Предварителна информация

ОБЩИ УСЛОВИЯ И ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОРГАНИЗИРАНО ПЪТУВАНЕ

I. НАЧИН НА ЗАПИСВАНЕ

1. Записването е възможно по телефон, факс или интернет, чрез турагенти в страната или директно в офиса на Туроператора. Резервацията се счита за валидна след сключване на Договора за организирано пътуване и внасянето на депозит в размер на 30% от пакетната цена за автобусните програми и 50% от пакетната цена за самолетните програми, в случай, че не е упоменато друго.

2. Плащането се извършва в брой или по банков път УниКредит Булбанк, BIG код UNCRBGSF,

IBAN – в лева BG64UNCR70001517346444, титуляр – „ ТА Мондел Травел” ООД и чрез дебитните и кредитни карти на БОРИКА, EuroLine, Mastercard, Visa.

3. Окончателното плащане се извършва 20 дни преди датата на отпътуване за автобусните програми, за самолетните – 30 дни, в случай, че не е упоменато друго.

 

II. НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИСВАНЕ

1. Копие на задграничен паспорт или копие на лична карта при пътувания до всички страни на територията на Европа, с изключение на Турция. При пътуване до Турция е необходимо освен задграничния паспорт да се носи и личната карта.

2. За лица под 18 г., пътуващи непридружени от единия или двамата родители, е необходима нотариално заверена декларация за тяхното разрешение детето им да пътува в чужбина.

 

III. ВИЗОВИ, САНИТАРНИ И МЕДИЦИНСКИ ИЗИСКВАНИЯ

1. За издаването на туристическа виза за Куба: такса - 40 USD при подаване на документите от туристическата агенция, при лично подаване – 15 USD. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване. При излитане от летище Хосе Марти се заплаща допълнително такса в размер на 25 USD.

 

2. За издаването на туристическа входна виза за Китай: такса за групова виза – 64 USD, за индивидуална виза – 80 USD. Необходими документи: задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване, попълнен формуляр на Консулски отдел на Китай, 2 актуални снимки в паспортен формат. Считано от 15.08.2018г. - задължително лично явяване в Посолство на КНР, за снемане на биометрични данни.

3. За издаването на туристическа входна виза за Виетнам: такса - 80 USD. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване, с 2 празни страници за полагане на визата, попълнен формуляр на Консулски отдел на Виетнам, 2 бр. актуални снимки със задължителни размери 4 х 6 см, двустранно копие на лична карта.

 

4. За издаването на туристическа входна виза за групови пътувания до Русия: такса – 120 лв.; експресна услуга, при необходимост - 190 лв. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване с поне 2 празни страници за полагане на визата, 2 бр. цветни снимки с размери 3.5/4.5 см, попълнен формуляр от Консулството, като туристите предоставят необходими данни за попълване му. Документите се подават в Руски Визов център от агенцията, без да е необходимо лично явяване на пътуващите.  

 

5. За издаването на туристическа входна виза за Индия: такса – 195 лв. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване. В паспорта трябва да има поне две свободни страници, където да бъде положена визата, 2 бр. цветни снимки с формат 5 х 5 см, данни за формуляра за виза. Агенцията съдейства за подготовката на документите, подаването им по интернет и получаването на готовите визи. Задължително лично явяване на интервю, но не по-късно от 30 дни преди отпътуване. По усмотрение на консула, не се налага за туристи над 70 г.

6. За издаването на туристическа входна виза за Тайланд: такса - 30 EUR. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване, попълнен формуляр на Консулски отдел на Тайланд, 1 актуална снимка в паспортен формат.

7. За издаването на туристическа входна виза за Лаос: такса – 31 USD, за Шри Ланка: такса – 35 USD, за Камбоджа: такса – 36 USD. Полагат се при влизане в съответната страна и се заплащат на място. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване и 1 бр. цветна снимка (за Лаос и Камбоджа).

8. За издаването на туристическа входна виза за Иран: такса - 50 EUR. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване, данни за формуляра на Консулски отдел на Иран, за трудово заети туристи - европейски формат на автобиография, за пенсионери и безработни – кратка автобиография в свободен формат; 2 бр. цветни снимки паспортен формат. Агенцията съдейства за подготовката и подаването на документите за виза, не се налага лично явяване, освен по преценка на Консула на Иран.

9. За издаването на туристическа виза за Узбекистан: такса - 20 USD. Агенцията съдейства за подготовката и подаването на документите за виза по електронен път. След получаването на одобрението по електронен път, то се представя при влизане в страната, където се полага и визата. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване, данни за формуляра за издаване на виза, писмо от работодателя с фирмен печат, на английски език, потвърждаващо заеманата от туриста позиция и съдържащо: точно наименование на компанията, адрес на фирмата, работна позиция, 2 бр. цветни снимки паспортен формат.

