ТАЙЛАНД - Банкок, Аютая и плажовете на Краби - една отделна екзотична реалност! Включени всички екскурзии и посещения!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Тайланд




Програма
1 ден София – Истанбул – Банкок
Излитане в 09.55 ч. от летище София с полет на авиокомпания TURKISH AIRWAYS за Истанбул. Кацане в Истанбул в 12.20 ч. Излитане в 18.35 ч. за Банкок.
2 ден Банкок
Кацане в 07.50 ч. на летище Суварнабуми в Банкок – „Земята на усмивките”. Банкок – Тайландската столица често бива описвана като пъстроцветна, екзотична, пренаселена, динамична, величествена…. И всичко казано за този град е вярно. Опитайте от магията на Ориента, потопени в много милионния град на красотата, историята, културата, религията и… изненадите. Посрещане на летището и настаняване в хотел The Berkeley Pratunama 4**** (https://www.berkeleypratunam.com/) или подобен. Кратка почивка. Среща с местния екскурзовод и начало на целодневна туристическа обиколка в Банкок. В града се намират три от най - важните храмове в Тайланд. Първа спирка на посещение на Големия дворец и Храма на Изумрудения Буда, където може да се види статуя на Буда, изваяна от монолитен смарагдов блок. Следва и Храмът на легналия Буда – най-големият храм в Банкок, който е приютил гигантска статуя на легнал Буда с дължина 46 м и височина 15 м. Основан е през 1781 г. от крал Рама I от династията Чакри, той е първият университет в Тайланд, в който са се изучавали и астрология, литература и медицина. Обиколката продължава с храма, известен със своя Златен Буда с височина 10 фута и тегло 5 тона и половина. Изображението е изградено от чисто злато, шедьовър на ювелирното изкуство от XIII век, считано като най- голямото изображение на Буда в света, направено от злато и неслучайно вписано в Книгата на рекордите на Гинес. Разходка из китайския квартал, където можете да се насладите на местната кухня и да опитате типични ястия. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ден Банкок – тур „Потапяне в местната атмосфера“ - плаващия пазар Дамноен Садуак - Железопътния пазар Маеклонг! Влакът пристига, вдигайте пазара...
Закуска. Тръгване в 07.00 ч. от хотела с автобус и местен екскурзовод, за да се посети плаващия пазар Дамноен Садуак и железопътния пазар Маеклонг. Първо ще се разходим из жп пазара, след което се пригответе за трескавата дейност на продавачите по железопътните релси, когато след като се чуе сигналната влакова аларма, те демонтират за няколко минути и бързо вдигат тентите на сергиите си, за да освободят преминаването на влака около 09.45 часа. Влакът пристига, вдигайте пазара...Влакът минава точно през оживения пазар за пресни продукти и предлага уникални възможности за снимки. Забележка: Влаковете са планирани да пристигат на гара Маеклонг около 09.30-09.50 ч. (Разписанието на влаковете подлежи на промяна. Според железопътната гара в Mаеклонг влаковете често се движат с 20-30 минути закъснение). Но ние ще чакаме, защото гледката на един от най – невероятните пазари в света не трябва да се изпусне. След това продължаване на традиционна лодка из плаващия колоритен пазар Дамноен Садуак, за да се запознаете с начина на живот на местните жители, които търгуват на лодките си, за да видите удоволствието и увлечението, с което те купуват и продават. Тук ще можете да закупите всякакви плодове, сувенири директно от други лодки на местните търговци или след това в магазинчетата на брега. Обяд в местен ресторант. Следва посещение на храма Ват Банг Кунг, който е една от най - популярните дестинации в този район. Построен във времето, когато Аютая е столица (около 1760 г.), районът на храма е бил използван като армейски лагер на крал Таксин Велики – фермерът, станал крал, за да защити Кралство Тайланд, но е бил в последствие изоставен в продължение на почти 200 години. Много интересен е малкият параклис, който е изцяло покрит от корените на бананово дърво. Можете да видите стенописа вътре в него, посветен на Буда. Връщане обратно в Банкок. Свободно време, през което, придружени от вашия водач можете да отидете до най - оживената улица за масажи и заведения – Каосан Роуд, както и да посетите не далече намиращия се бар, в който е сниман Последният Ергенски Запой и който е със свободен достъп. Нощувка. Любопитно! Истинският цялостен тайландски масаж е едно от най - приятните преживявания, на което можете да се насладите, или пък да изтърпите. За повече от 3000 години, техниката се е развила до божествено съвършенство. Произлязъл от Индия, масажът е изучен и практикуван от тайландски монаси, които искали с него да облекчат физическата и умствена умора, да повлият на чистотата на ума и здравето. Терапевтите използват за масажирането ръцете, лактите, палците и даже стъпалата си, правейки изживяването не само изключително интензивно, но и запомнящо се.
