинация на Бохол. Намира се югозападно от Бохол и южно от Себу. Мостът Борха свързва Панглао с главния остров Бохол. Повечето от най-добрите хотели на Бохол са на остров Панглао. Любителите на слънцето, морето и пясъка остават в тази част на провинцията поради близостта й до девствените плажове и кристални води. Нощувка.
5 ден Остров Баликасаг и Вирджинския остров с включен обяд. Морската обиколка включва наблюдение на делфини, гмуркане с шнорхел с морски костенурки на остров Баликасаг и посещение на уникалната пясъчна ивиц
Закуска. Денят започва рано сутрин с взимане от хотела и пътуване до мястото, където ще се качим на лодка. Първото занимание за деня е наблюдение на делфини. Тъй като тези игриви създания обичат да изплуват сутрин, вашият опитен капитан ще бъде нащрек, увеличавайки шансовете ви да станете свидетели на тези великолепни бозайници в действие. След вълнуващото изживяване с делфините, обиколката на остров Баликасаг продължава до Вирджинския остров – кътче от рая. По-известен на туристите като Вирджински остров, остров Пунгтуд се намира в средата на сравнително плитък район между островите Баликасаг и Панглао. Винаги е бил любимец заради С-образната си гола пясъчна ивица. Някои оприличават формата на змия, други на запетая, трети на лъжица или космен фоликул. Известен със зашеметяващата си бяла пясъчна ивица, излизаща от тюркоазените води, този остров предлага невероятно спокойстве и релакс. Време за разходка по мекия пясък и да се полюбувате на красотата на това уникално място. Акцентът на днешния ден е несъмнено изживяването от гмуркането с шнорхел на остров Баликасаг. Преди да стигнете до остров Баликасаг, все пак се пригответе, тъй като ще бъдете поразени от кристално чистите води и неговите морски обитатели. Тази обиколка включва две места за гмуркане с шнорхел, които ви предлага достатъчно време да плувате с морски костенурки, да изследвате цветни корали и да откриете убежището на тропическите риби на острова. Този ден е предвиден и обяд. Връщане в хотела. Нощувка.
6 ден Остров Панглао
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
7 ден Остров Бохол и Шоколадовите хълмове – круиз с катамаран с включен обяд
Закуска. Еднодневна екскурзия с обяд на Бохол, която включва отиване до Шоколадовите хълмове, една от основните атракции в региона. Именно тук - в провинция Бохол се намира тази уникална геоложка формация, съставена от 1268 хълма с форма на почти идеални конуси, високи между 40 и 120 метра и простиращи се на почти 50 кв.км. Със своите хълмисти хълмове, равнини, кристално чисти извори и уникални плажове, Бохол е една от най-зрелищните провинции в района на Висая и десетият по големина остров във Филипините. Да говорим за Бохол означава да говорим за Шоколадовите хълмове. Името на хълмовете, едно от природните чудеса на страната, се дължи на характерния им цвят през най-горещия сезон: тревата изсъхва и прилича на шоколадови бонбони. След това групата ще се отправи към еко туристическия приключенски парк Лобок. Те се предлагат разходки със зиплайн и кабинков лифт с вълнуващи панорамни гледки от над 100 метра височина. Това ще ви позволи да разгледате добре прекрасния планински склон на Лобок, докато се наслаждавате на авантюристичното пътуване. Можете да изберете зиплайн или кабинков лифт, или можете да комбинирате и двете. Програмата продължава на круиз по река Лобок, по време на който групата ще се наслади на вкусен обяд. В следобедните часове ще се продължи с църквата Баклайон, паметника на „кървавата битка” и Корела, мини еко система, светилището, където можете да видите и посетите най-малките примати, които се срещат предимно в Югоизточна Азия - дългопетите. Сред особеностите му се откроява това, че главата му може да се върти на почти 360 градуса, има човешки ръце, спи през деня, рекордьор е на Гинес като бозайник с най-големи очи спрямо размера на тялото му, с размери 1,6 сантиметра в диаметър... Накратко, изключителен екземпляр, който е застрашен от обезлесяването на джунглата и бракониерите. Скрита сред храсталаците, които покриват острова, Филипинската фондация Tarsier е единствената институция в света, посветена на изучаването на този вид и повторното заселване на джунглата, където те обитават. Връщане в хотела. Нощувка.
8 ден Остров Бохол – Остров Себу с включен обяд
Закуска. Трансфер до пристанището на о-в Бохол и отплаване с ферибот за о-в Себу (около 2 ч.). Себу е вторият по големина град във Филипините, разположен в Централните Висаи на едноименния остров. Начало на туристическа програма, по време на която ще се запознаем с основните забележителности: Базиликата Санто Ниньо с най-известната дърворезба на малкия Исус, намираща се на територията на Филипините, донесена от Испания от Фернандо Магелан през 1521 г., Магелановият кръст - въпреки че това, което ще видите не е оригинал, важното за него е че той е първия християнски символ, пристигнал във Филипините. Следва Форт Сан Педро, построен през XVI-ти век под командването на испанския изследовател Мигел де Легаспи, която все още може да се посети в сърцето на град Себу, Колониалните къщи на предците, които са в перфектно състояние и ще ви помогнат да разберете как са живели филипинците в колониалните времена, Даоисткия храм - въпреки че е построен съвсем скоро, той е емблема на китайската общност в Себу и е много живописно място. Завършваме деня с възможност за закупуване на сувенири из колоритните му пазари. Настаняване в хотела. Нощувка.
