Екскурзии

Вход за агенти
    e-mail
    парола

Бюлетин
Aбонирай се за информационен бюлетин
име и фамилия
e-mail

Австрия - Eкскурзии и почивки от mondel-travel.com

Австрия

Австрия

Всички екскурзии в Австрия Всички почивки в Австрия
Брук

                                    

   АВСТРИЯ - КРАСИВА И РАЗНОЛИКА

РЕПУБЛИКА АВСТРИЯ, е федерална република и държава в Централна Европа. Граничи с Чехия и Германия на север, Унгария и Словакия на изток, Словения и Италия на юг, Швейцария и Лихтенщайн на запад. Територията на Австрия обхваща 83,879 km2.  Всеки, който е ходил в там  знае, че теренът е силно планински, разположен сред едни от най красивите Алпийски пейзажи. По-голямата част от населението говори местен баварски диалект, а австрийският немски в стандартната си форма е официалния език в страната. Други официални езици, са унгарски, бургленски, хърватски и словенски. Произходът на съвременна Австрия, датира от времето на хабсбургската династия, когато по-голямата част от страната е била част от Свещената Римска империя. От времето на Реформацията, много северногермански князе, възмутени от авторитета на императора, използват протестанството като знаме за бунт. Тридесетгодишната война, влиянието на Кралство Швеция и Кралство Франция, възхода на Кралство Прусия и наполеонойските нахлувания, отслабват властта на императора в северната част на Германските области на империята. Императорът и католицизмът запазват изключителния си  контрол. През 17 и 18 век Австрия, запазва позицията си като една от големите сили на Европа и в отговор на коронацията на Наполеон, като император на французите, австрийската империя  официално се провъзгласява през 1804 г. След поражението на Наполеон, Прусия се очертава като главен конкурент на Австрия, за управлението на по-голяма част от Германия. Австрийскота загуба на Прусия, в битката при Кьонигграт, по време на австро-пруската война през 1866 г.,  успява да прочисти пътя на Прусия и да упражни контрол върху останалата част от Германия. През 1867 г. империята, е реформирана в Австро-Унгария. След поражението на Франция във френско-пруската война от 1870 австрийската държава, е изключена от новата германска империя, въпреки че през следващите десетилетия нейната външна политика, все повече се доближава до управляваната от Пруската империя. След разпадането на Хабсбургската империя през 1918 г. в края на Първата световна война, Австрия приема и използва името Австрия (Deutschösterreich), по-късно  превръща Австрия,  с опит да се съюзи с Германия. Първата Австрийска република е създадена през 1919 г. и това продължава до края на Втората световна война през 1945 г., след което Германия е била окупирана от съюзниците и австрийската бивша демократична конституция е възстановена. През 1955 г. Австрийският държавен договор възстановява Австрия, като суверенна държава, която прекратява окупацията. През същата година австрийският парламент създава Декларация за неутралност, в която се заявява, че Втората австрийска република ще стане трайно неутрална.
Столицата и най-големият град с население над 1,7 милиона души е Виена.  Други големи градски райони на Австрия включват Грац, Линц, Залцбург и Инсбрук. Австрия е една от най-богатите страни в света, с номинален БВП на глава от населението. Страната е развила висок жизнен стандарт и през 2014 г. е класирана на 21-во място в света на човешкото развитие. Австрия е член на Организацията на обединените нации и се присъединява към Европейския съюз през 1995 г. По отношение на култура, изкуство и архитектура е ненадмината. Един от най - големите примери за това, е дворецът Белведере, който е несравним пример за барокова архитектура. Редица актьори и музиканти чията кариера и въздействие се усеща отвъд националните граници прославят страната. Редица деликатеси, са станали и стават причина стотици туристи да идват от всички крайща на света, за опитат различните, разнообразни автрийски специалитети.
Австрийската кухня произхожда от австро-унгарската империя. Датира от традицията на "Роял-Куинс" ("Hofküche"). Известна е със своите добре балансирани вариации на говеждо, свинско и безброй деликатесни местни ястия с зеленчуци. Специални деликатеси са : Sachertorte, "Krapfen", пълнени с кайма или сладкиш. Световно известния а "Strudel" като "Apfelstrudel", пълнен с ябълка, е повлиян от унгарската, чехската чешка, еврейската, италианската, балканската и френската кухня, от които често се вземат ястия и методи за приготвяне на храна. Ето защо австрийската кухня е една от най-мултикултурните и транскултурни в Европа. Типичните австрийски ястия включват Wiener Schnitzel, Schweinsbraten, Kaiserschmarren, Knödel, Sachertorte и Tafelspitz. Има и Kärntner Kasnudeln, които са с джобове от тесто, пълни с Topfen, картофи, билки и мента, които се сваряват и се сервират с маслен сос. Каквото и да решите да разгледате или опитате, ще остави неповторимо впечатление и незабравими спомени ! Австрия - КРАСИВА И РАЗНОЛИКА !!!

Полезно е да знаете

 

Календар

Новини
26 Октомври 2017 г.
ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА ЗА 2 МЕСТА С ОТСТЪПКА 200 лв. ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА по програмата ни УСМИХНАТА НОВА ГОДИНА - БАНКОК И ОСТРОВ КО САМУИ!

Уважаеми клиенти и колеги, Бихме желали да ви информираме, че ОБЯВЯВАМЕ ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА ЗА 2 МЕСТА С ОТСТЪПКА 200 лв. ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА  по програмата ни  УСМИХНАТА НОВА ГОДИНА - БАНКОК И ОСТРОВ КО САМУИ! Дата: от 29 декември до 8...

28 Септември 2017 г.
НОВА ГОДИНА 2018 С МОНДЕЛ ТРАВЕЛ!!!

Новата Година чука на вратата и вие отново се чудите какво да организирате, къде да направите резервации или по- лошо, какво да сготвите…. Скъпи приятели, нищо от това не е необходимо, защото ние в Мoндел Травел сме организирали всичко за вас....

26 Юли 2017 г.
ЮЖНА КОРЕЯ! ЧУДЕСНА ВЪЗМОЖНОСТ за пътуване до далечната и непозната страна, с нашето ГАРАНТИРАНО ПЪТУВАНЕ И ПОСЛЕДНИ СВОБОДНИ МЕСТА!

Скъпи приятели, предлагаме ви последни свободни места по потвърдената ни програма за ЮЖНА КОРЕЯ - малкият дракон на Азия! Запознайте се отблизо с вълнуващия и космополитен Сеул - икономическото чудо и културен център на страната! Многоликата южнок...


Онлайн Каталог