4 ден Банкок – Аютая
Закуска. Еднодневна екскурзия до Аютая - старата столица на Тайланд, която е като оазис сред модерните градове на Тайланд. Заобиколен от три мощни реки, в центъра на града са съхранени останки от бляскавото минало на великолепния някога град. След останките от някога величествената столица, групата ще посети лятната резиденция на Тайландските владетели, живописно разположена на бреговете на р. Чао Прая. Оттам групата ще се качи на борда на корабче, с който ще се върне обратно в столицата, избягвайки от натоварения трафик и наслаждавайки се на вкусен обяд на бюфет и на завладяващата природа, преминавайки през провинция Нонтабури, преди да стигне до Банкок. Кафето ще бъде сервирано, докато се наслаждавате на очарователните гледки около бреговете на реката, като цветните Кралски шлепове, Университета Тамасат, Кралския голям дворец и елегантния Уат Арун - Храма на зората. Пристигане в Банкок и слизане на кея. Трансфер обратно до хотела. Нощувка.
5 ден Банкок – Краби
Закуска. Трансфер до летището, кратко самолетно пътуване ще ви отведе до курорта Краби Ао Нанг. Кацане, трансфер и настаняване в хотел Beyond Resort Krabi 4**** (https://www.beyondresortkrabi.com/) или подобен. Нощувка. Провинция Краби е една от най – красивите и популярни области в Тайланд. Пленяващи бели плажове, нежно сини заливи, живописни острови и пъстри коралови рифове правят района един от най – посещаваните в страната. Жителите на областта умело развиват нейния потенциал и предлагат редица атрактивни мероприятия за посетителите. Част от тях ще може да изживеете и вие!
6 ден Краби
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.
7 ден 7 ден Краби – обзорен тур до 4-те острова (Пилешки остров, Ко Пода, Ко Тап и Райли)
Закуска. Екскурзия /включена в пакетната цена/ и с обяд – „Тур до четирите острова“. Неповторим шанс да се докоснете до едни от най – красивите острови в областта. Традиционна лодка отвежда групата до т.нар. Пилешки остров, известен с това наименование заради скала, която се издига над острова и наподобява главата на птица. Островът грабва посетителите с тюркоазените си води, които са идеално място за гмуркане, което е и предвидено в програмата за деня. Продължава се към остров Ко Пода, на който е предвидено време за разходка и почивка на един от белопясъчните плажове на острова. Следваща спирка е на острова Ко Тап. Макар и с по-малки по размери, островът с нищо не отстъпва на по - големите си събратя, той е един незабравим декор за снимките на посетителите. При отлив се появява пясъчна коса, която свързва Ко Тап с Пилешкия остров, оставяйки впечатлението, че морето е разделено на две. Следва посещение на залива Райли, едно от най - известните места за скални катерачи. Това е континенталната част на Краби, но не можете да стигнете до залива с кола. Има две страни на плажа Райли - западен и източен Райли. Плажът на западния Райли е по - красив от източния и е по - тих. Това е едно добро място за почивка и мързелуване или каране на каяк около варовиковите пещери. Обядът ще бъде осигурен в местния ресторант. След един незабравим ден връщане в хотела. Нощувка.