9 ден Себу - о-в Боракай
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. След около 1-часов полет кацане в Катиклан на остров Панай. Следва трансфер до пристанището и продължаване на лодка до остров Боракай. Акостиране и оттам трансфер до хотела, разположен на известния Бял плаж. White Beach всъщност е остров Боракай. Като основна атракция на острова, този плаж на Боракай е едно от най-добрите туристически места не само на Висая, но и на Филипините. Разположен в провинция Аклан, White Beach е един от най-добрите плажове и винаги е бил звездата на шоуто на остров Боракай. Пътуващите от всички краища на Филипините и света не могат да не се възхитят на спиращата дъха красота на този плаж. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
10 ден О-в Боракай
Закуска. Свободен ден за плаж, разходка и всякакви забавления. Вечеря. Нощувка.
11 ден О-в Боракай – екскурзия по желание до о-в Тамбисан – о-в Маджик – о-в Кристал Коув
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. По желание и срещу допълнително заплащане – обиколка с лодка на островите около Боракай и обяд-пикник. Трансфер от хотела до мястото, откъдето ще се отплава на традиционната лодка. Основните акценти на това преживяване е да се запознаете с най-добрите места за шнорхелинг на островите около Боракай и с едни от най-добрите девствени плажове в района. Да започнем с Крокодилския остров, където водата е кристално чиста, тюркоазена на цвят и плитка. Препоръчваме ви да поплувате сред пасажите от пъстроцветни рибки по време на вашето гмуркане с шнорхел. С подводна камера можете да заснемете и морските змии, рибите папагал и другите цветни водни обитатели. Ще се посети и известния плажен рай – Пука Бийч, за да се разходите по девствения му плаж, да поплувате в сините му води или просто да се отпуснете на плажа с кокосовите палми и с пясък от корали и миди. Продължава се към остров Тамбисан, където групата ще се наслади на вкусен обяд-пикник, а след това към о-в Маджик или о-в Кристал Коув. Забележка: в зависимост от деня на провеждане, последователността на провеждане може да е различна, както някои от островите заменени с други. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
12 ден О-в Боракай – Манила - Истанбул
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Трансфер до пристанището и отплаване с лодка за Катаклан, трансфер до летището за полет до Манила (около 1 ч.). Следващ полет за Истанбул в 22.20 ч.
13 ден Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 06.15 ч. Полет за София в 08.45 ч. Кацане в София в 09.05 ч.



Цената включва:
  • Самолетен билет София-Истанбул-Манила-Истанбул-София с Turkish Airlines, включени такси, чекиран багаж 30 кг и ръчен 7 кг
  • Самолетен билет Манила - Бохол, Тагбиларан с включени такси, чекиран багаж 20 кг
  • Самолетен билет Себу - Боракай с включени такси, чекиран багаж 20 кг. и ръчен 7 кг
  • Самолетен билет Боракай - Манила със Cebu Pacific с включени такси, чекиран багаж 20 кг
  • 10 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 2 - в Манила, 4 – на о-в Панглао, 1 – на о-в Себу, 3 – на о-в Боракай
  • 4 обяда
  • 3 вечери
  • Билети за ферибота Бохол – Себу
  • Трансфер летище Манила – хотел в Манила - летище Манила
  • Трансфер летище Бохол, Тагбиларан – хотел Бохол – ферибот Бохол
  • Фериботен билет Бохол - Себу
  • Трансфер пристанище - хотел Себу – летище Себу
  • трансфер летище Боракай, Катиклан – пристанище Кагбан – лодка – пристанище Боракай – хотел Боракай
  • трансфер хотел Боракай – пристанище – лодка – Кагбан – летище Боракай, Катиклан
  • Обзорна екскурзия на Манила с посещение на мемориала на американските войници, парка Ризал, форт Сантяго, църквата Свети Августин и Катедралата на Манила
  • Морска екскурзия Остров Баликасаг и Вирджинския остров с наблюдение на делфини, гмуркане с шнорхел с морски костенурки на остров Баликасаг и посещение на плажа на Вирджинския остров
  • Разглеждане на Бохол и околностите - Шоколадовите хълмове, круиз по река Нипа и посещение на Корела – убежище на дългопета
  • Обзорна екскурзия на Себу с посещение на форт Сан Педро, Магелановия кръст, базилика Миноре и даоисткия храм
  • Водач-преводач от агенцията
  • Медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR.
  • Забележка: Пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.90 лв. При промяна на валутния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Цената не включва:
  • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 45 EUR /заплащат се с основния пакет/
Други:
Доплащане за: единична стая – 1190 лв.
медицинска застраховка за туристи от 70 г. до 85 г. – 45 лв.
Намаление за: трети възрастен в стая – 430 лв.
Допълнителни екскурзии: обиколка с лодка на островите около Боракай и обяд-пикник – 120 EUR при мин. 4 туристи /заплаща се с основния пакет/.
Предвидени хотели по програмата: The Heritage Hotel Manila 4* или подобен в Манила, Bohol Beach Club Resort 4* или подобен на о-в Панглао, Bai Hotel Cebu 4* или подобен на о-в Себу, Boracay Mandarin Island Hotel 4* или подобен на о-в Боракай.
Начин на плащане: депозит – 2000 лв., доплащане – до 40 дни преди отпътуване.
Минимален брой туристи: 15 тур.
Необходими документи: международен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуването. Няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Филипините. Не се изисква виза.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12362


Може да разгледате и други предложения за Филипини
ФИЛИПИНИТЕ - обиколна програма. А и разбира се без плаж не може
ФИЛИПИНИТЕ - обиколна програма. А и разбира се без плаж не може
Маршрут: София – Истанбул – Манила – остров Палаван - Ел Нидо – Лио Бийч – архипелага Бакуит/остров Дилумакад – остров Матинлок – остров Тапиутан – Тайният плаж - остров Бохол – остров Панглао – Шоколадовите хълмове - остров Себу – остров Боракай – о-в Маджик – о-в Кристал - Манила – Истанбул – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 6840.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах