Екскурзии

Вход за агенти
    e-mail
    парола

Бюлетин
Aбонирай се за информационен бюлетин
име и фамилия
e-mail

Виетнам - Eкскурзии и почивки от mondel-travel.com

Виетнам

Виетнам

Всички екскурзии в Виетнам

ВИЕТНАМ

Социалистическа република Виетнам се намира в Югоизточна Азия. Граничи с Китай, Лаос, Камбоджа и Южнокитайско море. Съчетавайки уникални вдъхновяващи гледки, звуци, ухания и вкусове, които не можете да срещнете на никое друго място, Виетнам предлага изобилие от усещания и приключения. Тази страна сякаш е излезнала от някоя пощенска картичка – сламени колониални шапки, които осейват пейзажа от оризови полета, грациозни момичета в елегантни носии ао дай, които обикалят града с мотоциклетите си, сред зашеметяващи цветове на храма Цао Дай.
Древната виетнамска цивилизация с дълбоко вкоренени традиции през вековете се е развила до страна, която е видяла бъдещето и стремглаво препуска към него. Но миналото все още не е забравено, независимо дали това са почитаните древни храмове или пораждащите горчиви спомени места от времето на ужасните войни през XX век.
Виетнамската кухня е основна туристическа забележителност. Най-интересното ястие е риба, приготвяна в бананово листо. Ако не ви допада, хапнете он пхо (супа с юфка).
Ханой е столицата на Виетнам и втори по значение административен център след Сайгон. Името на града се превежда като „град между две реки“. Ханой е прекрасно място, пълно със зеленина, а френската колониална архитектура изпъква на преден план във Френския квартал, където гордото европейско наследство на страната е хармонично слято с китайската и виетнамската архитектура. Можете да посетите и Храма на литературата, който е най-старият университет на страната. Други забележителности са мавзолеят на Хо Чи Мин, езерото Хоан Кием, сградата на операта. Градът е известен със своите отлични ресторанти, които предлагат виетнамска, западна и други азиатски кухнии и специалитети.
Отидете и до древния пристанищен град Хой Ан, който радва своите посетители с дървените си къщи, японския покрит мост и спокойните крайбрежни води. Дълги векове градът е бил главен център за португалските, японските, холандските, арабските, китайските и френските търговци и моряци.
Хо Ши Мин се намира северно от делтата на река Сайгон. Градът се е казвал Сайгон до 1975 година, след което е преименуван на името на президента на Социалистическа република Виетнам. Шумен, трептящ, хаотичен и пъстър, градът е с френска колониална архитектура и забележителни модерни сгради. Музеят на останките от войната разкрива изцяло ужаса от Виетнамската война. Магазините тук предлагат пъстроцветна, чувствена коприна. Разгледайте отрупаните със стока сергии на пазара, посетете украсените с гирлянди и със стелещ се тамян храмове на Шолон (Чайнатаун). Тук можете да разгледате и магазините за билкови лекарства. Кафенетата изпълват малки задръстени от трафика улички, уханията на ароматните подправки се носят от безбройните ресторанти и сергии за храна. Нощният живот в града в забележителен. Ако си вземете питие от хотела и се качите на някоя тераса нависоко, ще имате възможността да наблюдавате как градът експлодира в богатство от цветове на неоновите светлини. А, ако желаете, можете да слезете долу и да се включите в този очарователен и цветен свят. В този град можете да посетите музеите, пазарите, парковете и паметниците.
Делтата на река Меконг е един съвсем различен свят. Ритъмът на живот е много по-бавен в това свежозелено, водно кътче на оризови полета, развъдници за риба и плаващи пазари. Сложна мрежа от тесни канали свързва малките зелени острови, които са отрупани с тропически плодове. Главният град тук е Кан Тхъ.
Задължително трябва да посетите тунелите Цу Ши – огромна туристическа атракция. 120-километровата легендарна подземна мрежа от тунели е направена по време на Виетнамската война. Запазени са от виетнамското правителство като военен мемориален парк. Посетителите могат да пълзят из по-безопасните части на системата от тунели, някои от които са осветени. Възстановени са подземните конферентни зали, където са били планирани кампании като „Офанзивата Тет“. Краткото пълзене по тези тъмни тунели ни дава представа колко трудно са живели хора там в продължение на години.
Дългата крайбрежна ивица на Виетнам е с едни от най-хубавите плажове в света, които са осеяни с австралийски бор и кокосови палми. Дългите пясъчни ивици се плискат от чиста хладна вода. Към плажовете, в тихите заливи се спускат покрити от джунглата планини. На Транг е виетнамската столица на плажните забавления, където можете да хапнете морска храна, а можете да вземете и лодка за разходка до идиличните острови.
Заливът Халонг е изключително атрактивен. В днешно време този изключителен пейзаж с неговите изваяни от природата варовикови острови и оголени скали е много известен и привлича многобройни туристи, защото предлага неповторима гледка. Скалите и малките острови наподобяват и често са наричани на кучета, слонове, жаби, маймуни и други животни и форми. Най-добрият начин да опознаете и да се насладите на скритите лагуни и пещери из фантастичните скални образувания е като сте част от поход с каяци и гребете около този лабиринт от острови.
Полезни съвети:

· Грижете се за вещите си, особено в големите градове;

· Вземете си тапи за уши, ако искате да спите спокойно, защото понякога виетнамците могат да бъдат много шумни;

· Не оставяйте пръчиците за хранене във формата на V, защото тя символизира смъртта и местните жители го приемат за обида;

 

· Ако искате да плувате в морето, ви препоръчваме да си носите обувки, защото каменната риба, скатът и рибата скорпион се крият в плитчините.Полезно е да знаете
Календар

Новини
08 Февруари 2018 г.
ПОКАНА ЗА ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО 2018 г. и ИНФОРМАЦИЯ ЗА РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА ОФИСА НИ!

Уважаеми клиенти и колеги, Поради участието ни на туристическото изложение, бихме искали да Ви уведомим, че на 14-ти, 15-ти и 16-ти февруари работното ни време ще бъде от 10.00 до 18.00 ч. и ще сме в намален състав в офиса. Уверяваме ви, че ще поло...

10 Януари 2018 г.
АТРАКТИВНИ ЦЕНИ ДО 31.01.2018 ЗА ПОЧИВКИТЕ В ИСПАНИЯ - КОСТА ДЕ ЛА ЛУС!

Скъпи приятели и клиенти,  Екъпът ни Ви поздравява с Новата Година и Ви пожелава здрава, успешна, мирна и щастлива година!  Ако вече искате да бъде лято, да сте на топличко и да се радвате на галещите слънчеви лъчи, то ние имаме за вас ед...

05 Януари 2018 г.
ВЪЛНУВАЩ СЛЕДНОВОГОДИШЕН ПОДАРЪК ЗА ВАС – НАШИТЕ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

Уважаеми клиенти, скъпи колеги, след празничните наздравици и домашния уют, след личната равносметка за изминалата година и новогодишната еуфория, е време да ви зарадваме с нашия традиционен подарък – периодът на ранни записвания за атрактивн...


Онлайн Каталог