8 ден Краби – опознавателен тур на Краби
Закуска. Полудневна екскурзия /включена в пакетната цена/ - опознавателен тур на Краби , който ще ви отведе до Као Канаб за разглеждане на мангровата гора покрай река Краби. С моторна лодка ще стигнете до много вълнуващи места. След качване на лодката и след около около 20 минути, ще акостирате в близост до пещера, където можете да видите сталагмитите и сталактитите, а и местните обитатели - прилепите. След това връщайки се към лодката, от двете страни ще зърнете няколко дългоопашати маймуни, варан и много видове животни, които живеят в тази обширна мангрова гора. Пътуването с лодка продължава около час до града Краби, където ще имате време за шопинг на местни стоки от най - различно естество - тениски, обувки, плодове като дуриан, манго, рамбутан, които могат да бъдат намерени тук. След това пътуването ще продължи до Ват Там Суа, който е най- красивият храм в Краби. Тук цари едно цветно съвършенство от растения и цветя, което е подходящо за релаксация и изучаване на медитация. Има и пещера, която може да се посети с много варовикови сталагмити и сталактити и 100-годишни дървета. На върха на планината се намира златна пагода, до която се стига, изкачвайки повече от 1000 стъпала, но красивите гледки към град Краби и Као Канаб Нам ще си струват усилията. Връщане в хотела. Свободен следобед за плаж и почивка. Нощувка.
9 ден Краби
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.
10 ден Краби – Банкок - Истанбул
Закуска. Свободно време за плаж. Трансфер до летището за вътрешен полет до Банкок. Кацане и следващ полет в 22.55 ч. за Истанбул.
11 ден Истанбул – София
Кацане в Истанбул в 05.45 ч. Полет за София в 08.45 ч. Кацане на аерогара София в 09.05 ч. Нощувка.



Цената включва:
  • самолетен билет международен полет София – Истанбул – Банкок – Истанбул - София на авиокомпания Turkish Airways, включени летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 30 кг + 1 брой ръчен до 8 кг
  • самолетен билет с включени летищни такси с 1 брой чекиран багаж до 20 кг Банкок – Краби - Банкок
  • 8 нощувки в хотели 4****, от които 3 – в Банкок, 5 – на Краби
  • 3 обяда
  • всички трансфери от/до летището
  • транспорт с климатизиран автобус
  • беседа на местни екскурзоводи на английски език с превод на български език от водача на групата
  • обиколка на Банкок с посещение на 3-те храма на Изумрудения, Легналия и Златния Буда
  • тур „Потапяне в местната атмосфера“ - плаващия пазар Дамноен Садуак и Железопътния пазар Маеклонг
  • еднодневна екскурзия до Аютая
  • обзорен тур до 4-те острова (Пилешки остров, Ко Пода, Ко Тап и Райли)
  • полудневна eкскурзия - опознавателен тур на Краби
  • всички екскурзии и входни такси на туристически обекти и музеи, посочени в програмата
  • водач – преводач на бълг. език по време на цялото пътуване
  • медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR за туристи до 70 г.
Други:
Намаление за: дете до 11.99 г. с 2-ма възр. на допълн. легло – 215 лв.
Доплащане за: медицинска застраховка за туристи над 70 г. до 85 г. – 25.00 лв.
единична стая – 795 лв.
виза за Тайланд – ~75 USD (заплаща се на място на летището в Банкок)
бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 30 EUR /заплащат се с основния пакет/
пакет от 5 вечери в хотела на Краби – 260 лв./заплащат се с основния пакет/
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Необходими документи: задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към крайната дата на пътуване, няма санитарни и медицински изисквания за пътуване (не се налага ваксинация).
Начин на плащане: депозит – 1000 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус • лодка


Оферта № Е12334


Може да разгледате и други предложения за Тайланд
ВИЕТНАМ - КАМБОДЖА - ТАЙЛАНД Съкровищата на Индокитай
ВИЕТНАМ - КАМБОДЖА - ТАЙЛАНД Съкровищата на Индокитай
Маршрут: София – Истанбул - Хо Ши Мин/Сайгон – Ку Ши – Меконг – Май То – Да Нанг – Хой Ан – Ба-На – Златният мост - Хюе – Ханой – Халонг – Ханой - Сим Рип – Анкор – Банкок – Истанбул - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 6590.00 лв.
ТАЙЛАНД - Банкок, Аютая и Краби - една 
отделна екзотична реалност - включени всички екскурзии и 
посещения
ТАЙЛАНД - Банкок, Аютая и Краби - една отделна екзотична реалност - включени всички екскурзии и посещения
Маршрут: София – Истанбул – Банкок – Плаващия пазар Дамноен Садуак - Железопътния пазар Маеклонг - Аютая - Краби – Пилешки остров – остров Ко Пода – остров Ко Тап – залива Райли - Банкок - Истанбул – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 4425.00 лв.