10. За издаването на туристическа входна виза за Южноафриканска Република (ЮАР): такса – 65 лв. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване, попълнен формуляр, служебна бележка от работодател с упомената работна позиция, период на отпуск и размер на трудово възнаграждение, документ за регистрация на фирма, банково извлечение за доказване на средства (банкова референция плюс извлечение за движението по сметка за последните 3 месеца – по възможност – на английски език), 2 цветни снимки паспортен формат. Задължително лично кандидатстване за виза и явяване в Посолството. Агенцията съдейства за подготовката на документите за виза.

11. За издаването на туристическа входна виза за Съединените Американски Щати (САЩ): такса – 160 USD. Необходими документи: копие от международен паспорт, предоставен при записване в агенцията, с валидност най-малко 6 месеца след крайната дата на пътуване, с най-малко 3 свободни страници за полагане на виза, дигитална цветна снимка, задължително направена в последните 6 месеца, без очила, забрадки и др. + 1 бр. цветна снимка с размери 50 х 50 мм на хартиен носител. Размери на снимката: снимката трябва да бъде с квадратна форма, което означава, че височината на снимката трябва да бъде същата като ширината й. Минималните размери за снимките са 600 пиксела x 600 пиксела (височина х широчина). Максималните размери са 1200 пиксела x 1200 пиксела (височина х широчина), попълнен въпросник за издаване на виза. Задължително лично явяване на интервю в Посолството на САЩ в София в насрочени ден и час. На интервюто всеки турист може да представи копия от допълнителни документи по своя преценка, удостоверяващи уседналост в България.

12. За издаване на туристически виза за Монголия: такса за възрастен – 70 USD, при група от 5-10 туристи – 53 USD, при група от повече от 10 туристи – 35 USD, за деца до 12 години – 40 USD. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване, попълнен визов формуляр, 1 актуална снимка в паспортен формат.

13. За издаване на туристически виза за Непал: такса – 25 USD, полага се при влизане в страната и се заплаща на място. Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване, с поне 2 празни страници за полагане на визата, 1 бр. цветна снимка.

14. За издаване на туристически виза за Бутан: такса – 40 USD, които се заплащат с основния пакет преди отпътуване. Визата се полага при пристигане в страната. Агенцията съдейства за подаване на документите онлайн преди отпътуване.

15. За издаване на електронно разрешително за посещение на Канада: копие от международен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване. Такса за издаване на разрешителното – 7 CAD (~ 13 лв.). Агенцията съдейства за издаване на разрешителното онлайн.

Забележка: упоменатите такси за издаване на туристически визи са актуални към 10.01.2018 г. и „ТА МОНДЕЛ ТРАВЕЛ“ не носи отговорност при тяхната промяна от страна на компетентните органи на съответните страни – Посолства, Имиграционни власти и др.

 

 

 

 

IV. ПРОМЕНИ, АНУЛАЦИИ И РЕКЛАМАЦИИ

 

1. В случай на отказ от пътуването и прекратяване на Договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки по автобусните програми:

1.1. До 40 календарни дни преди датата на пътуването – без неустойки.

1.2. От 39 до 30 календарни дни преди датата на пътуването – 50% от внесения депозит.

1.3. От 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от внесения депозит.

1.4. От 19 до 10 календарни дни преди датата на пътуването – 75% от общата цена на организираното пътуване.

1.5. Под 9 календарни дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на организираното пътуване.

2. В случай на отказ от пътуването и прекратяване на Договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки по самолетните програми:

2.1. До 70 календарни дни преди датата на пътуването - без неустойки

2.2. От 69 до 50 календарни дни преди датата на пътуването – в размер на 50% от внесения депозит

2.3. От 49 до 30 календарни дни преди датата на пътуването – в размер на 100% от внесения депозит

2.4. От 29 календарни дни до датата на пътуване - 100% от общата цена на организираното пътуване

2.5. Относно самолетните билети по редовни линии, анулационните условия са според конкретните условия на резервацията за самолетен билет и те се указват в анекс към договора за организирано пътуване.

3. Всички рекламации, свързани с качеството на заплатените услуги трябва да бъдат предявени в срок от 3 календарни дни след крайната дата на организираното пътуване, като Потребителят трябва да представи лично в офиса на  „ТА Мондел Травел” писмена рекламация, съставения констативен протокол, оригиналния екземпляр от договора, платежен документ /касов бон, фактура/. В срок от 30 дни след получаване на рекламацията „ТА Мондел Травел” дава своето писмено становище по нея.

4. Всяка екскурзия се осъществява при съответния минимум брой туристи, посочен в края на програмата. В случай, че този минимум не е достигнат, „ТА Мондел Травел” уведомява записалите се клиенти не по – късно от 7 дни преди датата на отпътуване за неосъществяване на екскурзията.

 

V. ЗАСТРАХОВКИ

1. „ТА Мондел Травел” има сключен застрахователен договор по чл.97 от ЗТ със Застрахователно Акционерно Дружество “Алианц България” – София 1504, бул. „Княз Дондуков” №59. Сертификатът за сключения договор се предоставя на Потребителите преди датата на отпътуване.

2. „ТА Мондел Травел” предлага срещу допълнително заплащане застраховка Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

3. „ТА Мондел Травел” има сключен застрахователен договор по чл.72, ал. 1 от ЗТ със „Застрахователно Дружество Евроинс” АД – София, бул. Христофор Колумб” №43, според който „ТА Мондел Травел” предоставя на Потребителя задължителна застраховка „Медицински разходи при болест и злополука” за пътуванията извън страната /включена в пакетната цена или срещу допълнително заплащане/, която в зависимост от уговорените условия покрива определени рискове, подробно описани в чл. 5.1.2. в договора за организирано пътуване.

 

 

VI. ХОТЕЛИ, ТРАНСПОРТ И ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1. Настаняването в хотелите се извършва в двойни, тройни, единични стаи (видът на предлаганите стаи е упоменат във всяка програма), срещу съответно доплащане или намаление. В повечето случаи хотелите предлагат тройни стаи във вид на стая с две редовни легла и едно допълнително.

 

2. Екскурзиите, с изключение на самолетните и чартърните, се извършват с автобуси с ЕвроЛиценз, отбелязано във всяка програма, които разполагат с климатик, радиокасетофон, видеомонитор, микрофон, бар с разхладителни напитки и кафемашина. В тях е забранено тютюнопушенето. Определянето на местата в автобуса е според реда на записване в деня на сключване на договора за организирано пътуване.

3. Пакетните цени включват туристическа програма. Панорамната автобусна и пешеходна обиколка с водача на групата не включва посещение на туристическите обекти, изброени в тях. Някои от тях могат да бъдат посетени самостоятелно в свободното време. За посещението на по - значими музейни обекти при възможност и при желание от страна на туристите срещу допълнително заплащане, могат да бъдат наети местни екскурзоводи, като изнасяната информация не е на български език. В много от музеите заявката за местен екскурзовод, както и за фиксиран час на влизане, трябва да бъдат направени предварително, за което препоръчваме да се информирате за възможностите в офиса на „ТА Мондел Травел” и в нейните агентски бюра. Изключение прави изричното упоменаване на включена в пакетната цена обиколка /панорамна или пешеходна/ с местен екскурзовод. Пакетните цени не включват входните такси на посещаваните обекти, както и таксите за предварителна резервация за посещение на някои от тях, разходките с лодка, корабче, екскурзиите срещу допълнително заплащане, трансфера с лифтове и железници, допълнителните мероприятия по желание и разходите от личен характер.


Удостоверение за регистрация
MS Word документ 394.3KB
Застраховка "Отговорност на туроператора"
PDF документ 349.24KB
Сертификат към застраховка "отговорност на туроператора"
PDF документ 598.62KB
Календар
Новини
17 Септември 2018 г.
СПЕЦИАЛНО НОВОГОДИШНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ!

Уважаеми клиенти, скъпи приятели,   Наближават онези дни от годината, в които, с отминаване на лятото, идва моментът за планиране на коледните и новогодишни празници, и осигуряването на приятни емоции и весело посрещане на Новата година!&n...

21 Март 2018 г.
OФЕРТА НА СЕДМИЦАТА!ПОРТУГАЛИЯ – обиколен тур в страната на Фадото 30.04.2018

Уважаеми клиенти, Възползвайте се от нашата ОФЕРТА НА СЕДМИЦАТА! Имате уникалната възможност да се запишете за обиколната ни програма ПОРТУГАЛИЯ – обиколен тур в страната на Фадото, откривателите и там, където има 365 рецепти за приготвяне...

02 Март 2018 г.
Великден в Испания

Скъпи приятели, Ако не сте сред най-религиозните и асоциирате Великден с пъстри, боядисани яйчица и вкусен козунак, то тогава ви предлагаме да пренесете празничното си настроение на топло и слънчево място! Елате с нас, в земята на огнени страсти, топ...

Онлайн каталог
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах